Tänne töihin kävellessä alkoi juuri ripsotella vettä, kovin vain hiljakseen. Ei se vielä tunnu ilmaa raikastavan, on enempi saunafiilis. Hikeä ja kosteutta vaikka toisille jakaa. Tämä työtila  on yksikerroksinen ja peltikattoinen, johon aurinko porottaa jo aamupäivästä alkaen siihen asti kunnes laskee, joten sisällä on aamulla melkoisen lämmintä ja tukahduttavaa. Tilanne helpottaa kohta. Kävin availemassa ikkunoita ja laitoin tuulettimet päälle. Kohta kun joku muukin tulee, vetäisen ulko-oven sepposen selälleen. Ei sitä uskalla pitää silloin auki, jos on yksin täällä. Joku voi kutsumatta tulla käymään...oikeastaan saisi tullakin, joku mukava miespuolinen henkilö.

Yöradio kertoi taas, että tänään on kesäpäivän seisaus. Päivä on siis tooodella pitkä. No niin tulee olemaan! Töiden jälkeen on pitkästä aikaa kuormakamelikeikka, eli kirjasto-halpakaupat-ruokakaupat -roudaus.  Belgarion toimii jälleen  HKA:na (Henkilökohtaisena Avustajana).

Poikani Belgarion, kiven vartija, on näet palannut matkaltaan jostakin päin Suomea eli Pohjanmaalta sukuloimasta. Oli mummonsa kanssa reissussa. Mummo oli hyvin tarkoittavasti kuulema päivittäin vihjaillut mm. parturissa käymisestä jne. Nörtille aika paha paikka! Sen se pahus oli taas tehnyt (siis mummo), että oli osteskellut Pojalle vaatteita. Hmmp - ja tästä sitten minä saan taas kuulla myöhemmin. Belgarion tietysti pakkasi mukaansa lempparifarkut ja T-paidat, koska oli ns. lomalle lähdössä. No, Moose Beer -logolla varustettu T-paita ja mustat farkut leastadiolaiskodeissa ei ehkä ole parhain asuvalinta. Lähes koko äidin puoleinen sukuni on todellakin laestadiolaisia, osa jopa vanhalaestadiolaisia....Ja näkyypä äitinikin nyt vanhemmilla päivillään palanneen tuohon uskoon. Ikävä kyllä, hän yrittää sitä kovasti tyrkyttää myös Belgarionille. Onneksi Poika on terveellä järjellä varustettu yksilö, eikä suhtaudu asiaan kovin vakavasti. Minä en kuulu kirkkoon, uskon mihin uskon, käyn mielläni kirkoissa katsomassa arkkitehtuuria tai kuuntelemassa esim. kuoroa eikä kukaan ole minulta koskaan mitään jäsenkorttia kysynyt. Suhtaudun kaikkiin uskontoihin omasta mielestäni suvaitsevasti (paitsi joihinkin epämääräisiin lahkoihin...). Poikaa ei  ole kastettu, on syntymästään asti ollut väestörekisterissä. Koulussa hän oli alaluokilla niitä harvoja (olikohan n. 90 oppilaan joukossa 4), jotka kävivät ET-tunneilla uskontotuntien sijasta. Lukiossa hän on lukenut mm. filosofiaa ja latinaa. Käsittääkseni Poika on jo muodostanut oman käsityksensä asioista ja toimii sen mukaisesti.

Pahinta Belgarionin mukaan oli viikon aikana se, että hän EI EDES NÄHNYT tietokonetta, saati sitten olisi päässyt Internettiin! Kauhistus! Lapsella on hirmuisia vieroitusoireita, tultuaan illalla 19 aikoihin hän olikin koneella aamuun asti (siis klo 5, jolloin minä jo lähden töihin). Tuossa jo mietittiin, että oikeastaan meidän pitäisi pistää pystyyn joku firma, joka tekisi myös yötyötä ja päivystäisi. Minä kun nukun vähän ja herään aikaisin, Poikakin nukkuu vähän ja valvoo myöhään, joten keskimäärin palvelu pelaisi 24 h/vrk. Ideakin on jo olemassa, mutta en uskalla paljastaa. Joku voi vielä toteuttaa sen.

