Kokeillaan jälleen hiplata tämä päivitys kuntoon, jospa tähän vaikka tottuisi. Juu, siis tiedoksi, että tarkoitus olisi hankkia tähän oikea hiiru, mutta kun ei juuri nyt ole matkoja/varaa/hakijaa eli puuttuu esim. Belgarion... Ja onhan tätä nyt testailtava ihan tällaisenaan. Ja joku puhui läppärin pitämisestä sylissä! Welhotar vaan tiedustaa, missä ihmeen sylissä =O Siinä ei pysy edes kissa, saati sitten Black Beauty!

Eilinen meni puuhastellessa pyykkihommien kanssa. Jäks. Ei se mitään, että vettä tuli kuni aisaa. Hankaluus tulikin taas kuivaushuoneen puolella. Alakerran ei-suomalais-peräiset naapurit valtaavat sen päivittäin omille pyykeilleen niin, että narulla on jokunen burkha ja huivi, kahdella narulla, siellä täällä. Taas vääräuskoinen koira levitteli tuplalakanoitaan siististi taitellen eri puolille, lisäksi pyyhkeet yms. isommat jutut. Muut sitten kylppäriin. Ja kuivauspuolelle puhallustehot päälle. Naapurit eivät näy sitäkään käyttävän. Liekö kielitaidon puutetta tms. Suunnittelin jo laittavani oveen simppelin lapun, että pyykit vain yhdelle narulle, kiitos, äläkä kiltti varaa koko huonetta itsellesi. Jätin koko asian. Vanhempien kielitaito ei riitä, enkä oikein usko, että siitä olisi hyötyä muutenkaan. Saisi vain takuuturhaan rasistin maineen. Welhotar kun kaikkein vähiten on rasistinen! Nih!

Josta kätevää aasinsiltaa kertomaan, että oma vähemmistökansallisuutemme, Malmin mannet ovat kohta ihmeissään. Tänne on rantautunut näitä "kulta"koruja ym. kauppaavia romaneita muista maista. Vievät hyvät myyntipaikat ja käyvät tosissaan ostajien kimppuun, roikkuvat aivan hihassa. Ja samalla tsekkaavat kassit. Totta, totta. Perjantaina taksoa odotellessa jouduin heidän käsiinsä. Eivät olleet millään uskoa, etten osta mitään. Ja salamannopeasti silmät evakueerasivat avoimien kassien päällä olevat kamat. Suuri pettymys, vain normiruokaa *virn*. Kyllä joku varmaan hairahtaa ostamaan niitäkin "koruja", juovuspäissään. No, joko poliisi tai omat pojat hoitanevat asian. Ei muuten mitään, mutta vähän kävi sääliksi, kun iskivät kiinni vanhoihin mummoihin kolmen naisen voimalla... siinä voi hävitä jotakin muutakin. Ovat tätä samaa porukkaa, josta on varoiteltu tuolla tienpäällä liikkuvia. Pysäyttelevät autoja ja tarjoavat sitten ruusuja, koruja jne. lähes pakolla. Ei kiva. Pystyttäisivät vaikka torikojun, olisi asiallisempaa. Malmin Valinnan toiminta kuitenkin on paljon hienovaraisempaa ja tilauspohjaista *iso virn*!

Viikendin kunniaksi eilen syötiin karvahatun kanssa broiskun rintaa (rinta, kihihhhih) ja uuniperunoita, lisäksi salaista asetta eli sienikastiketta. Njamm, oli muutoin herkkuva! Vincentkin piti niin, että ei sen jälkeen ole taas kissinmuona kelvannut. Ehkä kuitenkin nyt aamusella, parasta ainakin olisi. Ei meillä joka päivä syödä näin hyvin. Eli rintapalat vain uuniin, vähän lisämausteita ja äkkiänopea kypsennys. Uuniperunat tein mikrossa (oliko kauheaa?). Ja sienikastike on salainen aseeni eli Liiterin samppinjonisoppa, johon pohjaksi puolet vähemmän vettä ja lisämausteet. Hyvää tulee!

Kipurapoa sen verran, että pyykkikävelyt veivät todella koivet taas jäykiksi ja särkeviksi. Oli pakko ottaa ylimääräinen kipumömelö päivällä. Lisäksi nukuin parit lyhytpäikkärit. Tässä aamuyöstä kipusärky ja krampit herättivät jo kahden tienoilla. Ei hemmetti tästä pääse eroon! Juttelin kaverin kanssa, josko alkaisi tyynesti käydä aina hakemassa sairaslomaa, kun siltä tuntuu. Täytyy ma tarkistaa tk-lääkäriltä, onko vastausta fysiatrilta tullut. Jos ei ole, pungerran itseni arvauskeskukseen ensi vkolla. Ei tätä jaksa! Eikä tätä oikein tunnu työkaveritkaan tajuavan, että sattuu ja särkee, ihan koko ajan. Naureskelevat horjumiselleni (-> nilkkoja särkee ja ne pettävät ajoittain...) ja kiroiluilleni. Mömelöt auttavat vain pari tuntia eivätkä silloinkaan vie kipua kokonaan, vähän vain turruttavat. Prlettolautakele! Olen jopa yrittänyt venytellä varovasti, tehdä aikaisemmin ohjattuja liikkeitä jne. Ne pirulauta vain pahentavat tilannetta! Argh - olen krantusti puhuteltava taas tänään!

