sillä katselin epätoivoisesti ympärillä olevia outoja kaapistoja, kirjahyllyjä jne. Juu, omassa sängyssä tietty, mutta unessa olin varsin intensiivisesti jossakin muualla. Harmi vaan, että tuon selvitystyön aikana koko uni ehti haihtua huut hemmettiin. Siellä lienee ollut kivaa, koska herätessä en olisi halunnut poistua sieltä... Hmph! Ette muuten arvaa: ulkona sataa vaihteeksi lunta. Mikä hemmetin maa – noin säänkin puolesta – Suomesta on oikein tullut viime vuosina? Ei riitä, että muutenkin menee huonosti, säätkin vielä vittuilevat. Voisiko tästä syyttää oikeistoa? Mitäh?

Tarjolla tänään normisöndaagin puuhat ja valmistautumista Varastopäiviin. Huomenna on aika myös omisarvikselle eli papereitakin pitää koota kasaan ja miettiä, mitä sille ihmiselle oikein sanoo, että se ymmärtäisi. Sanon tahallisesti "se", koska lääkäriä ei sinutella, ei ainakaan tuota hyyppää. Ei muuten huvittaisi lähteä ropottamaan pätkääkään, joka hemmetin paikkaa särkee jo valmiiksi ja tiedän olevani huomisiltana taas aivan saakelin repokipeä. Kolme aamua ja iltaa menee taas kiroillessa ja tropatessa niin, että pääsee edes liikkeelle. Voi miksi ne eivät jo anna minun olla ja ottaisivat tilalleni jonkun nuoren, kehityskelpoisen yksilön!

Ei mitään hauskaakaan kerrottavaa oikeastaan. Belga kävi eilen lounaalla, apehdimme paistettua lohta (Risman halpistarjous tietty), jo vain oli hyvää. Lisäksi etsin kaapeistani sopivia syviä kippoja ja lusikoita, molempia kun miehellä oli vain 1 kpl. Hmmmm, laitoin etsinkään kumpiakin. Aterimia saadaankin hetikohta, kippoja ehkä myöhemmin. Lisäksi mukaan lähti jotakin muutakin pientä. En sitten tiedä, jotain hän on itsekin ostanut eikä toki pieneen asuntoon paljoa mahdukaan, ei tarvitsekaan mahtua. Sen verran, että toimeen tulee kohtalaisesti eikä jatkuvasti tarvitse tiskailla. Huvittavaa oli tietysti kuulla se, että The Mummo oli lähettänyt hänelle jonkinlaisen paketin, jonka sisällöstä minua ei tietenkään informeerattu miltään osin. En ole ollut T.M:oon yhteydessä yli vuoteen – silloin kirjoitin varsinaisen paljastuskirjeen, jossa kerroin erosta Exästä kuten se oikein meni, Belgan säästöjen kohtalosta (miten Exä otti ne käyttöönsä) sekä kaikesta muusta vekkulista. Sen jälkeen ei olekaan kuulunut sanaakaan. Kiitin tietysti kirouksesta, joka joka hetki nostaa rumaa päätään kohdallani. Onneksi se ei tunnu ulottuvan Belgaan asti! Joo, tiedän, olen inhottava ihminen. Oli vain tarve tuoda esiin ne asiat, joista hänellä näytti olevan aivan erilainen käsitys.

Mutta muuten en ole taaskaan saanut mitään järkevää aikaiseksi, kuten en yleensä muutoinkaan. Osan ajasta on vienyt hillitön pärskiminen, nenän valuminen ja silmien vuotaminen sekä kirvely. Olen tropannut chili-valkosipuli-inkiväärisekoituksilla kaikissa muonissa sekä lisävitamiineilla. Normilääkityksellä tietty vielä. Toivottavasti on tehonnut eikä äidy pahemmaksi, kipeänä on aivan hemmetin pirullista vielä sairastaa jotakin kulkutautia nimittäin.

1329634342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Päivän slogan: Oikeuslaitoksessa saa oikeutta yhtälailla kuin työvoimatoimistosta työtä! (ja tähän lisäisin vielä, että lääkäriltä hoitoa ja oikeaa lääkitystä)

Päivän biisi: Ain't It Strange

Luettua: Rikoksia ja rangaistuksia – Kouvolan dekkaripäivien antia 2011 Mukaan mahtuu sekalaisia novelleja, mutta pari lähes helmeä, sopii luettavaksi, jo vain. Cecilia Samartin – Kaunis sydän. Jestas, mitä tuubaa – nunnia, huonoa elämää, hömppää torpan täydeltä. Tunput!!! Tamski – Huotari, Kehä III, Tarinoita mikkeliläisissä lähiöbaareissa. Aivan ehdottoman hieno opus, tykkäsin kovasti (ja löysin ainakin pari tuttua paikkaakin!). Joukko turneita erilaisissa paikoissa kaikkine tietoinensa ja oheisjuttuinensa. Hauska, hyvin tehty ja erinomainen muutenkin :D Wolfgang Herrndorf – Ladaromaani. Miten nuoret pojat joutuvat erittäin epätavanomaiseen seikkailuun erään Ladan luvattoman käyttöönoton vuoksi... tavallaan liikkistä ja kirjana erinomaisen kelpoisa. L.M. Montgomery – Hedelmätarhan Kilmeny, armotonta fuulaa leidin paremmin tunnettujen ja parempien opusten rinnalle. Tuplatunput!!! Mika Pekkola – Aamun kirkastus, joka ei oikein kirkastunut meikäläiselle. Sopinee ns. Paremman Kirjallisuuden ystävälle eli ei oikein iskenyt meikäläiseen tällä kertaa täpöllä. Beth Revis - Across The Universe – Matka alkaa. Miten kryotekniikalla jäädytetty nuori Amy herää kesken matkan aluksella ja liittyy matkaajien joukkoon. Aika hemmetin hyvää scifiä, enempi ehkä nuoremmille kuitenkin. Vanessa Diffenbaugh – Kukkien kieli, hiukan hömpähtävää, mutta kelpoista kevytluettavaa (ikäänkuin kevytlevitettä...). Ann Rosman – Noitavasara, miten 1600-luku voikaan oudosti liittyä nykypäivään murhineen kaikkineen. Ei nyt paashempi dekkari tämäkään. Aleksi Delikouras – Nörtti, nuoremmille sopiva opus ongelmineen, meikäläinen ei oikein jaksanut ;) Delphine de Vigan – No ja minä. Yliälykäs 13-vuotias Lou tutustuu asunnottomaan Nohon ja alkaa idealistiksi. Kivasti yhteiskuntakritiikkiäkin tarjolla Pariisin liepeillä, ei paha nuorten aikuisten opus. Ja todettakoon taas, että pari opusta jäi merkitsemättä - ehdin palauttaa ne kirjastoon. Osa taas ei tule tähän muista syistä, myöhemmin sitten, ehkä...*härn*.

265380.jpg


POLKA, JOLLA TÄNÄÄN TARJOLLA KOHTALAISTA KETUTUSTA!