Arvasinhan minä sen eilen – susiväsyhän siitä tuli! Melkoisen lennokas työpäivä, karkasin kesken, takso ilmoitteli tuloansa. Sitten tulikin ilmo, että taksoja ei ole =o Tuli kiva normitakso, isäntä itse puikoissa, joten keskustelu sitten sivusikin taksoasioita monelta kantilta. Heh, tiedättekö miksi normitaksot eivät mieluusti vastaa invakutsuun? Kun kutsussa ei näy, onko henkilöllä apuvälineitä (pyörätuoli, rolleri, tms.) tai vaatiiko erityiskohtelua kuten osa käyttäjistä jne. Toisaalta jotkut taas ajavat mielellään keikan kuin keikan, Pazilasta Malmille normihinta on 20 – 25 juuroa riippuen siitä, mikä on lähtötaksa. Ei siinä ainakaan normitakso häviä, kun minut ottaa kyytiinsä! Sanoin tosin, että voi joskus olla kärttyinen akka kyydissä... kuski naureskeli, että sehän on vain poikasille hyvää harjoittelua ,D Niin, kotona sitten olin itkuväsy. Väkisin laitoin vihanneshässäkän evääksi, söin salaatinloput ja makoilemaan. Juili ja särki pahimman jälkeen. Unikin oli tulossa. Nukahdin hetkeksi ja heräsin taas omaan itkuuni, ei kiva eikä mukava. Sitten vain hammaspyykille ja nappia nassuun sekä goisimaan oikeasti.

On sellainen olo, että Pazilan kirjasto jää tänään väliin. Josko huomenna, jos olisi parempi päivä. Tänään pari hyyppää on taas jäämässä lomalle ja se tarkoittaa jatkuvaa hässäköintiä. Sentään jotakin mukavaakin, tuli loppupäätös henk.koht. lisistä, joista keskusteltiin maaliskuussa – juu, ei Varastolla ole mikään kiire näiden asioiden kanssa. Welhottarelle napsahti vajaat 400 juuroa henk.koht. palkanlisää maaliskuusta lähtien takautuvasti kuukaudessa. Vähänkö ihmettelin! Mihin minä oikein joudun tämän varallisuuteni kanssa? Hunningolle ja rappiolle! Nyt voisi harkita sen sängyn ostamista.... Kyllä minä sen lisän mielestäni olen ansainnutkin, pöydälläni eivät pinot kasaannu eivätkä kirotusvihreät juhli. Lisäksi teen melkein kaikille mieluusti hommia. Nyt vaan on se vuoden pahin aika – toinen paha on vuoden vaihteessa, samoista syistä eli pöydät puhtaaksi. No, kiva tuo on kuitenkin! Ei tällä asialla voi oikein Varastolla kehuskella, ei näytä olevan tapana. Kukaan ei taida tietää toistensa palkkoja, peruspalkan toki, mutta kaikkine lisineen siis. Hmph, työnantajan tarkoituskin?

VR:n lakko ei näkynyt eilen oikein mitenkään, ei edes työkavereiden mielestä. Kaikki olivat päässeet busseilla töihin, ehkä vähän vaivalloisemmin, mutta kuitenkin. Oli oudon näköistä katsoa Pazilan typötyhjää asemaa. Harmi, kun ei ollut kaameraa mukana. Muistin sen vasta mennessä, olin jo tunkemassa sitä nimittäin kassiin muistakin syistä. Tähän liittyen vielä, kyllä minä olisin solidaarinen lakkoilijoille, vaikka joutuisin siitä itsekin kärsimään eli kulkisin junalla (niinhän tekisin, jos pystyisin). On vain asioita, joihin on otettava kantaa ja tämä on mm. yksi niistä.

