Kuulkaas nyt! Kaikkien minulle tulevien nettimainosten otsikoiden perusteella minun pitäisi päästä eläkkeelle; siellä tarjotaan kaikenmoista troppia (no en minä niitä troppeja tarkoita), ET-lehteä, tukisukkaa ja muuta semmoista. Mummokamaa, tarkoitan. Hei, enkä minä tietääkseni ole edes mummo. Enkä nyt ihan hirveän vanhakaan *köh*, no siis, hirveän ja hirveän... Voisikohan tuohon myös vedota, jos laatii KELAlle papereita. Että kun mainostajatkin ovat sitä mieltä. Ja pankit varsinkin haluavat minun senttiimini itsellensä talteen ja puhuvat eläkkeistä – ei, en avaa mainoksia, mutta siis otsikoissa. Prle, kun ihan kaikki roskaposti ei pysähdy ja jos pysähtyykin, kyllä ne otsikot kuitenkin näkee ,D Toisinaan kyllä huvituttaa aika karseasti.

Se siitä, vanhenemisesta. Vanhenee sitä jokainen, älkää yhtään naureskelko siellä. Minä aion tänään vanheta sillä, että roudaan kaksi säkillistä kirjoja ja taravaa tuonne Malmille ihan yksin, siis taksoon asti ainakin. Belgarion hoitaa siitä eteenpäin. On muuten läjä – huh. Ja kirjoja on odottamassa pino, hyllyssä puoli kassia lisää ja postistakin jotakin tulossa. Auts! Hyvä vaan. En minä ensi viikolla kuitenkaan taida pystyä mitään järkevää tekelehtimään. Taidan silloin hoitaa nuo pyykkäys- ja kodinhoitotoimet. Pakko ne on hoitaa ennen talven tuloa kuitenkin. Nyt on hyvää aikaa, illalla vielä valoisaa nimittäin. Pungertaa tuolla varastokomerossa, pyykkituvassa ja kuivaamoissa... Argh, ei kyllä huvittaisi, mutta on pakko.

En ole vieläkään saanut kauppalistaa ihan ajan tasalle. On elettävä vähän senkin mukaan, mitä vihannestsioski tarjoilee tänään. Parsakaalia ainakin, tahtoo taas sitä sössöä! Ja sitten kaikkea muutakin tuoretta vihannesta. Liiteristä sai parasta kesäkurmitsaa. Välillä vegetys on ihan kivaa, tähän aikaan vuodesta nimenomaan. Keksii kaikkea uutta ja omalaatuista, herkkuja jopa. Yhdistelee ja kokeilee, saa halvalla tai ainakin kohtuuhintaan melkein mitä tahansa. Lisäksi saladotkin ovat mielikuvituksekkaampia kuin keskellä talvea. Sitäpaitsi, minä en selviä aamupalasta ilman tuoretta tomangia tai kurkkua tai jotakin, nih! Eilen vetelin retikkaa leivän päällä, hyvää se oli sekin... ehkä ei kaikkien mieleen kuitenkaan. No, katsotaan, minä taas rapoan ja raivoan huomenna, jos on mennyt pieleen... Lisäksi ei ole aavistustakaan, mitä Belgarion toivoisi ruuaksi. Olen pyrkinyt siihen, että hän avituksen palkaksi saa edes kunnon lounaan tai iltapalan ja jotakin herkkua. No, on sille kaikki kyllä tähän asti kelvannut ,D

Kutsuja sinne sun tänne on sadellut nyt tiuhaan tahtiin – tarjolla olisi sitä väillä muka kaivattua sosiaalista elämää ainakin neljässä-viidessä eri tapahtumassa. En minä voi mihinkään mennä, on ollut pakko kieltäytyä. Jotkut harmittavat, toiset taas eivät niinkään. Kirottua! Ensin valittaa, että ei pääse mihinkään, sitten ei todellakaan fyysisesti pääse mihinkään. En minä halua mennä pilaamaan kenenkään pippaloita vänisemällä, jos satunkin olemaan tosi sairas – tämä kun vaihtelee melkein päivittäin. Joskus voi iskeä oikeasti tosi paha olokin, että sekin vielä. No, ei se haita. Kirjat ovat ihmisen paras kaveri – mitä useampi, sen parempi! Eivätkä ne vänise vastaan, ne voi heittää vaikka seinään (no ei sentäs!), jättää kesken ja jatkaa myöhemmin, lukea montaa yhtä aikaa. Vaihtaa toiseen jos haluaa, vaikka myy pois, jos siltä tuntuu. Vieläkö te ihmettelette, miksi kirjat ovat niin mukavia? *pus-pus-pus* Ainakin joihinkin ihmisiin verrattuna.

