Huomenta taas! Kello on siis kolme, yö meni erittäin kehnosti ja kissimärinä sitten lopulta taas herätti. Vatsa ei tykännyt olostaan eilisen piirakka, jätski ja maitolasi –annosten jälkeen... oli pakko hakea keskellä yötä unetusmömelö ja särkylääke, sain sen normin 4 h nukuttua niiden avulla kuitenkin. Koipiakin särkee vielä, äh. Ei kiva eikä mukava aamu, vaikka ei ole edes krapulan poikastakaan näkyvissä.

Mutta eilen oli ihan mukavaa! Belgarion istuskeli täällä puoli päivää hemmoteltavana eli ruokittavana ja varustettavana kirjoilla vielä ensi viikoksi. 4. heinäkuuta hänellekin koittaa vapaus intistä! Sekin vielä on sitten juhlittavana. Poika oli kyllä kovin ilahtunut pääsykokeiden tuloksista, mutta selkeästi odottaa vielä TKK:nkin vastauksia – jos hän pääsee sinnekin, valinta tulee olemaan äärimmäisen vaikea, luulen. Exä puolestaan oli näyttänyt taas luontonsa eli pengottuaan Belgarionin paperit (!) pöydällä, oli huomauttanut, että ei olisi ikinä uskonut tämän pääsevän mihinkään opiskelemaan. Hyvin kannustavaa ja kivaa pojallensa, eikö? Samoinhan hän sanoi intistä, että eihän tuo siellä pärjää. Nyt varmaan ymmärrätte, miksi Exä ON Exä. Ja minä paljastan tässä myös erään asian, jolla Belgarionilla oli lupa kuittailla sanomisia. Exä itse oli kerran pyrkimässä erääseen tiedekuntaan. Ilmeisesti hän ei (kuten ei koskaan muutenkaan) lukenut seikkaperäisiä ohjeita. Exä ei koskaan löytänyt pääsykoepaikkaa – oli vain kuvitellut, että kaikki tapahtuu Porthanialla. Tästä on jo vuosikymmeniä aikaa, mutta arvatkaas, oliko minulla tuolloin asiaan jotakin sanottavaa ,D Hyvin painavaa sanottavaa siis, Welhottaren tapaan!

Tänään siis on ... tuota... joo lauantai. Taidan tänään siivoilla, jää huomiseksi vielä luppoaikaa ja levättävää ihan tarpeeksi. Ulkoa kuuluu taas kapakoista palaavien mongerrusta ja hihkumista, melko hiljaista sellaista. Tirppalinnut alkavat juuri mekastaa. Aamu on parhaimmillaan, sateiselta näyttää. Mitäpä tässä muuta siis. Pysyttelen sisällä ja harrastan makoilua, lukemista ja päikkäröintiä. Lupasin myös, että jos mitään kunnon ruokaa ei löydy, Belgarion on aina tervetullut tänne lounastamaan ystävineen – siis myös tänään. Lisätään vain vähän vihanneksia ja vettä... mistä ikinä sitten tulenkaan ruokaa laatimaan. Mitään erityistä herkkua en ole suunnitellut tekeväni. Tyhjentelen tuota pakkasta, siellä on emmeitä useampaan ruokailuun vielä. Samoin vihanneslaatikossa on jotakin... Eiköhän tuolla pärjätä, jääkaapissakin on tomaattimurskaa ja donaria sekä raejuustoa, juustoraastetta ja tavisjuustoa. Ei kai tässä muuta tarvita täydelliseen ruokaan?!

Nauttikaa edelleenkin vapaapäivistä, niin teen minäkin parhaani mukaan.

-------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrmenta, kissit! Toivottavast teilki on eile ollu kliffa päivä, mull ainaski oli. Ensiks Poika tuli ja oli tosi pitkää, mmmm. Mä sain olla juu taas sen viakus koko aika, seki paijatti mua vähä! Hei se paijatti! Ja sitt ku noi söi tipupiirast, mä sain semmost määkäpussiruakaa, heekkuu seki oli. Söin iha kaikki. Goisin Pojan viakuss sitt oikee pitkää ja leveest. Nii ja Pojall oli taas Reppu mukan, mä meinasi taas tunkee sinnekki, haisteli oikee tarkast, ett milt se oikee taas haisuu. Kirjoill ainaskii ja sitt Pojalt iteltää. Vähä niinku joltai muanaltakii. Joo, tsihih, toi oli hyvä, ett Kulkuri hiffas tollase jutu eile. Mä oon siis jeesannu Poikaa pääsee sinne skolee, ihan selväst. Ei se ehtiny näkee sitä jutskaa, mami luki sen vast toss myähemmi. Mami saa tänää kertoo sitte asiast. Ett mull on oma osuus kaikiss mein jutskis aina, heh. Ja sitt mä illall meinasin taas hätääntyy, ku mami meni aikasi sänkyy kirja kans. Yhtää muistanu mua, eikäs, kyll se pyysi mutt mukaa ja paijatti, ja pus... puhalteli ja kaikkee. Oikee nätist ja mä olin hurrrrrrjan kilti sillekki. Oon ollu kilti muutenki, ihan tosi. Ainaski yrittäny. Nyt mä oon oikee tyytyväine. Viäl ku mamiska lopettaa tän skrivaamise, nii me mennää uudestaa aamu-unkoill ja mä saan lisää rapsustust ja semmost. Sitt se lupas tehdä safkaa, jos vaiks semmost, ett mäki saisi. Ainaski mä saan koht kissinmuanaa. Kalkonii ja napikat mä jo sain, ku herätin sen. Yälä se pönki taas ylös, ku se masu oli sekasi noist maitojutskist. Mitäs meni juamaa oikeet maitoo, en mäkää sitä jua. Se aina vaa välill unohtaa sen! Hömelö mami mull. (toim.huom. niin onkin, totta puhut!) Mami eile ehtiny ottaa yhtää ainuu fotoo, siks me laitetaa tämmöne tähä.

1662913.jpg

Kai tääki käy, ainaski siks aikaa, ett ehitää ottaa lisää kuvei. Hei, kaikill viäl kans kliffoi päivii! Mamiskall ainaski on viäl vapaat huamine, jee, mä tykkään. Huamisee.

-----------------------------------

Kyllä, vapaata on – mutta kissoilla on aina vapaata!

Päivän slogan: Meillä menee hyvin sängyssä, kumpikin nukahtaa välittömästi pää tyynyssä!

Päivän biisi: Lookin’ Out My Back Door

Luettua: Sujata Massey –projekti päättyy, Rei Shimura ja helmenkalastaja sekä Rei Shimura taifuunin silmässä on luettu eilen. Nyt on toisenlaisen kirjallisuuden vuoro. Arvostelut Masseysta löytyvät tuolta aikaisemmasta ja eilisestä postauksesta. Suosittelen kuitenkin edelleen, ainakin kesälukemiseksi!

                                         265380.jpg

                                   VIELÄ ON VAPAATA JÄLJELLÄ!