Mr Valurauta tuossa kyseli lokin kävijämääristä: Todetaan sen nyt vielä tässä, että tuo oli kokonaiskävijämäärä koko lokin olemassaoloajalta. Eli parhaina päivinä yli 40 kävijää, huonoimpina n. 10 kävijää. Tämä vain tarkennuksena eiliseen.

Ja vielä polkkauksesta: Ei hemmetissä, eilen taas tsekkailin lokilistaa. Sen lisäksi, että on ihan hirveä määrä neuleblogeja, on myös laihdutus/treenaus- tms. blogeja. Mihin tämä maailma oikein on menossa *syvä ahdistunut huokaus*!

Toivottavasti nämä helteet nyt oikeasti helpottavat, kissakin on ihan vetelä:

-------------------------------

Huomentttttttttttttaaaaaaaaaah, aaah, väsyttää! Kyllä nyt on jo kissallekin liian kuuma. Talossa on yks hyvä viileä kissajömmä - saunan takimmainen nurkka, siellä on tuuletusventtiilikin ja pimeää, hiljaista, viileää ja mukavaa. Sinne minä menen jömmaan aika usein. Mamma pahus eilenkin tuli ihan yllättäen kotiin ja heräsin siihen, kun se änkesi sisään. Pakkohan se oli tulla katsomaan, oliko sillä jotain tuliaisia mulle-mulle-mulle. No, eipä tietenkään. Mutta sitten mä sain sitä nannaa riistajustkaa ja söin ihan ängeten ja menin partsille päivystämään. En mä jaksanut kunnolla päivystää, kyllä se nukkumiseksi meni. Mitä nyt puhelimen soidessa vähän jaksoin raottaa toista silmää.

Ei tämmöinen kesäilma ole kissojakaan varten. Aatelkaa nyt, meillä on vielä turkkikin päällä! Ja turkistassut! Ja korvissa karvat! Te ihmiset sentään voitte vähentää vaatetusta, mutta me kissa ei voida. Enkä minä ainakaan tykkää käydä suihkussa vähän väliä, en tahdo käydä suihkussa ollenkaan. Onneksi mun häntääni ei tarvii sentään pestä - mä en kestäis sitä. Jimi ja Aina -ressukat, kun ne joutuu näköjään pesulle vähän väliä *säälivä kissavirn*.

107698.jpg

Mä löysin tän yöllä, musta oli aika magee - vai mitä? Mammakin tykkäs. Ja mistä se kanssa tietty tykkäs, niin oli raps-aamukinkkuherätys tasan klo 3. Olipas nousu taas vaikeaa, voi että! Kyllä mammalle pitää tehdä jotain, että mä saisin mun kinkun nopeemmin. Tai sitten Poika saa kehitellä jonkunlaisen kinkkuautomaatin...

Purveiset kaikille blogikissinkoille - lekotellaan!

--------------------------------

Ihanaa, nyt ulkona on alkanut tuulla!!! Taidan lähteä aamuröökille ja laittaa kaffetta tulemaan. Eipä tuossa tämänpäiväisessä näytä taas asiaa olevan, silkkaa sitä-mitä-mieleen-tulee-tai-sitten-ei -repostelua. Melkein hävettää, muttei ihan ;D

Päivän tehtävä: Ota vinkkiä, näin etenet työelämässä - ja muista, kajarit kaakkoon!

Päivän lekurimoka: Vasemmassa olkapäässä kipuja mm. kahvipannua nostaessa, verhoja ripustaessa, yläkaappiin menossa kipu, joka tuntuu jokapäiväisessä elämässä. (Hmm - meno yläkaappiin joka päivä....erikoista!)

Kesken oleva kirja: Robin Hobb: Salamurhaajan taival (Näkijän taru, osa 3.)

KEHUKAA TOISIANNE - NYT ON JO KEKSIVIIKKO, ja täältäpä sitä voi taas yrittää hankkia niitä keksejä ,D