Juu, eilinen HMPK:n konkurssiasia mietitytti kovasti ihmisiä. Ei niinkään täällä lokissa, mutta otin vapaudekseni konfirmeerata siitä kuljettajia ja kyytikavereita eilisellä roudausretkellä. Samoin meilillä eri tahoja. Kuljettajat olivat tosi ihmeissään, eivät olleet tietoisia asiasta. Sen sijaan kuulin, että HMPK:n aikaisemmista toimista johtuen mm. Mäkiseltä on irtisanoutunut ainakin 4 kuljettajaa... Kyytikaverit olivat ihmetelleet puhelimeen vastaajien käytöstä - oli ollut kuulema vähän oudon oloista. No, ei kai ihme, ei ole kiva tehdä töitä, kun tietää olevansa tyhjän päällä. Silti - jos hommat on luvattu hoitaa, ne myös pitäisi hoitaa. Tein heti testin, eli laitoin ensi vkon tilaukset jo eilen. Ja kyllä, onnistuivat mählimään kirjallisen tilauksen kaikkinensa. Heidän mukaansa olisin mennyt töihin lauantaina.... hätäpäissään eivät kai noteeranneet Helatorjantaita lainkaan. Varmasti HMPK:n puhelinpalvelussa käy hässäkkä, tuskin heillä on valmiuksia vastata kysymyksiin.  Eikä mistään tule lisätietoja. Tämähän se on pahinta. Eilen selasin vielä Taloussanomien sivustoja täältä. Käykää kommentoimassa myös siellä, jos haluatte. Sinänsä hassua, että uutinen on kovin hyvin piiloitettu  tuonne talouspuolelle, jota harvemmin itse tulee ihan ensimmäiseksi katsottua ,> Valaisua on luvassa ensi viikon puolella lisää... Seuratkaa lokia!

Kummastusta herätti jälleen kaupoissa ihmisten into hamstrata ruokaa, ziis. On lätkää, viisua, vormulaa, äitienpäivää. Juu, ja ruoka loppuu kaupoista just kohta. Ja kakkuja jonotettiin. Jäks! Me Belgarionin kanssa teimme jälleen täsmäiskut - ei mitään tarpeetonta, vain ruokaa viikoksi ja kassillinen kirjoja. Säälittävää katseltavaa tuo ihmisten hikoilu ja pähkiminen, mitä ruuaksi viikonloppuna. Prle, tehkää ostoslista. Niin minäkin teen! Ei se ole sen kummallisempaa, ei edes vanhanaikaista. Senhän voi laittaa vaikka kännykkään, jos ei kehtaa paperilappua kaivaa esiin ,D

Reissun jälkeen tyytyväisinä asetuimme lueskelemaan, Belgarion lainasi sen viime vkolla lukemani kirjan Onko minussa jotain vikaa vai onko kaikki  paskaa? Näytti Poika nauttivan lukemisesta - kikatti ääneen. Siis Belgarionkin suosittelee! Ja ruuaksi tehtiin tomaatti-papu-porkkana-sipuli-jauhelihapataa ja riisiä, örp - hyvää oli. Vincent sai kokoonsa nähden suhteettoman suuren annoksen jauhista eli jatkoimme pataa sitten vihannespuolella. Ja jälkiruuaksi kaffetta ja lime-kakkua, njam. Oikein hyvää oli.... Tänään täytyy kai laittaa fisua ja sieniä, siis pakastekalaa ja tehdä sille sienikastike ja tuupata uuniin vähäksi aikaa. Hyvää siitäkin tulee. On vielä hyviä vanhoja perunoita muutama kylkeen aseteltavaksi. Uh, imuroida pitää, pölykoirat uhkaavat Vinskin ja Anskun eloa. Jäks!

Muutoin eilisen kävely sai taas koivet särkemään mielenkiintoisesti eri tavalla. Oli pakko ottaa lääkitystä ja iltapäikkärit. Ja lueskelun jälkeen sain vielä nukuttua melkein klo 4 asti. Ihan ok, siis tavallaan. Jospa joka aamu saisi edes klo 4 asti unta. Se olisi jo paljon... Hmph, Herjaamokin jo kutsuu. Onneksi on lyhyt viikko!

