Edelleenkin röitä riittää, P-P ei hellitä. Tänään koneet ovat onneksi tunnin sulki pakosti... ehdinkin tuona aikana käydä jättämässä repseptit uusittavaksi. Mömelöt alkavat kohta olla loppu, ainakin osa niistä. Minä tarvitsen melkoisen arsenaalin erilaista lääkitystä, että pystyn olemaan töissä sekä sen jälkeen vielä nukkumaan yöni *hmph*! Se ei sentään johdu P-P:stä vaan kivuista, säryistä ja yleisestä ketutuksesta. Niin ja allegriasta.

Ehdin ja pystyin eilen käymään lähikirjastossa. Tosin juuri kirjaston vastaisen seinän vieressä kulkeva kävelytie oli täysin hoitamaton jääpelto, lienee siis Tsadin aluetta... Nyt jokainen, tuntematonkin, lihas on kipeä, kun niitä joutui jännittämään siinä loikkiessaan. Parasta oli, että löysin sentään jokusen kirjan. No juu, siis luettujahan ne jo aikaisemmin ovat, suuri osa. Mutta kuitenkin, jaksan siis odottaa lauantaihin ja normikirjastopäivään. Lisäksi kävin ennen noutotakson tuloa hätinään Serkuissa noutamassa mehua, juustoa, siemeniä ja kuivahetelmiä.

Tämän viikon työmatkat ovat olleet lähes kaikki päin hittoa. Juttelin eilen kuskin kanssa; hänkin oli saanut kutsun vasta 5 min ennen kuin olisi pitänyt jo olla paikalla. Keskustelimme asiasta ja päätimme sitten, että on taas nootin paikka Iisalameen. Ja minähän noottasin, jo toista kertaa tällä viikolla. Joku oli tietävinään, että taas olisi järjestelmää siellä paikkailtu. Just, senhän näkee heti eli mikään ei toimi. Joku panttaa minunkin varauksiani, nehän nyt pitäisi laittaa ainakin varttia ennen kutsuun. Kuski kertoi muutakin mielenkiintoista eli koppitaksoilla on entistä vähemmän ajoa. Syitä lienee monia, kuuleman mukaan tänä vuonna olisi näitä pientaksojen käyttöoikeuksia eli suoratilauslupia jaettu isommalla kädellä. Toisaalta taas vuoden vaihteessa monella on ns. kortti katkolla eli ei ole päätöstä päällä. Tämäkin kaveri kertoi useamman päivän ajaneensa vain kymmenkunta keikkaa – siis koko päivänä. Kyllä siinä motivaatio kummasti hyytyy. Minä nyt en muuta pyydä kuin että pääsen Varastolle ja takaisin ilmoitettuina aikoina! Vapaa-ajan matkat voivat mennä miten huvittaa, niissä voin joustaa, odotella ja kulkea kimppakyydissä. Mutta muutoin pyyntö on varsin pieni: takso tuohon pihaan aamulla klo 6.30 ja nouto Varaston edestä klo 15.00. Eihän se ole paljon? Eihän?

Vincentin kanssa vallitsee sellainen kauhun tasapaino. Ehdin jo miettiä, josko pitäisi laittaa esille vaihtoilmoitus. Jotenkin tähän tapaan: ”Vaihdetaan lähes käyttämätön sauna ja käytetty ilkeämielinen kissa isompaan keittiötilaan eli lisää alakaappeja ja työtasoa, vaihdossa saa myös ylähyllyjä makuuhuoneesta ja keittiöstä (mukana vaihdossa tännepäin saapi seurata vaikka kaksi kilttiä kisuliinia)!” Oisko mittää? =D Lisäksi selvisi, että se onkin alakerran venäläisvahvistuksemme kääpiö(t), jonka pianon kilkutus ikävästi kiirii 3. kerrokseen. Eli ostaisin myös lelupiaaaanon, jota voisin itsekseni rääkätä täällä (ja mahd. myös rappukäytävässä kotoon tullessa)... juu, juuh, ihan vain harjoittelun vuoksi. Jos joku kysyy. Kas kun oikea piaaano ei mahdu. Mitäkäs muuta tässä vielä menisi hankintojen ja vaihdon piikkiin? Vaihdettaisiin muutama kehnohko kirja parempiin ,D Tarjouksia otetaan vastaan jatkuvasti. Myös koivet voisiin vaihtaa toimivimpiin ja säryttömiin, ulkonäöllä ei ole väliä, ziitos!

