Hah – se on taas perjantai. Ihan näyttäisi olevan joka viikko tämä päivä :o Äimänä käkenä täällä, hjuu. Satoi eilen, aamulla 7 minuuttia, Pazilassa nimittäin.

 

Käväisin sentään jo eilen Serkuissa hakemassa viikottaiset herkkuset. Jumankauta, että siellä vasta osasikin olla kuuma! Arvatkaas tuottavatko pakkastimet ja viileäkaapit lämpöä pieneen (siis muilta tiloiltaan) myymälään? Vaalea Leidi oli yksin vuorossa ja helisemässä, yhdessä huokailtiin. Häntä huvitti kovasti, kun kerroin sateiden ehkä saapuvan Eestist öhtul ,D Sitten vaan toivottiin, että ennuste olisi oikeassa.

 

Olihan se sen verran, että ukkonen käväisi ehtoolla kylässä ja vähän sateli. Juuri sen verran, että keli pysyy samanlaisena. Erittäin lämmintä ja ilmankosteus on garmiwaa. Ei kiva. Toivottavasti edes se pitää paikkansa, että sunnuntaina tulisi etosateet ja jopa myrsky – tämä tykkäisi!

 

Nainen, Joka Ei Pidä Kissoista kävi iltakylässä. Söimme hyvin eli juustoja, kurmitsansiemensämpylöitä, paria plaatua salaattia, passioneja, kuohuviiniä... njam. Sukulaatia. Tuliaisia puolin ja toisin eli minulle jäivät jämät tarjoumuksista, hän sai puolestaan öllesigareid ja tosi tummaa Kalevin suklaata. Tyytyväisiä molemmat, pitkästä aikaa kun nähtiin. Sovimme myös mahd. muuttoavusta ja sain jo muutaman muovikassinkin kirjamuuttoa ajatellen. Saas nyt nähdä, mitä tästä tulee. Kenellekään ei oikein tunnu sopivan tuo ajankohta. Minä taidan sitten olla täällä kaksin Belgan ja muuttokaverin kanssa. Minä valvon ja muut tekevät? Hmph.

 

Tänään taas tavan mukaan kirjasto- ja kaupparoudaus. Belga lupasi hoitaa huomenna lisäkäynnin kaupoilla, hakea siivoustavaroita sun muuta. En mitenkään pysty kerralla hakemaan kaikkea, eivät matkatkaan riitä. Samalla saa tuoda vähän muutakin jömmaan. Pakkanen on melkein tyhjä, vähän leipää ja pussi wokkivihanneksia. Eipä juuri muuta. Enkä taaskaan keksi mitään ”uutta kivaa syötävää” ensi viikoksi, ähh. Vihanneksia vihanneksilla... ja porkkanoita, tomaattia, saladoa, purjoa, paprikaa. Kirjastossa näyttää tarjonta tosin keskikesäiseltä eli ääriheikolta, hmph. Eikä muualtakaan ole tullut kirjoja. On tuossa pino, ne on luettu jo. Taidan lukea pari uudestaan. Ehkä ne riittävät, jos käyn myös omien hyllyjen aarteisiin käsiksi hädän tullen.

 

On niin kuuma, ettei pysty eikä jaksa tehdä enää iltaisin sitäkään vähää, mitä muutoin. Kirjoittaminen on jäänyt, jotain luonnosta tuossa on. Pitäisi nekin hioa vähän kuosiin. Kun saisi vaan aivot toimimaan työpäivän jälkeen. Kyllä ne aamulla aina vähäsen pelaavat, hyvin valvotun yön jälkeen. Iltapäivällä alkaa mennä lorviskelun puolelle. Ei enää jaksa ajatella, parempi olla tekemättä ainakaan mitään ajattelukapasiteettia vaativaa ja tyytyä esim. kopioitsemaan tarvittavia materiaaleja.

 

1279215321_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Päivän biisi: The End (juutuubiin ja siellä live-versio Isle of Wightista... hiano!)  


Päivän slogan: Homma on pulkassa... Pulkassa on homma... Pulkka on sininen, kohta tulee lumi ja pulkka kaivetaan esiin. Äiti tekee kaakaota ja lumihanki välkkyy kivasti. Keväällä pulkka laitetaan takasin talliin. Ota lääkkeet, no taidanpa ottaa! 

 

Luettua: Hannu Salmenkallio – Hengästynyt elämä, juoksijan ja voimistelunopettajan *krhm* arkea. Kunnes viinapiru ja jesse astuvat kuvaan. Ähh. Lievästi huvittava opus, ei paha sinänsä, mutta ei oikein innosta... tavallansa vinkeä kuitenkin. Loppu ei tod. pelasta eli kesäkirja odotteluun. Chelsea Chain – Musta sydän, trilleri ja tarina sarjamurhaajasta, jota kaikki ihailevat ja jolla on fanisivustoja yms. Mutta kuka on oikeastaan murhaaja, kuka jahtaa ja ketä. Copycatteja, faneja, manipulaatiota. Suht kiinnostava murhajuttu, joskin lieviä kliseitä havaittavissa. Aivan kuin tämä olisi jo kerrottu ennenkin. Ei silti paashemmasta  päästä. Kesälukemiseksi.

 

265380.jpg 

 

LÄHDETÄÄN SAUN... EI KUN SIIS VARASTOLLE  =b