Lapseni, Belgarion, Kiven vartija, Taistelija sai töitä - huomisesta kesäkuun alkuun asti! Jee. Tarinahan alkoi siitä, että annoin hänelle muutaman tutun numeron, joihin soittaa, lähinnä Herjaamoa suht. lähellä oleville tahoille. Näissähän ei paikkoja ollut, opiskelijainvaasio oli jo ehtinyt iskeä. Sitten, entisenä keikkalaisena ja edelleenkin keikkalistalla olevana laitoimme lauantaina haun Seureen, jonka kautta itsekin olen tehnyt keikkaa ja pitänyt yhteyttä aina, kun oma työsopimus on ollut katkolla. Läheskään kaikki avoimeksi tulevat lyhytaikaiset sijaisuudet kun eivät edes ehdi listoille, jos niihin löytyy sopiva henkilö välittömästi. Hakuun tietysti laitettiin, että on valmis ottamaan vastaan mitä työtä tahansa miksi ajaksi tahansa jne. Eli ei Poika aikaisemminkaan ole työntekoa pelännyt, tämä lienee myös ollut eräs ratkaiseva asia. Eli lauantaina haku, maanantaina Pojalle soitettiin, kävi haistattelussa - ja kas, huomenna hän aloittaa työt. Myös Tsadilla, ei kuitenkaan siis Herjaamoa lähellä olevilla tahoilla vaan aivan eri toiminnoissa. Vain 6 h päivässä ja palkka on tietysti sen mukainen, tsuppaamista, postin käsittelyä jne. Mutta onhan tuokin alku ja Belgarion tarvitsee omaa rahaa. Eikä työkokemusta koskaan pidä väheksyä, tuokin voi joskus olla arvaamattomaksi hyödyksi. Olen siis kovin ylpeä - me Tsadin kaksi pienipalkkaista duunaria, Polgara ja Belgarion ;D

Haa - vielä jaksoin laahautua tänne tänäkin aamuna koipi jomottaen. Onneksi takso löysi minut välittömästi. Eilen ei Herjaamolta hakiessa löytänyt. Sekä kuski että minä olimme närkästyneitä, yllättäen lähti taas palautetta Matkapalvelukeskukseen. Osoite oli taas päin pärshettä, eli näkyvissä olevalla osoitteella hänen olisi pitänyt siis noutaa minut Päätalon pääovelta ,> Kele! No, siinä matkatessa selviteltiin asiaa ja kerroin, kuinka usein tätä tapahtuu ja mitä selityksiä olen saanut. Kuskikin jo kehoitti ottamaan kaikki omituiset sattumukset ylös ja julkistamaan ne Koottuina Valituksina jossain vaiheessa. Kuten olen kuullut, on todella erikoisiakin sattumuksia ollut! Kuski itse kertoi, että hän oli saanut osoitteen, jossa vain talon numero oli ollut oikein. Katu oli ollut väärä, lähellä kylläkin, mutta täysin eri niminen. Soittojen perusteella sitten asiakas ja takso olivat kohdanneet. Onkohan Iisalamessa semmoinen iso Tsadin kartta, jossa näkyvät vain suurimmat kadut? Ja sitten annetaan joku lähellä oleva osoite? Näin voisi ainakin olettaa... argh!

Päästäinen punkeaa päälle. Welhotar inhoaa pyhiä. Ne sekoittavat kaiken, ainakin kirjasto- ja ostosmatkailuni! Minen tykkää, enkä halua! Viekää se pois, mutta jättäkää nuo 4 pvää vapaata, ziitos. Se on ainoa, joka tässä jaksaa viehättää.

--------------------------------------------

254944.jpg

Huaaaaaaaaahmenta, purrrrrrrrrrrrrrrrrr! Ett mä oon goisinu sikeesti taas. No, mami heräs sitt siihe ku mä jo hääräsin vähän omii jutskiini ja mun ruakakippo oli ihan tyhjä. Vähäks oli eilen epistä, ku en saanu heekkui. Vaan tavallist kissinmuanaa, raksui ja napikoita. Ei siis tod. mitään kunnon ruakaa. Höh. Mä tahdon, ett ainaski tänää sitt jotain, jauhist, fisuu tai munuaist! Hei mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih - mä tahdon!!! Orja vissii yrittää jotai semmost, ett joka päivä ei muka tarttis saada njamiskista ruakaa. Nouvei, ei onnaa. Mä tahdon mulle heekkuu, ku mä tiädän, ett orjall on. Itte voi sitt syädä niit sössöjänsä taas, mitä välii. Pääasiaha on, ett kissi on tyytyväinen. Mä taidan tänään vetää kunnon flöitit, eli oon nälästä riutumaisillaan oleva kissa, ku orja tulee himaan. Jo on kumma, jos ei ala tehoo. Eiks? Taas se puhu jotain elukkalekureist ja muust. Mä en kuulenu mitää! Mä en halunnu kuulla. En tahdo mennä. Ja orja tosissaa vois ite mennä ensin omalle hammaslekurille, sitt mä ehkä voin harkita!

493226.jpg

Löyty tualt vriijutskist tämmöne niinku kissi-pupu -Päästäisfoto. Kai tää semmone vois vaiks olla? Nii ett kliffaa päivää, mä painun goisii ja tassutellaa lisää viälä huamenna!

----------------------------------------------------

Yes, Sir Vincent, tahtonne on lakini *miettii kuumeisesti, mitä gourmetia tarjoaa illalla*!

Päivän slogan: Älä tyydy tihkuun, vaadi kunnon sadetta!

Päivän biisinä taas erään ohjelmaryhmän valikoimasta 70-luvulta kirjoiteltuja tekstejä - näitä ei löydy kuukkeloimalla:

SIIRTOTYÖLÄINEN<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Juna hiljaista miestä kuljettaa.

Mitä miettii se mies, mihin matkustaa?

On ruskea salkku ja takki,

kumisaappaat ja lippalakki.

Juna hiljaista miestä kuljettaa.

Kuka onkaan se mies,

mikä on se maa?

Se jossa saa katsella yötöntä yötä.

Vaan aikuinen mies on vailla työtä.

Ja siihenkö loppui se vapaus,

vai onko hän poikkeustapaus?

Ja pilvet ne kauaksi liikkuvat,

joet vierivät, lepikot liikkuvat.

Jää valkoinen talo ja nälkäiset mahat.

Saa lapion myydä, kun loppuu rahat.

Niin viskovat työläistä riskiä,

kuin pikkuista kurjaa piskiä.

Juna hiljaista miestä kuljettaa

ja matkan pää on siirtotyömaa.

Oi armas Suomi – mitä hälle se antaa?

Hän parakin luona patjaa kantaa

- ei paljoa puhu.

Vaan takanansa on monta muuta

- kokonainen kansa.

Ja luettukin taas on: Céline Curion - Viimeinen kuulutus. Ranskalainen esikoisromaani, juu, tuota, mitenkähän tämän ilmaisisi. Olenko liian brutaali tai valikoiva, mutta minulle tämä oli liian ranskalainen ja liian esikoinen. Eli ei oikein kolahtanut, loppu oli kyllä mainio. Oli vaan niin kovin kovin kaunokirjallista, että. Eli ei sopinut oikein minulle, muille voi sopia hyvinkin, kirjamakuja kun on myös niin paljon.

                                265380.jpg     

                              KEPEÄÄ KESKIVIIKKOA!