Jahas, tänään on sitten muutakin ohjelmaa. Toverittaren pitäisi hakea jotakin täältäpäin. Samoin Kummisedän tytär pitäisi tavata tänään – minulla on hänelle jotakin, jonka muistin vasta tuossa jokin aika sitten. Ovat tänään vielä tulossa tyhjentämään asuntoa lopullisesti ennen remonttia. Juu, kämppä maalataan ja lattiat uusitaan osittain. Työ laskutetaan tietysti tytöiltä ja varmasti viimoisen päälle, kieroa ja kavalaa. Siellä on nimittäin aivan siistiä, mitä nyt makuuhuoneeseen on pakko uusia lattia. Sieltä lähti puoli lattiaa kropan mukana tutkimuksiin (ja vähän muistakin syistä). Uusi omistaja on jo olemassa ja odottaa kiihkeästi muuttoa. Jos se ihminen on kovin epämiellyttävä, tiedän kyllä mitä kertoa hänelle.... Juu, olen ikävä ihminen!

Tämä ikävä ihminen on myös saamassa jonkinlaisen kesälunssan. Sen siitä saa, kun kelit vaihtelevat näinkin vekkulisti eli 20 astetta vaihtelua parin päivän sisällä. Toivottavasti tämä ei tästä pahenisi... ei ole kiva olla enää vielä kipeämpi kuin normaalisti. Taidankin käydä partsilla friskaantumassa *virn*. Edelleen viileää ja pimeää, kuin Welhottaren mielentila.

--------------------------------------

254944.jpg
Purrrrrrrrrrrviska, kaiffat! Juu ei oo kivaa, ku mäkää en voi goisii partsill. Siäl on galsa, hei. Eilenkii menin mun koritualii, mun pehmukkeell ja meinasin ottaa tirsat. Ei tiätteks tullu mitää, varpuleit alko palelee ja siäl oli kosteet. Tuukki menee pahaks! En tykkää, vähä sais olla semmone kissill sopivampi keli, aurinkoo ja lämpöö – mä tykkään semmosest. Voin goisii siäl tuntikaupall, ku suulis oikee näyttäytyy ja tuukki on länpöne ja kaikkee. Nyt sitt ei. Eikä toi voinu eilenkää hakee heekkui esill. Sain tiätteks semmost pussimuanaa, ku ei maistunu mulle yhtää. Jotai fisuu se oli, yleesä noi on kaikki maistunu, tää ei. Mami vaihtaa sen koht, eiks vaihdakki? Joo, se lupas. Jotai ankaa tai pupuu tai semmost. Mä tiän, se osti mulle semmoset paketit, jotai metsästäjä heekkuylläreit ja kaikkee *kollivirn*. Nimet oli hyvei, mutt pussit samoi mitä ne myy muuteskii. Mami vaa sano, ett ku ne on tollee paketiss, nii ni pusseiss ei oo kuvei ja ne on vähä halvempii. Ai ett mä saan vaa halpismuanaa? No ei vaiskaa, kuha se ain kokeilee mulle erilaisii muanii. Toisaalt, mä sain nii hirmuse hyvii heekkui viikoloppun, ett niitte jälkee kaikki muut muanat on iha niinku aut. Tiätteks, ei mikää voita kunno mjunuaisii tai fisuu – niinku naturell. Löytysköhä tualt viäl mun fotoi, mä luulen ett löytyy. Jos ei, orja ettii jotai muuta sitte.

 1245119148_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kliffaa päivää taas kaikill – hei, nyt on jo tiistai!

------------------------------------

Vincent, kiitos muistutuksesta. Enhän minä muuten päiviä muistaisi...

Päivän slogan: Minä varoitan; nyt minä menen, mutta kohta minä taas tulen!

Päivän biisi: Norjalainen villapaita

Luettua: Kate Mosse – Labyrintti, uudelleenluennassa tämäkin, kun ei muuta viime viikolla löytynyt. Kehnoa Tavinskin jäljittelyä, ei oikein edes historiallisesti kiinnostavaa. Mutta jotakin matkalukemista täytyy olla. Kirjaa suosittelen Tavinski-faneille, en tod. muille...

265380.jpg 

TAAS TÄÄ LÄHTEE KISSIKENKINEEN...