En edelleenkään pidä näistä päivistä  - siis sunnuntaista! Tämä on yhdenlaista kidusta eli ”pitäisi tehdä, mutta ei yhtään huvittaisi” –hommaa taas. No, ainakin voin kertoa nukkuneeni. Vetelin eilisen päivän ensin aamu-uusiounia melkein Belgan saapumiseen asti. Alkuillasta nukuin lisää, sitten yöunet ja vielä tänä aamunakin kietaisin kevyet uusiot tuossa.

 

Belgalle laadin tonnikala-vihannespiirasta (oli muuten tosi hyvää!) ja jälkkäriksi kirsikkapiirasta. Tiskasinkin. Välissä pyöritin koneellisen pyykkiä. Siinä eilisen saldo, ei tarpeeksi, mutta pakolliset siis. Belga oli tyytyväinen muoniin ja sai myös vähäsen heekkuja mukaansa. Onneksi hän vei myös pari säkillistä roskia ja hirrrmuisen kasan lehtiä ja paperikuonaa. Keli oli taas sitä luokkaa, että en edes uskaltautunut ulos pihaan.

 

Josta tulikin mieleen, että rappuumme muutti taas joku porukka. Ilmeisesti alakertaan ja jompaan kumpaan isoimpaan asuntoon. Lapsia tuntui olevan eli kääpiöitä kirkui sekä pihalla että rapussa. Ei haita, minua siis. Kunhan eivät käy ahdistelemaan mistään asiasta!

 

Minä vain haluan elää rauhassa täällä. En halua osallistua mihinkään, koska en pysty. En halua myöskään olla sosiaalinen, koska naapureitaankaan ei voi valita. Toisaalta seinänaapurin lökäpöksyjen vanhemmat tapaisin erittäin mielelläni. Minulla olisi heille ehkä painavaa sanottavaa...

 

Jahas, tänään olisi taas lähdettävä suunnittelemaan muonaa! Josko kietaisisi soijamurukastiketta, se on aina hyvää. Timjamiporganoita...  juu. Siinäpä se. Jokunen hyvä pottu vielä kiehumaan, on huomisetkin eväät Varastolle sitten. Ja jos joku jumankauta vielä koskee eväspussukkaani, minä teen asiasta virallisen valituksen! Katson sen työpaikkakiusaamiseksi ja oikeasti otan hepulit, prle. Minun eväitäni ei aleta piilotella johonkin kaapin alalokeroihin, stana? Niissä mitään vikaa ole. Ne vaan ovat itse tehtyjä ja hyvin maustettuja vihannesmuonia! Argh!

 

Kun tämän alkavan viikon vielä jaksaisi, olisi viikko lomaa. Tarve saada aikaiseksi kunnon känni kasvaa eksponentaalisesti päivä päivältä...

 

265380.jpg 

 

POLKA, JOKA KATSOO VIITAKON KASVAVAN...