Eilen olivat sitten Kummisedän tyttären häät. En siis mahtunut mukaan, kuten kerroinkin. Sade sentään ehti loppua juuri siksi, oli oikein aurinkoinen ja nätti iltapäivä. Lisärapoa saan varmaan tänään.

-----------------------------------------

254944.jpg

Huaahmenta, kissikavrut! On mein mami kuiteski sitt aika mami. Mä sain sitä broiskuu. Vaiks ensin en meinannu saada, ku se sano, ett on liika kuumaa. Mä siis luulin, ett en saa. Mutt sitt mamiska perkas mulle jäähtyy iha oman annoksen. Oli tiätteks namii, en oo pitkää aikaa saanu taas tommost safkaa. Ja napikoitaki sain illall vähä ylimääräst. Ett sillee. Mutt sitt mä sain kans oikee hirvee iltahepulin. Mä juaksin ja jolisin täpöllä, mami vaa ihmetteli ihan Ö:nä. Heh, mutt mä vaan vedin rundii täälä. Sitt tuliki kunnon uni. Orja sitt nousi taas ja herätti mut kans. Epistä. Mä tajuu, mite se joskus heräilee tollee oudosti. Muut ku menee goisii, mein orja herää! Niinku oon sanonu, hölmö se on. Mutt on se mun mamiska kuiteski. Ja melkee aina kilti!  Pääsin mä taas illall sen tyynyllekki, vaikk se lukitti kirjaa viälä sänkyss. Nii ni se teki iha mua varte siihe tilaa... juu, aika kilti siis niinku. Ja etti se mulle mun mylpyrätki taas, ku mä hukkasin ne nii, ett en ite saa niit esill. Ja löysi mun toisen hiirulinkii, mä sitt heittelinki sitä - taas se on hukas. Mamiiiiiiiih - eti se sitte ku siivotat tänää, jookosta. Kyll se sen löytää, se on aikastas hyvä löytää mun jutskii. Vähä liikaki hyvä *nolo virn*, meinaa ku se löytää kaikki ykät, merkkaukset ja karvastuksetki. Kai me koht voidaa mennä aamupäikkäreill. Nyt mä vähä vahdin täss, mitä se skrivaa tähä. Tiädä mitä se muute skrivais sitte.

103048.jpg

Tällane vanha lähäri löyty... orja taaskaa jaksa ettii. Ottais niit kuvei kaamerast nytte. Ei kai se uskalla, tai siis osaa. Tumpelo orja! Mä painun nyt goisii. Kliffaa söndaagii hei kaikill Lokistaniaa! Huamisee...

------------------------------------------------------

Sunnuntaita, kyllä. Normisunnuntai, kaikki normipuuhat. Onneksi on vielä iso pino luettavaa ;D

Päivän slogan: Vaihtelu virkistää, sanoi kissa kun orjalla pöytää pyyhki!

Päivän biisi: Pissaa ja kakkaa

Luettua: Raimo Kiiltomäki - Varpaat saudien hiekassa, linkkiä ei löydy - ehkä onneksi. Suurimman osan kirjaa vie työkavereiden rasistinen ja synkkä vankilapäiväkirja, höh, mitäs menivät salakuljettamaan Saudeissa viskiä. Eivät vankilaolot sielläpäin mitään herkkua ole. Muutenkaan tähän ei juuri kannata koskea. Jollei nyt ole kirjoittajan kaveri tai sitten itse ollut sielläpäin komennuksella tai töissä. En suosittele siis. Siri Hustvedt - Kaikki mitä rakastin, erinomaisen kiinnostava uutuus. Ei vähiten Hustvedtin miehen, Paul Austerin takia. Kirjailija kuvaa upeasti taitelijoiden elämää, ihmissuhteita, maalauksien yksityiskohtainen kuvaus on lähes käsittämättömän hienoa - minä näen ne edessäni. Opus on laaja, eli juoneen liittyy myös trillerin aineksia toisen pojan elämää tarkasteltaessa. Linkissä lisää. Suosittelen ehdottomasti kaikille - Welhotar piti kovasti! Taru Väyrynen - Ei millään pahalla, romaani iäkkäästä kirjailijasta, menetystä suhteesta, elämästä homoseksuaalina ennen ja nyt. Erinomaisen sujuvaa tekstiä jälleen eli Welhotar piti ja suosittaa. Ainoa mikä hiukka häiritsi, oli tapahtumien vyöry eli kirjassa tapahtuu suhteessa niin kovin paljon niin nopeasti. Olisiko syynä kirjailijan oma karsinta? Kuitenkin erinomaisen hyvä vaihtoehto ns. tavisromaanille ,D

Voisi arvostella muutenkin näitä kirjoja enemmän, mutta siihen tarvittaisiin se toinen blogi... jota en vielä ole saanut pystyyn. Monesta kirjailijasta ja teoksista olisi enemmänkin sanottavaa ja kirjoitettavaa. Ehkä vielä joskus!

                            265380.jpg

                       SADEPITOISTA SUNNUNTAITA!