No niin, nyt ne prleen muut osastot Varastolla olivat edellispäivänä keksineet minun sijaintini ja tehtäväni! Olen tahallani jättänyt ns. talokierroksen tekemättä... eli kättelyt ja esittäytymisen ,> Eilen oli pöydällä odottamassa nippu papereita, työtuolilla suorastaan iso nivaska. Se siitä! No, eräälle varsin mukavalle leidille lupasin hoitaa tänään muutaman asian, mikäli hän ehtii ajoissa. Samoin lupasin kohtuuden nimissä tehdä muutakin. Voihan vee, tulossa siis varsin työpitoinen päivä. Omalla osastollakin on yksi tärkeämpi juttu juuri meneillään. Erinomaisen hyvä aika siis jäädä lomalle. Toisaalta, eikö olekin erikoista, että tällainen maan matonen huomataan vain ja juuri silloin, kun häntä tarvitaan! Muutoin saa rauhassa kähmäillä töitään, ilman lirkutteluja ja ahdisteluja. Hmph, joka tapauksessa tämä jää lomalle tänään klo klo 14.55!

Kävin eilen Varaston lähikirjastossa täydentämässä varastoja, kohtuudella kuitenkin. Ja onnistuin varaamaan jokusen opuksen HelMetissä selailemalla toisessa ikkunassa julkaistuja uutuuksia ja toisessa tarkistaen HelMetin hakuja. On tämä hankaavaa, kun eivät saa uutuusluetteloa aikaiseksi tässä kuussa. On ilmestymisajankohdan perusteella arvioitava, onko kirja jo mahd. kirjastossa ja sitten tehtävä haku. No, kyllähän se vähäisen rupeaman jälkeen onnistui. 27 varausta on siis tehty ,D Osa on edelleen sellaisia, joita saa odottaa ääripitkään. Toisaalta nämä, jotka on tehty ilman uutuusluetteloa, tulevat nopeammin. Niitä ei juuri kukaan ole vielä ehtinyt varata – vain ammattimaiset hamsterit. Kävin eilen Varaston lähikirjastossa hakemassa muutaman dekkarin ja hömpän. Tänään käyn Malmilla noutamassa varaukset. Belgarion lupasi apustaa kirjasto- ja kaupparoudauksessa tänään. Ja miksi tänään - no matkojen säästämiseksi tietenkin. Nyt tässä menee vain yksi vapaa-ajan matka, kun tuonne kirjastolle ajan työmatkana. Ei, se ei ole kieroilua. Onhan minun päästävä töistä Malmille ja se on työmatka! Lisäksi takso kirjastolle maksaa ehkä 1 – 1.5 euroa vähemmän, joten Tsadihan siinä säästää. Kilti ja tottelevainen minä!

No niin, siis viikonlopun lepuutan ja siivoilen, nostan mömelöannoksen ja yritän selvitä siitä jotenkin. Alkuviikosta käymme Hakiksessa pitemmällä hankintamatkalla, ehkä jopa syömässä tai kaffella =O Sitten ja mahdollisesti teemme pienen rohmuhyökkäyksen Iikkeaan ja Bauhausiin. Selasin eilen Iikkean nettisivuja – prletto sentään. Siellä olisi yhtä sun toista, mitä oikeasti tarvitsen! Jos sinne asti pääsen, luulen käyttäväni rahaa reilusti. Myönnän suoraan! Minulta puuttuu muutama keittiötavara sen kaffettimen lisäksi. Pitäisi myös vähän mittailla kirjahyllyasiaa. No, ans kattoo. Tämän ehtii tehdä vielä hyvinkin. Kunhan nyt varoittelen jo etukäteen, että ette hämmästyisi. Welhotar kun on niin kirotun säästäväinen (ainakin olevinaan)...

Sen verran taksorapoa, että osa taksoista on aivan hemmetin huonossa kunnossa. Kelvotonta kuljetuskalustoksi, suorastaan. Milloin ovat käsituet irti, milloin turpavyöt eivät toimi jne. Tämä varsinkin vanhemman mallisissa autoissa, niissä, joissa mennään etuovesta sisään. No, eilisessä taksossa alin askelma oli rempsahtanut kokonaan käyttökelvottomaksi. Ziis, ja auto oli vielä ajossa. Huomautin taksolle, että olisi syytä korjata. Vastaus oli aika välinpitämätön, pitänee mennä joskus varikolle. Kerroin, että mieluusti välittömästi, koska minäkään en siitä kunnolla päässyt ylös. Yrittäkääpäs itse kiivetä pakettiautoon ilman apuaskelmia, suoraan plaattialle siis. Kyllä se minulta onnistuu, en ole niin jäykkis. Mutta ne mammat ja mumelit, sääliksi käy. Kuski sitten sanoi, että onhan tuossa nostolaitteisto, käyttää sitten sitä. Voi perhana, kehnolla kalustolla ajellaan, jos ei tuonvertaa jakseta huolehtia! Arghhhhhhhhhh!

