Se on niinkuin viimoinen työpäivä tällä viikolla - ja edessä neljä päivää silkkaa turhuutta ja lötköttelyä. Jee! Koipi jo eilen olikin sitä mieltä, että lepo on tarpeen. Ja nyt se alkaa, hyvä kun jaksoin raahautua tänne. Tai siis takso raahasi, minä heräsin jo klo 2:n jälkeen, en enää taaskaan saanut unta, joten on tullut lueskeltua koko aamu.

Hah, Matkapalvelukeskuksessa toiminta vain muuttuu omituisemmaksi. Eilen takso oli noutamassa minua Herjaamolta, mutta odotti taas ensin Päätalon pääovella. Kunnes sitten 5 min. odottelun jälkeen oli tullut tarkennusviesti, että Herjaamolle. Ilman kyselyä. Noin vain. Vaikka olen tämän stnan osoitteen ilmoittanut kaikkiin profiileihin jo varmaan 20 kertaa. Iisalamessa näemmä kaikki ei ole ihan kohdallansa. Kuski kertoi, että sieltä suorastaaan valehdellaan toisinaan kuljettajille. No, minäkin sain eilen iltapäivällä viestin, että autoa ei ole vielä tavoitettu, ilmoitamme myöhemmin. Tiesin tasan tarkkaan, että jos taxikeskuksen kautta autoa pyydetään, Malmin sekä Syystien tolpalla on tuossa klo 15 tienoolla taatusti vapaita taksoja! Että jollakin mättää  jossakin - ja pahemman kerran. Ja kuitenkin samaan aikaan tuon viestin saadessani takso odotteli siellä Päätalon ovella.... argh. On omituista tämä elämä!

Pelkoa ja inhoa -osio onkin sitten siinä, että tänään pitäisi mennä ihan yksin ensin kirjastoon (no, siitä selviän kyllä) ja sitten kauppaan. Minen kestä näitä kauppoja pyhäpäivien edellä. Ihmiset ostavat tavaraa, kuin ruuan myynti lopetettaisiin juuri kohta pian! Parhaimmillaan samalla henkilöllä on 2 kärrillistä tavaraa ja lisää hamutaan. Ja minulta kun on kissanruoka loppu. Itsekin voisi huomenna jotakin syödä. En siis paljon tarvitsisi, mutta nuo ruuhkat ja tappajamummot pelottavat jo etukäteen. Mitenkähän minä niistä selviän? Belgarion on katsokaas TÖISSÄ ;D Ei pääse auttamaan tänään. Lauantaina lupasi poiketa, mikäli ei ole sortunut jo työuupumukseen. Pitäkää sitten peukkuja, että selviän ensinnäkin ehjänä kotiin ja että saan jostakin välistä ostettua kissanruokaa ja jotakin muonaa myös itselleni! Pelottaa...

Grrr, mitähän työnteosta tulee tänään. Eräs tärkeä osa särkyyntyi enkä tiedä mitä tehdä! Pitää etsiskellä vastaavaa jostakin tai yrittää ehjätä yksi kokonainen kahdesta menetetystä kappaleesta. Mielenkiintoinen aamu siis tulossa.

--------------------------------------------

254944.jpg

Purmenta taas, kaikki kavrut! Haa - mami antoki mulle sitä uutta Tepa-tätsyn muanaa eilen ja tänää, njamskista. Ja pakolliset naksut ja napikat tiätty. Ja sitt se lupas, ett ku on toi Päästäine, ni mä ainaski joku päivä saan taas munuaisii. Ja yks päivä se lupas tehdä jotai jauhiksest, ja mä saan sitt sitäki. Mutt mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih - kaupast sitt kissinruakaa kaa. Jos sä ett kerta aina sitä muista! Ku sitä pitää kuiteski olla jömmassa. Orjalt voi loppuu ruaka, se voi syädä kaurapuuroo. Kissa ei voi syädä puuroo, nih! Muute mä vedin taas eilen melkee pualen tunnin juaksuhuutohepulit, ku mamiska tuli himaa. Mä oikeen innostun siitä ja päätin näyttää, millast se on, ku on levänny kunnoll ja sitt ottaa spurtit. Vähä mä kyll törmäsi ensteks seinää ja sitt toho partsin ovee, kolina vaa kuulu. Ei mua sattunu, luuletteks te muka, höh! Sitt mä safkasin ja meninki taas goisii. Mami vähä häiriköi, se on ottanu must ainaki kakskyt fotoo jo. No, sitt on tähä lokiinki mun omei kuvei! Höh, lopultaki sais niitki tulla...

495162.jpg

Nii ett toistaseks sitt vaa taas näit vriijutskii, vaiks tämmöne kissihalikuva. Mä oon kattokaas vähä romantikko kuiteski, ainaski näin keväällä *virn*. Kliffaa Päästäistä kaikille, jos ootte lähössä reissuun! Me pysytään himassa ja nyt mä painunki vaihteeks goisii ja odotteleen mamii siältä kaupasta! Heti kotii, orja! Tai ainaki mahd. nop.!!!

-----------------------------------------------

Orja tulee, kun orja ehtii - ja mikäli ei tule litatuksi ostoskärrien alle ,>

Pääsiäisvinkki: Alkoholiton Koskenkorva - niille, jotka nauttivat sitä vain sen raikkaan maun vuoksi!

Päivän biisi on jälleen Chilen tapahtumien ajoilta 70-luvun alusta:

ALLENDELLE<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Mitä ne mahtoivat

oudolle linnulle,

mitä ne mahtoivat Chilen porvarit,

oopperamurhaajat, pienet Hitlerit?

Mitä ne tekivät oudolle linnulle,

kunnian miehelle, Allendelle?

 

Tappoivat tietysti CIA:n armosta,

ylijäämävaraston hienolla aseella.

Tappoivat palasen maailman sydäntä,

näyttivät keltaisen hyeenanhampaan,

ottivat paikkansa historiassa.

 

Mitä ne luulivat saavuttavansa?

Saivat otsaansa Kainin merkin,

vastaansa kansojen vihan,

maailman vahvimman sissiliikkeen:

sydänten punaiset armeijakunnat –

sydänten punaiset armeijakunnat!

 

Ja lukemaankin ehdin eilen: Pirkko Arstila - Susinainen, yllättävän luettavaa kotimaista fantasiaa menneiltä ajoilta Lapin perukoilta. Piti lukea loppuun ihan iltaa myöten. Suosittelen fantasiasta, siis kotimaisesta, pitävälle; löytyy tietäjiä, shamaaneja, maanalisia, peikkoja jne. Ei paha ollenkanas!