Mitäh? Kukaan ei suhtautunut trikoitteni putoamiseen vakavasti. Tämähän turmelee lopullisesti huonon itsetuntoni, suorastaan iskee maan rakoon. Ja blogini uskottavuus kärsii huomattavasti (niin, siis mikä uskottavuus...minähän vain kerron tapahtumaköyhästä elämästäni). Onneksi kuitenkin huomasin, että kaikki eivät ole vielä vahtimassa sen salaperäisen joulun tuloa. Tuli vähän muumit mieleen ;D Kiva, että lukijoita on. Saatan vielä joskus oppia kirjoittamaan(kin) paremmin ja kiinnostavammin.

Eli eipä tässä oikein mukavaa ole. Vatsa on taas sekaisin. Joko punajuuret tai lääkenosto. Suosisin punajuuria mieluusti. Jos mömelöt saavat aikaan tällaista, en voikaan jatkaa niiden kanssa. Ja kun oikeasti kuvittelin mielipuolilääkeiden jo vähäisen eli tosi pienesti auttavan. Siis ihan siihen pahimpaan puikkomiittiin, jota koivissa pidetään. Olen edelleen jäykkis. Se taas johtunee siitä, että olen jättänyt Sirdaludit väliin. Niistä kun ei ollut fyssan kanssa puhetta. Ai niin - unohdin rapota puhelinajasta. Kuten arvelin, jatkot vain annosnostoilla ja uusi puhelinaika tammikuulle. Huomasin vasta, että olisi pitänyt kysyä noista Sirdaludeista, samoin kuin pyytää reseptiuusintaa. No, minähän käyn vain jättämässä ne uusittavaksi. Saa mies edes tehdä töitä palkkansa eteen.

On hyvin mielenkiintoista, kun pystyy seuraamaan herran töitä, siis tällä tarkoitan tätä fysiatria. Hän ottaa 3 - 4 pvänä vastaan asiakkaita. 6 - 8 käyntiä päivässä. Yhtenä iltapäivänä vkossa on puhelinaikoja. Yhden päivän (ja ilmeisesti myös useat myöhäisiltapäivät) hän ottaa vastaan muualla. Ja hän on myös ylilääkäri. Eli - näin tehdään rahaa, ystävät. Ei ihme, että terveyskeskuslääkäreitä on vaikea saada. Kuvitelkaa, että edes 6000 egeä/kk ei ole riittänyt alkupalkaksi tkl:lle Kainuussa. Eikä Malmin ja Marian päivystyksiin saada edes ostopalveluilla välillä riittävästi väkeä. Jonka kyllä huomaa. Täällä Malmilla esim. tkl:t tekevät omien töittensä ohessa keikkaa Malmin päivystyksessä. Ymmärrän sen, he ovat yleensä näitä nuoria lääkäreitä, joilla on reippaasti velkaa ja haluavat myös erilaista työkokemusta. Minulla olisi kyllä ratkaisu terveyskeskusten ja päivystysten lääkäripulaan: Jokainen valmistuva lääkäri velvoitettaisiin hoitamaan 1.5 v. (tämä sen takia, että ehtisi tutustua potilaisiin paremmin) tavallista terveyskeskuslääkärin tointa tai päivystystä. Näissä vaaditaan nimittäin hyvin monipuolisia lääkärin taitoja ja kykyjä. Minusta se olisi vain meriittiä. Siitä olisi hyvä lähteä erikoistumaan, jos haluja ja kykyjä löytyy. Toisaalta, on muutamia (kourallinen) lääkäreitä, jotka ovat jääneet terveyskeskuksiin, koska ilmiselvästi pitävät siitä. Mietinkin miksi? Ehkä juuri työn ja asiakkaiden erilaisuuden vuoksi - yksikään päivä ei ole taatusti samanlainen. Tai sitten eettisistä syistä - peruspalvelut kuuluvat kaikille. On myös muutamia jo erikoistuneita, jotka ovat jääneet tkl:ksi ilmeisesti asettaakseen asiantuntemuksensa terveysaseman käyttöön. Se on aika hienoa - siis että et välttämättä tarvitse lähetettä erikoislääkärille, jos terveyskeskuksessa on jo valmiina alalle erikoistunut tkl, joka voi käydä asiaasi läpi. Tai siksi, että vain pitävät työstään - heitäkin on. On myös niitä, jotka tuntuvat todella inhoavan terveyskeskustyötään ja käyvät välillä erikoistumassa. Eivät kuitenkaan sitten saa mistään vakivirkaa, vaan hoitavat tkl:n tehtäviä pitkin hampain - ja näiden lääkäreiden käsiin joutuminen on todella ikävää. Siksipä minäkin vaihdoin omalääkäriä, hän kuului juuri tähän porukkaan, joka ei osaa arvostaa omaa työtään. Jotenkin minusta myös tuntuu, että tämä kuultaa läpi myös siinä, että hän ei ole saanut erikoistumisensa jälkeen töitä muualta. Siitäköhän suorastaan vihamielinen asenne potilaisiin...