Eheeheeh – en rapoa enää työpäivistä viikkoon mitään. LOMArapoa tulette saamaan joka päivä, vaikka ette sitä haluaisikaan. Luette kuitenkin pelkästä uteliaisuudesta, eikö vaan? =D

-------------------------------

254944.jpg

Purrrrmenta, kissinkat! No nyt mami jää sitt lomall. Mä tiän, ett se tarkottaa ainaski sitä, ett se on sitt mun kaa joka päivä, mmmmmm. Se on hyvä, joo. Mutt viäläkää ei oo selvä, saanks mä sijaise mun hommii vai kuin noi hommat niinku järjestetää. Mami eilenki haajatti mua, sill aikaa ku mä söin. Aika epist. Mutt ei lähteny enää kauhee paljo kaavoi. Vähäse vaa. Ei kyll tullu kunno muanaakaa, tavisruakaa vaa *möks*. En sitt tiädä mikä muhun meni, äske ku mami joi kaffetta, sen koipiset näytti taas niiiiii houkuttelevalt! Joo, arvasitte ihan oikee. Mä spurttasin ja hyäkin ja jäin roikkuu sen toisee koipisee täpöllä, niinku kynsin-hampulein. Ja mami sano )/#&¤#!%”%!½¤”/))=!!!!! Nyt sill on reikei sen koipises, toises vaa. Ja se passitti mut basee häpeen. Sano, ett ei oo reiluu. Onks sitt muka reiluu haajattaa toist salaa keske ruua. Tää oli kosto, nih kerta! Poika on muute tuloss tänää! Mä saan olla Pojan kaa, se antaa varpist jotai heekkuu. Ja mami sais muistaa ostaa sitä jauhist mulle jömmaa. Syäköö ite vaiks sitt piänei kivei (ja silt ne sen siämenet muute näyttääki), kuha kissill on kunno ruakaa. Kun on kert kissi ottanu, pitää hualehtii kans. Muute tarttee tehdä kysely Kissioikeusasiamiehell, ett onks laiss sanottu mitää tost ruakapualest niinku tarkemmi. Ett onks siin eriksee mainittu fisu ja liha, niinku asetukse pualell. Mua kiinnostaa. Must taitaaki tulla semmone tjuristikissa, ku alkaa ajaa asioita! Joo, semmone just... lakikissa. Nii mä voin alkaa ajaa sitt muidenki kissinkoje asioi! Hyvä ideo, tarttee vaa ottaa vissii yhteytt sinne, minne Poikaki on menoss. Sinne ylimmäisee opistoo. Jos siälä on vaiks oma kissikiintiö? Poika tiätää, mä kysyn siltä. Tämmöne foto nyt vaa löyty täält, mami on viäläki vaa laiska – aina vaa laiskenpi! Ai nii, näitteks te, iha kammo juttu. Mua nimittäi pelottaa, ku mami ain postittaa kaikkei juttui, ett jos mullekki kävis tällee!!! 

1738540.jpg

Hei – tosi kliffaa viikon loppupäivii kaikill – huamisee!

----------------------------------

Vincent, tavoitteesi ovat kyllä korkealla, noin niinkuin pahoinpitelijän statuksella...

Päivän slogan: Loma on aina loma, vaikka lyhytkin!

Päivän biisi: Lomalla

Luettua: Kajsa Ingemarsson – Kohtalonpyörä, taattua tavaraa eli sveduhömppää. Ei siis sitä ihan pahinta laatua, tämän pystyy jopa lukemaan. Siisti ja simppeli tarina, selkeä juoni, helppo lukea. Kertomus kolmesta naisesta erilaisissa elämäntilanteissa sekä yllättävistä tapahtumista ja muutoksista elämässä. Suosittelen hömpän kavereille ja miksei muillekin – kyllä tämä on ihan lukukelpoista tällä kertaa. Cornelius Jakhelln – Jumalten tuho, ziis *hihiiihh*. Pohjoisen mytologian jumalat saavat tässä kyytiä. Puoliksi slangilla kirjoitettu melkein-saaga, jossa mm. Odinn hallitsee valtakuntaa, mutta istuskelee myös terassilla. Mahtava fudismatsi aloittaa kirjan; Kallonmurskaamossa Valhallan VPK ja Jotuninveikot pelaavat kunnon verikallomatsin Kallostadionilla. Hulvatonta menoa – lukekaa itse, minä suosittelen!!! Ja sitten Sofi Oksanen – Puhdistus. En ymmärrä, miksi tästä on niin kohkattu. Kaiken kestävien naisten tarina sotien ajalta tähän päivään Virossa. Mieluummin olisin lukenut jotain tällaista suoraan viroksi, virolaisen itsensä kirjoittamana (täytyykin käydä etsimässä). Tässä on hiukka kuitenkin nähtävissä ulkokohtaisuutta, ehkä tarkoituksella. Kirja on kelpoinen, ei siinä mitään. En vaan menisi mitenkään hehkuttelemaan naapurimaan historialla, koska kyllä Virossakin kirjoja julkaistaan. Että kannattaisi ehkä tarttua mieluummin niihin – ei millään pahalla! Kyllä, minä suositan, mutta suositan vielä mieluummin virolaiseen kirjallisuuteen tutustumista. Ihan itse.

                                                  265380.jpg

                                                        LOMALLE!