ja jo näin paljon ennen Päästäistä ;D Oikein hyvää tummaa munaa, kyllä nyt Polkan kelpaa. Malmilla ollaan nähkääs reiluja, saa jotakin vaikkei aina ymmärtäisi pyytääkään. Siis kysehän on tietysti Toverittaresta, joka nähdessään minun kökkivän odottamassa taksoa kävi omilla asioillansa Liiterissä ja lahjoi meikäläistä pussillisella tummia wiskisuklaamunia. Juu, olivat erinomaisen hyviä kaffen kanssa. Kiitosta vaan! :D

Eilinen reissu kylille oli kyllä taas siitä rankimmasta päästä. Hain postista paketit, jotka olivat taas mallia hankala, muttei kovin painava. Siihen lisäksi kirjoja sekä muonaa parista kaupasta, vähän jömmamuonaakin. Voi huokaus, olin aika poikki kotoon päästyäni. Kun vielä tekaisin sopan, söin sen ja tiskasin, olinkin melkein valmis päivätirsoille. Mutta ei se ihan niin taaskaan mennyt.

Piti laittaa pyykkiä pyörimään, onneksi jäin itse soffalle lukemaan. Siinä jokin sisälläni ihmetteli, miksi vettä vain lorisee sisään eikä kone ala pyöriä? Mihin hemmettiin se vesi menee? Äkkiä tarkistamaan, no kylppärihän jo lainehti vettä... Hetken suunnittelin jo, että antaa mennä vaan. Saisi ainakin ehkä lattiat uusituksi. Sitten tuli mieleen, että olisihan se omavastuu siinäkin ja sulkemaan pikaisesti konetta ja luuttuamaan laattiata sekä tarkistamaan vika-vikaa. Eipä siinä kauaa mennyt, ei ollut vikaa letkuissa. Hemmetin nukkasihti vain ei ollut täsmälleen oikein kiinni. Meikäläisen käsivoimilla se ei viimeksi ollut taas linksahtanut juuri oikeaan lokoseen, joten korjasin asian ja kas – taas pyöri. Tosiaan mielessä käväisi kyllä kaikenlaisia suunnitelmia ja ajatuksia, hmph. Parempi kuitenkin näin ja ehkä tuo konekin vielä kestää – toivottavasti pitkänkin aikaa. En minä jaksaisi raahata enää pyykkejä pesutupaankaan. Sen verran kehno on kunto nykyisin, ettei siitä tulisi yhtään mitään. Jo muuttaessani tänne se oli jaksujen ja mietinnän takana joka kerta, siis kerran parissa viikossa tai viikottain. Vähän riippuen tilanteesta. Nyt pitäisi aina vaivata Belga avuksi, kuten usein kyllä jo tuolloinkin. Ähh – hemmetti sentään, ottaa niin päähän, ettei edes moiseen pysty kykenemään.

Tuon jälkeen olinkin taas niin järkyttynyt, etten saanut nukuttua, en kyllä tehtyä mitään järkevääkään. Joten liruiksi meni eilisehtookin ja melkein yökin. Nukuin pari tuntia ja heräsin muka virkkuna. Keittelin sitten yökaffet, otin lisämömelön ja sain vielä pariin otteeseen lisäunta sen verran, että jospa nyt taas pysyisi pystyssä. Helkkari näitä särkyjä retkien jälkeen!

Belga on tulossa lounaalle, tarjolla paistettua lohta ja härpäkkeitä. Lohi oli halvennustarjouksessa, joten käsi kävi... Saattaa siitä jopa jäädä palanen, katsotaan nyt miten ahneita tässä ollaan. Lisäksi poika saa uudet aterimet, jotka sain vaihdettua hänelle ilman kuluja. Ainakin on samanlaiset veitset, haarukat, lusikat, pienemmät lusikat, vaikka yksi pikkulusikka onkin hävinnyt ;) Aloittelee siitä sitten muun huushollin keräämistä! No, on hänellä kaikki tarpeellinen, ainakin parit lautaset eri mallia ja kattilat sekä pannut sun muut. Noilla taatusti pärjää, mutta jos vastaan jotakin edukasta eli ilmaista tulee, olen tehnyt jo suunnitelmiakin sen varalle. Laitan sitten listalle, kun ilmenee tämmöisiä lisää. Ei siis kehnosti näytä pärjäävän hänkään noin itsenäisesti nimittäin. Paremmin tod.näk. kuin minä.

Eli taidan keitellä ne toiset kaffet ja katsastaa, mitä muuta tänään pitäisi suorittaa!

265380.jpg


POLKA – TYKKÄÄ MUNASTA TUMMANA -TYYPPI ;)