Tässä oltuani vapaalla ja töissä, en aamulla heti muistanut, mikä päivä tänään on. Manailin, että pitää lähteä töihin. Jee, ei tarvitse, sanoi sisäinen kissani ja ulkoinen jolisi omiaan eli aamuapetta.

Olipa eilen taas mukava keikka! Minä pidän työnteosta Päätalossa, se on kuitenkin jkv erilaista kuin Herjaamossa. Kiire vaihtelee ja kuitenkin on rauhallisempaa, töitä vähemmän, mutta erilaista hommaa. Ja siitä vielä maksetaan paremmin, jota ei köyhimyksen sovi väheksyä! Kaveritkin muistivat vielä, eli lisäkeikkaakin pukkaa - jätin viestin, että lomankin aikana sopii soitella (uhh... taas tuli siis luvattua jotakin, mutta sanoin myös, että saatan kieltäytyä). Tärkeintä on, että nimeni pysyy vakaasti listalla ja hommat siellä tulevat hoidettua hyvin täsmäoloisesti, luotettavasti ja ammattitaidolla. Paras valtti keikkalaiselle, nääs! Kovasti siellä kaipailtiin lisäväkeä, uusia nimiä, jotka voisivat heittäytyä lyhyellä varoitusajalla näihin hommiin.

Belgarion tuleekin sitten tod.näk. jo tänään lounaalle. Ehkäpä siksi, että sunnuntaina ehtii paneutua paremmin ruuanlaittoon. Sulamassa on possun piffifilettä. Lisäksi oikein  nättejä perunoita on jömmassa. Ja sienikastikkeen aineet sekä kukka- ja parsakaalia. Riittänee meille. Lisäksi hän saa avustaa minua parissa kotihommassa. Minä puolestani lupasin ottaa koulu- ja yo-todistuksista kopioita huomenna, hän tarvitsee niitä sekä intissä että jatkohakuja varten. Lupasin myös tarkistaa hänen puolestaan erään asian opintojen osalta. Kun eräs asia on selvittelyä vailla, tunnetusti Welhotar mieluusti selvittelee epämääräisiä ongelmia... Mukava kuitenkin, että hän on käymässä. Ei, en minä hänestä huolissani ole, hän on varmassa tallessa palveluksessa. Myöntää täytyy, että sellainen aivan lievä ikävän piikki joskus iskee.

Kummisetä on ollut hipohiljaa enkä minäkään ole soittanut hänelle. Enkä tavallisen tapani mukaan aio lähteä aamupyykille. Rikon kaikkia sääntöjä ja Belgarion käyköön talopesulassa. Muistaakseni siellä on sähköt kuitenkin päällä, vaikka periaattessa pyykkäys on su kiellettyä ,D Säännöt on tehty rikottavaksi, tämä on erityistilanne! Olen  lievästi kettuuntunut vieläkin sedän toilailuista. Ei pitäisi, ei, mutta silti. No, tilanne laukeaa parin pvän sisällä, kuten yleensä ennenkin, toivottavasti. Minusta ei vain ollut kiva, vielä vähemmän kivaa oli se, että olisi hän voinut edes pyytää anteeksi. Varsinkin kun huomasin, että hän oli syönyt jossain välissä minulle ja Vincentille koko vkon ajaksi tarkoitetut aamukalkonit, osan leivistä ja Belgarionin suklaasta. Olisi edes muodollisesti maininnut asiasta, mutta ei. Hänestä se on itsestäänselvyys... tämä ehkä riipii minua eniten. Kun itse olen vähän turhankin herkkä pyytämään lupia jne. Olen kai liian kilti?!

Uhhh - olipa hiki sekä illalla että yöllä. Lupasivat täksi päiväksi sade- ja ukkoskuuroja. Ziitos, olisivat täällä tarpeen. Anti tulla jo, Welhotar pitäisi siitä (ja sienet myös).

