Ei kai nyt lokit sitä varten ole, että iloisena kertoisi jotakin, eihän (retorinen kysymys, huom!)? Welhotarkin ajatteli vaihteeksi urputtaa ainakin Malmilla parista kovin yleisestä tavasta käyttäytyä tai ei-käyttäytyä sekä yleensä vaan urputtaa. Kun ei jaksanut enää nyhvertää tuon peiton kulman allakaan unta odottaen. Oli pakko nousta vänisemään jostakin ihan noin perjantain kunniaksi. Ja aivan tavallisista ihmisistä, tottakai, jotta olisi jotakin ilkeilyn aihetta ,D

Minua nimittäin ottaa kovasti päähän tämä kuningataräitien tapa käyttäytyä. Kuningataräidit ovat hyvin nuoria äitejä, jotka kerääntyvät isommalla (vähintään 3 - 4) joukolla tuonne Malmintorin sisätiloihin ja kauppoihin vähän shoppailemaan ja ruokaostoksille. Siinä kaikki kersat ovat suunnilleen samanikäisiä eli rattaissa tai vaunuissa. Nämä äidit pitävät omia miittejään milloin Risman vihannesosaston sokkeloissa, milloin ns. putkessa niin, että ohitse ei vapaaehtoisesti pääse. Kun pyytää anteeksi, pääsisikö ohi, ovat mulkaisut hyyyyyyyyvin paheksuvia. Että tässä Me Äidit olemme eikä meitä noin sovi kohdella. Hei, kysyn vaan miten niin? Jumankekka, aulassa on tilaa vaikka minkälaiselle miitille, mutta nämä tukkivat kauppojen käytävät ja huutokikattavat minkä ehtivät. Olenko nyt ihan väärässä, mutta kun Poika oli pieni ja kävin kaverini kanssa kaupoilla, ei meille tullut mieleenkään jäädä kaupoissa juoruamaan. Yleensä mentiin sitten jonnekkin kaffelle tai muutoin istumaan ja vaihtamaan kuulumisia. Ei meillä ainakaan tuollaisia tapoja ollut, ei todellakaan. Lisäksi nämä kuningataräidit eivät kulkiessaan väistä mitään eivätkä ketään. He ovat jotenkin etuoikeutettuja - ties mistä syystä. Tämä on niin yleistä, että tämän ovat jo monet muutkin huomanneet. Kyse ei siis ole samoista henkilöistä eikä samasta kaupungiosasta, vaan noin yleensä. Olkaa kuningataräitejä, jos haluatte, mutta prle Welhottarelle ja Belgarionille on seuraavan kerran tultava tilaa tai sanon pahasti! Nih!

Toisena omituisuutena on juokseminen liukuportaissa ehtiäkseen lähteviin juniin ruuhka-aikaan. On se kamalaa, miten kiire ihmisellä on. Ruuhka-aikaan junia menee molempiin suuntiin n. 5 - 10 min. välein. Ja niihin on sitten juostava ja vielä liukuportaissa. Ei siinä mitään, mutta se on niin vaarallisen näköistä, että varmasti kohta on taas joku turvallansa siinä ja pää auki päivystykseen. Ei ihmisellä VOI olla niin kiire, ettei jaksaisi odottaa junaa katoksen alla tuon seuraavat 5 min. Vai voiko? Minä annan kyllä reilusti junan mennä ohi, jos en siihen ehdi. Varaan mieluummin 15 min. ylimääräistä aikaa, koska ei noista koivista koskaan tiedä, ja matelen rauhallisesti omaa tahtiani. Ei ole tarvis hötkyillä. Pelottaa vaan näiden juoksijoiden puolesta - kohta sattuu ja saattaapi sattua jopa oikein kunnolla. Nih!

Sama varovaisuus koskee muuten liukuportaita yleensä - keppien kanssa liikkuvat eivät osaa varoa alaspäin tullessaan. Olen perskohtaisesti avittanut kahta mammaa Risman edessä olevien liukuportaiden kohdalla. Toinen laski kepin ensin portaille ja tuli itse perässä. Ja sitten seuraavat 5 m turvallensa alas asti. Siinä meni mammalta taju ja ambu piti tilata ja ensiapuakin vahtia. Sen verran oli pudotusta. Toisella kertaa nuorempi leidi oli kyynärsauvojen kanssa liikenteessä - ja sama juttu, sauvat ensin ja sitten itse perässä alas asti kerien. Varokaa nyt jo, ple. Ei Welhotar ehdi aina olemaan paikalla ensiapuna ja soittamassa hätänroon eikä viemään paikkuutettavaksi ja vahtimaan siinä odotellessa, ettei mitään viedä kasseista tai laukusta. Nih!

