Y = tietysti yksi suosikeista eli yövuorot! Taidan olla niitä omituisia ihmisiä, jotka pitävät yövuoroista esim. sairaalassa. Minusta silloin on mukavaa, ei pelkästään rahan vuoksi, siis tuleehan siitä lisää liksaa. Yleensä yövuoroissa joko tapahtuu kovasti paljon tai on hyvin hiljaista. Normiyövuoroa ei ole olemassakaan. Welhotar on myös tottunut valvomaan (hah - miksi tämä ei ole mitään uutta), joten sekään ei ole ongelma. Joskus klo 3 - 4 välissä voi iskeä pieni väsy, mutta siitä selviää käymällä ulkona ja juomalla kaffetta. Itse asiassa, ihannetilanne olisi se, että tekisin riittävän vähän keikkaa ja pelkästään yövuoroja. Silloin voisin huoletta heittäytyä tuulten vietäväksi. Ikävä kyllä, keikkoja vuoroille ei juuri ole, vakinaiset haluavat ne itselleen. Toisinaan joinakin pyhinä vuorot iskevät ja silloin Welhotar on elementissään. Muutenkin yövuoroihin usein sattuu samanhenkisiä ihmisiä, joten työnteko voi olla jopa viihdykästä ja hauskaa aivan uudella tavalla.

Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan, jos ei sitä ole vielä koskaan tehnyt ja mahdollisuuksia olisi. Saa aivan erilaisen kuvan maailmasta, kun hilautuu kotiin tuossa klo 7:n jälkeen ja alkaa aamutorkuille. Tosin on myönnettävä, että kerran tein 9 päivää peräkkäin yövuoroa ja sen jälkeen olin kieltämättä lievästi sekopää (tavallista pahemmin siis ,D). Nukkuminen jää kuitenkin vähäiseksi, minun tapauksessani siis normaaliksi eli unta tulee se 4 - 5 h.

Yövuorojen suurin ihanuus on siinä, että voi nukkua päivällä milloin haluaa ja tehdä muutoinkin jotakin järkevää päivällä. Tosin, jos seuraava yökin on töitä, ei kannata vetää päiväkännejä *virn*...

Oi työnantajat, Welhotar on tottunut siis erilaisiin työaikoihin ja selviää mainiosti lyhyilläkin unilla öisistä töistään - tehkääpäs tarjouksia, ensiksi ehtineet toki etusijalla, muahahhaaah!

                                        265380.jpg

                                       WELHOTAR - YÖELÄJÄ!