--------------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrmenta, kaikki komeet kollit ja söpöt leidit! Mull oli ainaski eilen tooooosi hyvä päivä. Ensteks  tuli Poika ja Reppu. Ja sitt mä hiffasin sen Stiflat. Ne hajus yhtä miälenkiintosest ku se jalatkii. Nii ni sitt mä vähän leikkii nakertelin ja raapitin niit pariinki kertaa, heh. Eikä orjat sanonu mitää. Poika vaan totes, ett sill on toisetki stiflat - ett kyll kissi saa purra vanhoi, jos tahtoo. Kilti Poika, kilti!!! Ja sitt ne tuli kaupast, niill oli mulle hei jauhist ja tipuu ja fisuu ja puukkiruakaa ja kaikkee. On ne jaksavii orjii. Mä sain tosi ison biitin mun heekkuu - sitä raakaa jauhist. Nii, ja sitt viälä täytyy kiittää niit Viivin ja Taavin synttäreit - aika mageet bileet hei - mä oo viäläki ihan töttöröö. Oli syätävät ja juatavat ja kaikki. Ja paljon jengii! Nii muute, täss jo tiadoks kaikille - mä pidän mun Himaantulobileet ens sunnuntaina. Tai vissii alotetaan jo lauantai-iltana. Mutt mä kerron toss viikoll sitte lisää! Ootte kaikki tiätty tervetulleita ja mamiska duunaa safkat mun toivomuste mukaa... Aatelkaa, mä oon asunu täälä jo vuaden, ihan koko vuaden! Se on hei aikastas pitkä aika...mmmm... mä haluukaan mihkää muualle enää. Mä pakastan mamii, Poikaa, Kummisetää, Gummititiä, tiätty Anselmusta. Ja mun kaikkii taravoita, hölmöi lelui ja mun partsii! Tänää mä meen taas rusketuttaa mun massua, pitää saada ittesä hyvään kondiksee ens viikonlopuks! Hei - laittakaa jo ylös ne bileet!!!

582965.jpg

Ansku - älä nyt töki mua ku mä yritän goisii! Hei! Ansku, lopeta! Sen sieraimet jo vähä savus... Jäks! No, mä melkee taas goisin.... orja teki hommat ja mä aamupuuhat nii ett nyt on varaa taas uinuu. Mamiiiiiiiiih, viakkuuh, hei, tuu!!! Kliffaa söndaagii kaikill ja huamiseen >0<

------------------------------------------------

Jep, tulen aivan kohta, krhm, lukemaan siis ,D

Päivän slogan: Kaikissa poliittisissa järjestelmissä kärsivät ainakin hullut ja lahjakkaat!

Päivän biisi: Äiti pojastaan pappia toivoi

Luettua: Jonathon King - Varjo pimeässä, hyvä dekkari, perinteisempi, mutta kuitenkin erilainen. Mukavaa Floridan luonto- ja kaupunkikuvausta sekä rotujen välisen kanssakäymisen nykyistäkin hankaluutta. Suositan, kepoista luettavaa kesän aluksi. Ja sitten iski Welhotar kiveensä kiveen pikahyllyillä eli Cecelia Ahern - Yllätysvieras. Huoh - näkymätön ystävä, joka saa päähenkilön ymmärtämään lopulta itseään ja menneisyyttään. Argh, karamellikuorrutettu juttu, onneksi nopsa lukea, en olisi jaksanut. En suosittele - paitsi äärettömästi masokismiin taipuvalle kirjanystävälle... joka ei muuta ole löytänyt luettavakseen! Ja vielä vähän kesken Tuula-Liina Varis - Ihmisen paikka, kirjoituksia 2000-luvulta. Tästä minä pidän... kaikista asioista en välttämättä ole samaa mieltä, mutta tiiviys on kohdallaan. Kirja on koottu mm. eri lehdissä ilmestyneistä kolumneista, tämän kyllä havaitsee, mutta se ei häiritse. Suosittelen!

                               265380.jpg

                 SUHTEELLISEN KAUNISTA SUNNUNTAITA!