------------------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrmenta, kaiffarit! Hei, ette siis kyllä usko, orja jätti mut yksin illaks. Hei siis illaks! Mitä vaa ois voinu tapahtuu, itte meni muka töihi. Harvon se tota tekee. Mutt on se joskus yänki ollut poissa. Ihan hurjaa, tollee kohtelee piäntä viatonta kissii. Mull pitäis ainaki olla joku kissivahti. Ei hei sen takii, ett se vahtis, mutt noin niinku periaatteess ja seurana. Mutt ett jätetää yksi himaa. Vaiks oli ruakii ja heekkuu ja mä nukkusin. Mutt niinku silti. Vastustan tämmöstä. Orja kyll sano, ett sitt mulleki ostetaa taas heekkuu. Ja kun sill on se loma-niminen juttu, nii se käy hakittaa mulle munuaisii. Mull on vissii tuala jömmaski viälä yks satsi niitä. Mutt nyt sill on joku iso lihabiitti sulamass, mäki vissii saan siitä biitin sitte. Njamskista.... ku Poikaki on tuloss, toivottavasti se muistaa tuada hikisukkii ja ne Stiflat tai jotai. Ne on ihan parasta. Ja Poikaa on kiva pelästyttää. Sillee siis, ku se lukee, se ei ikuna huamaa mitää. Sillo mä otan hepulijuaksut ja hypin sen kirjan yli, melkee hei se hyppää ylös *kissakiherrystä*.

815750.jpg

Mä päätin, ett tää foto tulee nyt tähä! Ku Kummisetä on kuiteski mun Kummisetä ja Poika on kiva - nih. Ja tää foto on aikastas hyvä. Sitt viikoll laitetaa mun kuvei. Mull onki nyt iha uusii fotoi taas must ihan itestä... Se on hei taas huamisee, meitsi lähtee nyt partsill tsiigaa noit lentävii otuksii!

--------------------------------------------------

Tämä täällä jatkaa kohta lukemista ja keittää lisäkaffet, ehkä... Hei, HEI, siellä ropisee jotakin. Sade? Juu-uh, sadetta, ainakin vähän. Mitä - loppuiko se nyt jo? Eihhh, lisäääääääää!

Päivän slogan: Kuka ei kestä leikkiä itsensä kustannuksella, voi ottaa Diapamin tahi kaksi!

Päivän biisi: Kun tänään lähden

Luettua: James Patterson - Neljä sokeaa hiirtä, Alex Cross jälleen toimessa. Minä pidän Pattersonin tavasta kirjoittaa, rikosten ja väkivallan, kuoleman ja pahuuden ohessa hän kuvaa hyvin myös perhettä ja ihmissuhteita. Tässäkin kirjassa ison osan saavat Crossin alkava naissuhde ja suhde hyvään ystävään sekä perheongelmat. Mutta myös ruma rikostarina saa erikoisen päätöksensä. Suosittelen, Welhotar pitää tästä.  John O'Farrell - Terveisiä perheestä, niin, kirja on satiirinomainen esitys kilpailevista ja ylisuojelevista vanhemmista jotka saavat lapsensa hulluuden partaalle valmennuksella testeihin, yksityiskouluun ja harrastuksiin. Pidän, tavallaan. Satiiri tahi ei, mutta minulle tästä tuli paha olo. Suomessakin jo tapaa lähes tällaisia vanhempia, Euroopassa myös. Japanissa lapset tekevät itsemurhia, kun eivät selviä priimuksina luokallaan tai eivät pääse tiettyihin yksityisiin hienostokouluihin. Eläköön suomalainen peruskoulu, kaikesta huolimatta! Suosittelen, mutta älkää lukeko tätä aivan pelkkänä hupina kuitenkaan, ettehän... pientä ajatusta mukaan, jooko?

                           265380.jpg

                   SÖNDAAGIA VAAN KAIKILLE!