-------------------------------------

254944.jpg
Purrrrrrrrmenta, kavrut! On joo toi mami aikas kilti kummiskii. Eilenkii se teki semmost jotai kummallist vihannessössöö, siin oli hei ainaskii korilline erilaisii judekoi! Nii ni sitt se silti sulatti mulle palan fisuliinii pakkasest ja söi ite vaa iha piäne biiti. Nii sitä pitää, palvelut paranee ku se on pidempää himass. Sais kyll toi aamupala joteskii vaihdella, mä alan kyllästyy kalkonii. Toi ei vaa tajuu vissii rahtaa jotai muuta, ku se ei osaa ostaa mitää. Mutt ku mä en syä magaraa, ei kyll mamikaa. Eikä kinkuu, ei mitää. Meill on onkelma nyt!!! Okei, kyll mä syän kalkonii, mutt pualikkaa biiti kerrallaa. Ja sitt pari hampulikaakkii. Hjuu. Muute mä olin eilen aika paljo partsill, oli sen verta kliffat kelit. Tsiigasin ton jotai kasvei, ne haisu pahall enkä uskaltanu purast. Ne on just sitä kilii, mitä toi tökkii jokasee safkaa jo muuteskii, jäks. Mä arvasin! Ett pitää pilaa viäl partsiki niill sitte. Nyt mä venaa, ett se koht ostais jonku syätävä kuka toho amppelii. Mä en tiädä, onks se jo hihvannu, ett nyt mä muute yletän safkaa siit, jos son syätävä kanervo tai jotai... tsihih, mä luulen, ett se ei viä tiijä. Oppiipaha sitte. Ne menee taas kaupoill ja Poika tulee, mmmm. Kliffaa – ja iha varpist saadaa heekkui! Mutt laiska toi on, mahottoma laiska. Muuta ku skrivaa ja lukee, makaa punkas ja lukee, syä ja lukee – tollast orjaa pitää sitt tsiigaa koko päivä... Eikästäs oo fotoikaa, tollane vaa tualt.

1250781522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kliffaa viikendi alkuu kaikill!

------------------------------------

Kiitos Vincent, luonnehdintasi minusta oli mielenkiintoisen täydellinen!

Päivän slogan: Kaikki raha on likaista. Jos se olisi puhdasta, kukaan ei haluaisi sitä!

Päivän biisi: Money

Luettua: Carlos Ruiz Zafón – Enkelipeli,  erikoinen jännäriksikin luokiteltu, salamyhkäinen tarina kirjailijasta, jolle alkaa tapahtua outoja asioita. Hän saa tarjouksen, josta on mahdoton kieltäytyä. Pääsee kirjoittamaan omalla nimellään, sen sijaan että kirjoittaisi tusinajännäriä lehden takasivulle. Mukaan astuu omalaatuinen kustantaja, viehättävä leidi, mainio kirjakauppias.... ja vaikka mitä. Kadonnut äiti heittää esikoisteoksen roskiin. Kuvankaunis nuori nainen ilmestyy ovelle... Tämä on siis pakko lukea itse, tästä en ainakaan minä pysty kertomaan loogisesti. Lukekaa lisää linkistä. Minä suosittelen! Tapani Bagge - Valkoinen hehku, tarina Suomesta v. 1938. Aiotaanko Kekkonen murhata? Valkoinen valta on voimissaan ja keneenkään ei voi luottaa. Melkoisen sekavaa kuvitelmaa lähihistoriasta siis. Joo, en pitänyt mitenkään erikoisemmin. Toisaalta, voisi tämän lukea parodianakin, aineksia ainakin on. Joku voipi tykätä..

265380.jpg 

KISSIKENKÄT ESIIN JA KAUPOILLE...