Welhottarena olen varsinainen mummomagneetti eli jään - tai mummot jäävät - usein juttelemaan kanssani, jos istuskelen yksin Risman penkeillä tai Torin tienoilla. Olen tavannut paljon mukavia mummoja ja jutellut eri asioista. Mutta. Sitten on tämä tappajamummot-laji. Nämä mummot kulkevat yleensä rollerilla hitaasti vänisten ja valittaen. Mutta auta armias, jos jossakin on jotain tarjolla ilmaiseksi tai erityisen halvalla. Silloin rollerit lentelevät ja mummot kokevat ihmeparantumisen. Siinä meikä jää jalkoihin jo kättelyssä eli turha yrittääkään jaolle. Samat mummot terrorisoivat kassajonoja. Jos jonossa on enemmän kuin 3 henkeä, mummot yrittävät näyttää kuukahtamaisillaan olevilta ja ääni väristen pyytävät lupaa saada ohittaa "kun on niin vähän tuota ostettavaakin". Eipäs onnistu. Viimeksi pinna kärähti ja ilmoitin reippaasti mummolle, että mummo käypi siihen jonon päähän muiden jatkoksi ja istuupi siihen rollaattorin penkille, katsokaas kun se on siinä ihan sitä istumista varten tehtynä. Tulipa mummelolta rumia sanoja, mutta jonotti kyllä sitten muiden mukana. Toivottavasti minusta tulee sitten vielä ilkeämpi mummo, joka kehtaa ihan mitä tahansa mistään välittämättä. Tai en minä taida elää niin kauan, joten turha huolehtia. Turha siis mummojen odottaa mitään kohteliaisuuksia, jos itse käyttäytyvät todella rumasti ja ilkeästi. Nih!

Ja sitten - miksi aina kun minä etsin jotakin tavaraa, sitä ei löydy mistään? Nyt etsin tietyn mittaista ja väristä käytävämattoa, kun Vincent on pahoinpidellyt entisen roskiksesta dyykatun jo niin kehnoon kuntoon. On käyty jo kaikki halpakaupat - ei löydy. Siis yksivärisenä ja tietyn kokoisena. Muutama kuukausi sitten niitä oli mielestäni joka paikassa. Kuka ne vei? Minä haluan sen maton ja nyt ja heti ja juuri nyt! Nih!

Eli tänään onkin vuorossa retki Malmille Kummisedän kanssa. Tavoitteena Suuri Käytävämaton Metsästys. Jännittävää - tulen rapoamaan asiasta välittömästi!

----------------------------------------

Purrrrrrrrrrrrrrrrrrrve taas kamut! Mami on tänä aamuna taas oikein mäkätystuulella. Se kälätti mulleki - hei siis mulle - kun mä pummasin tossa mun aamuheekut! Mä en tajuu noita orjii. Siis jos on pahalla päällä, niin sitte kälättää. Mutt tää orja taas takoo tota näppistä nii että pahaa tekee toi rutina ja rätinä. Välillä se pitää snadii taukoo ja polttaa tupakan - ja taas se jaksaa jatkaa. En mä vaa. Mulla ei oo nyt mitää erikoista kertomistakaan edes. Mä oon eile vaan lötköttäny. Ähh - just. Teki mami taas yhet tepposet. Mä olin vahingossa ykäny baseen niin eiks tää mee ja pese koko basen nii, ett siell on viäläki vähä kosteeta. Ei siell voi nyt ottaa ees unkkoja. On pakko tyytyä soffaan ja tyynyihi. Partsill voi käydä vaan. Alkaa olla sen verran kalsa, ettei siell oikee pitkää viitti lotkottaa. Sillee vaan tarkistaa tilanteen niinku enempi. Mä oon kyll löytäny yhen uuden kissilotkotusjömman - mä meen tohon snadin patterin päälle kun on pöydän alla. Se on sillee levee, ett kissi just mahtuu siihen ja tarpeeks pitkäki. Ja vähä jo lämminki. Mä luulen, ett sitt ku tulee tosi kalsa, siit tulee yks mun lempparimesta.

218365.jpg

Tää foto on tiätty mun ihan lemppariharrastuksesta eli safkaamisesta. Siin näkyy noi mun saamat uudet kaikki kupitkii ja mä vetelen just kunnon kissa-aamupalaa, siis heekkujen jälkeen, tiätty. Tää on meidän kylppärist, siell on mun kaikki kissatavarat ja muut jutskat ku se on nii iso. Toi on mun safkanurkka. Nii, ettäs näätte mite siististi meill safkataa ,D Ei mitää rumii kuvii tänää, nääs. Se on sitte purrrrrrrrr vaa kavrut! Mä lähden goisii, kuha orja antaa ensi pari maitonappii viälä, ett mä rauhotun. Purrrrrrrrrrristaan taas huomenna!

----------------------------------------

Eipä taida olla Vincentillä mitään kerrottavaa, koska eilen ei oikein jaksanut tapahtua mitään. Ainoastaan Gummisiti kävi ja penkoi kurmitsan. Jonka sisuksista minä sitten keittelin pikkelssiä - nätit 5 purkkia tuli. On taas oikein varakas olo, kurmitsojen puolesta siis. Nyt on vaan kaikki säilökurkut ja muu pikkelssi jo syöty pois, joten jotakin tarvittiinkin jo tilalle. Haa - Liiterissä on punajuuri- ja porkkanatarjous. Pakko saada niitä. Kun haetaan sitä mattoa, saa Kummisetä luvan avittaa vihannesten kantamisessa samalla... Lisää puuhaa sairaslomalaiselle. Se pitää mielen virkeänä ja koivet sopivan kipeänä.

Lähden laittamaan aamukaffetta ja riipomaan mömmöt. Ei tästä muuten mitään tule! Nih!

Päivän slogan: Anna auringon laskea vihasi ylle - mieluummin monta kertaa!

Päivän biisi: Rat Race

Kesken oleva kirja: Tamara McKinley - Pohjavirrat (vähän imelyyttä tähänkin torppaan välillä....)

IKÄVÄÄ JA TYLSÄÄ PERJANTAITA KOKO LOKISTANIAAN!