Huh, ei ollut tarkoitus jäädä tuosta jaarittelemaan. On vaan tuokin asia ollut nyt taas tapetilla ja olen sitä pers.kohtaisesti seurannut... Siis teemasta kivaa ja mukavaa. No, ainakin Belgarion on tänään taas luvannut avittaa minua roudauskeikalla. Lisäksi kirjasto on ilmoitellut itsestään ja Helmetinkin mukaan siellä pitäisi olla ainakin 7 opusta haettavaksi. Ja tuossa on muutama kirja vielä jäljellä. Vähän kuin joulujömmaksi ,D Pitänee ostaa jo varuille vähän jotain kivaa ruokaakin. Jospa se viikon säilyisi koskematta. Tämä täällä ei halua muuta jouluruokaa ostettuna kuin lanttulaatikkoa! Suklaatia en osta, en.... Itse asiassa, en ole syönyt töissä karkkia, kun sitä on ollut tarjolla, vaan työntänyt osuuteni taskuun. Toin nyt ne kaikki kotio. On muuten ainakin pussillinen erilaista suklaa- ja kermatoffeekarkkia. Ei siksi, että olisin saita. Ajattelin vain, etten viitsi joka päivä pupeltaa karkkia töissä, joten yhtä hyvin voin ottaa ne pari kaffen kanssa ja jättää syömättä.

Lisäksi Belgarion lupasi avittaa mattojen kantamisessa talopesulaan. Pari kissaoksu-mattoa on pakko käydä pesemässä. En tykkää säilytellä likaisia mattoja varastossa. Ja muutenkin on pakko pyykätä vähän rankemmalla kädellä vaihteeksi, kun on kantoapua tiedossa. Sitten vain pitää miettiä, millä ruualla Poikaa hemmottelisi. Yleensä se on kyllä helppoa, häneen uppoaa kaikki itse tehty tavallinen kotiruoka ;D Isänsä keitosten, kouluruuan ja omien tekeleiden jälkeen hän kuulema todella pitää keitoksistani - enkä ihmettele. Taidan siis tehdä pastaa... se on helppoa ja tosi herkkuva, jos on aikaa keitellä soossia yltiöpäisen pitkään (se on sellaista tomaattipohjaista pastakastiketta).

-----------------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrrmenta kissifrendit! Ja kiitti kaikille eilisistä kommenteist! Kliffaa hei, ett teki olitte samaa miältä. Ett sillo jos mamit kahisee epäilyttävästi mustissa, voi hyäkkii ja purettaa. Mun miälest kaa! Ja mamiki luki ne jutskat. Ja seki puhu jotai, ett eihä se yleensä liahu niiss vaatteis sisäll, mutt nyt se niinku tuli ovelt takas, kun se unohti sen nuaran. Nii ett kaipa sekin nyt sitte muistaa! Mä ihmetteli taas, mami vaan nakutti ja nakutti, mä en meinannu saada millää tätä konetta ees vähäks aikaa itellee! No, nyt se lähti istuu kissakämppää eli kylppärii. Taas. Se on ravannu siälä koko aamun. Hmph. No, mun täytyy venaa sitä, ett mä saan mun tilaukset toho kauppalistalle. Ku Poikaki on tulossa. Kivaa. Mä pakastan vaan sitä sen reppuu...mmmmmmmmmm... Voi ku se olis  taas tosi pitkää täällä. Mä voisin vaiks kaivautuu sinne reppuu sitte. Kerta mä jo yritin, mutt se heräs siihe...;D Ja sitt Poika laittaa niit MUN oikeit kuvei, ettei tarvii enää lainailla mitää kuvei! Heh - mä luin ton ruokajutskan. Mä tiän mitä mamiska tekee, se on sitä soossii, mihi se tarvii jauhista! Mamiiiiiiiiiiiiiiiiiih - ota jauhis sulaa, ett mäki saan. Ja sitt listalle niit kissikaakkei! Ja jotai suikista tai semmost iha mulle vaa, kerranki! Jookosta, joohei!!! Mä tiädän, ett ei mami voi vastustaa, ku mä oikee nätisti katon sitä ja sanon vianosti pur-purr oikee hiljaa ja näytän södeltä. Kyll mä osaa sen verra flöittaa. Enkä mä oikeestaa flöittaa, siis sillee niinku. Mä vaan näytän hyvältä *kääntyilee ja tarkistelee tuukkia*! Niin muuten näytänki - niinku aina. Vähä pitää tota häntää siivota, siin on joku takku...

301243.jpg

Oikeestaa mami vois antaa mun kerranki lotota, jos me saatais hirveesti rahaa. Sitt se ei tarvis mennä duunii. Se sais olla himas mun kaa ja laitella heekkuruokii vaa! Mamiiiiiiiiiiih - ota mulle tommone kupong kaa, jooko!!! No, nyt mä voinki mennä goisii uudestaa. Mamiska on hereill ja syäny leipäsä ja ne omat nappisa. Mä oon saanu kalkonii ja 4 maitonapiskaa. Nyt on hyvä! Toivottavasti teilläki on kaikki hyvin - se on moips taas huamisee!

---------------------------------------------

Kyllä, Vincent, kyllä - kaikki on laitettu listalle. Jospa sitä suikalelihaakin sitten ostaisi. Ja kyllä karkitkin on jo listalla. Ja kyllä,  menen kohta ottamaan jauhelihan sulamaan. Käskynne on lakini! Mikä onkaan mukavampaa kuin kunnioittavasti totella kissaa ja toimia kotiorjana... =)

Päivän slogan: Viisauden äärirajoja kutsutaan yleensä hulluudeksi!

Päivän biisi: Elämää

Nyt luettavana: Max Allan Collins - CSI, Yhdistävä tekijä, jos pitää CSI:stä idioottilaatikossa, tässä nyt sitten kirjasarja alkanut. Kirja on kirja on kirja, joten käykää käsiksi ,D

                                                265380.jpg

LOKOSAA LAUVANTAITA KAIKILLE - ANTAKAA AIKAA TOISILLENNE!