Eilen olin taas niin repoväsy, että ruuanlaitto jäi mahdollisimman vähiin eli helpoksi. Saladoa taas, tosin vähän eri appeilla eli mukaan marineerattuja sieniä, adjikaa ja muuta kivaa. Lisäksi paahdoin auringonkukan siemeniä (valmiiksi kuorittuja toki) kuivalla pannulla siihen mukaan. Ne kun ovat herkkuja muutenkin... juma, hyviä kuulkaas olivatten. Uskon niiden toimivan salaatissa. Ne on ostettu kyllä alunperin leivontaan, mutta kuka sitä tietää, miten minä ne käytän. No te lukijat, tietty. Mutta kivan narskuvia ja makeita ne nyt vaan ovat.

Lupasivat pakkasta loppuviikoksi! Tämä ei tykkää, onneksi ei nyt vielä ainakaan ole kylmää.... täytyykin käväistä ulkona ja riipiä vähän vitamiineja tuossa mennessä.

-------------------------------

Purrrrrrrrmenta, kissinkat! Juu hei, mä oon nyt taas ollu kilti. Mutt en tajuu, siis vaihtasko mami mut muka johki? Mä muka ilkeemiäline? (Tota, no juu, joskus... ku kissaaki ketuttaa – ihan tosi!) Ett siis tänne tulis kaks jotai rääpälettä. Nou vei, ei käy. Eikä kai mamikaa oikeest tommost, eihä? Ei... se sano kyll, ett tommose vois laittaa, jos mä meen oikee ikäväks kissaks. Ehän mä oo ikävä. Mä tuan vähä värii tänne torppaa ja järjestän jänskiä ylläreitä orjall, ku se tulee duunist. Ei tuu senkää aika pitkäks ja riittää hommii. Nii ett turha valittaa. Oikeestaa mä vaadin sitt kans ruakapolitiika parannust eli kunno muanii jatkuvast, fisuu ja mjunuaisii ja semmost. Kissiruuat pois kokonaa, raksui voi olla joskus. Hampulikaakit vapaaks! Ja iha viime hädäs pistetää sitt orjaki vaihtoo. Vois käyttää jotai tommost rer.. ker... rekrytointitoimistoo. Ku ne kert ettii sopivii ihmisii sopivii paikkoihi. Ett jos siält löytyis sopiva orja mullekki? Mitäs meinaatte? Eiks kumminki kannattais ennakoida asia ja vaiks heti laittaa asia niinku hautuu. Mä taidanki tänää yrittää kysellä asiast...*miättii* Mamill oli tähä taas joku oma foto. Juu, saa laittaa. Mä meenki syämää ja hoitaa mun tärkeet asiat, tsihih >o<

Kliffaa melkee viikon loppuu kavruill ja muillekii tiätty!

----------------------------

Vincent, ai että rekrytointiyritykseen ,D

Päivän slogan: Täydellinen vastuuttomuus, mikä onnellinen tila!

Päivän biisi: Jäljet pelottavat

Luettua: Timo Airaksinen – Hulluuden houkutus. Tämähän on ihan pakko lukea toiste kohta perään. Luin yhdellä makoomalla ja jössus, kyllä Airaksinen osaa. En arvostele tässä sen kummemmin. Lukekaa lisää vaikka täältä ja ehkä täältä. Tod.näk. palaan asiaan myöhemmin ,D Sen verran tässä kirjassa oli tuttuuden tunnun lumoa, että haluan miettiä mitä sanon. Lisäksi taidan antaa tämän myös Belgarionille luettavaksi, hän kun on myös kiinnostunut erinäisistä kirjassa esitetyistä asioista. Muille – suositan ehdottomasti! Yksi ruotsalaisdekkari on matkalukemisena (taksoja odotellessa ja taksossa), siitä rapoa myöhemmin. Hyvä idea oikeastaan säästää joku vieraskielinen kirja luettavaksi tällaisissa tilanteissa. Eivät kulu nuo muut opukset niin nopeasti *virn*. 

SE ON JO PÄIVÄ =o