Polka tässä pahoittelee: en ole jaksanut edes lukea lokeja, en itse kirjoittaa – en yhtään mitään! Syy on tietysti ”työ”, tai no voin minä niinkin väittää...

 

Itse asiassa syynä onkin tainnut olla erinomaisen kumma efekti, joka eilen välttyi lopultakin *toivoo tämä*. Katsokaas, kun vaan meinasin nukahtaa ja kuljeskelin kuni lefantti ympäriinsä pää toljottaen. Sitten tajusin, että ei ihme, jos vähän heikottaa. Viikko vesi sisään / vesi ulos –kuurilla ja sen jälkeen pelkkää riisiä! Siis minä, joka harvemmin edes tungen riisiä kovin paljolti nassuuni. Sitten typerysminä menin vielä korjaamaan muka-huonoa-oloa sokerilla :O Uuuups, en siis suosittele! Ottakaa vaikka se banaani tms. mukaanne, minä kun en hetelmiä voi syödä. Nyt vaan meni tuon taudin takia koko oma ruokajärjestys pieleen.

 

Eilen oikeasti pelästyin ja soitin Toverittarelle hurrrrrrrrjan huolestuneena. Tämä sitten puhelimitse paijasi peljästynyttä Pikku-Polkaa. Hiukan jo rauhoittuneena aloin vängertää kunnon ruokaa vielä jäljellä olevista appeista. Niistä syntyi siis niin hyvää ja herrrrrkkua muonaa, ettei ole tosikaan.

 

Saanen esitellä: Welhottaren riisi-papupiffelit sekä lohkotimjamipotut.

 

Riisi-papupiffeleihin tarvitset yhtä paljon keitettyä riisiä ja papuja (linssejä tms.) muhennettuna, esim. 300 g ja 300 g. Iske mössöt sekaisin, riisiä ei ole siis tarvis muhentaa... Lisää pari lusikallista maustamatonta soijajugua (tai kananmunaa, jos sitä käytät) sekä paljon pilpottua purjoa, valkosipulia, currya, jeeraa ja tandoor masalaa, mieleisiäsi yrttejä jne. Sekoittele vielä ja anna taantua takaisin polkanomaiseksi kutvakkeeksi. Jätä odottamaan.

 

Tällä välin olet hellin karvaisin kätösin valinnut muutaman (4 – 6) kaunista pottua. Pese ne hyvin, älä kuori. Pilpo lohkoiksi – hei, aika ohuiksi lohkoiksi!

 

Uuni päälle ja muotoile leivinpaperille nättejä piffejä. Viereen voit laittaa tasaisen pellon potuista; rojauttele pottujen päälle rutosti timjamia sekä valkosipulia.

 

Nyt koko komeus uuniin, öpauttia 200 astetta ja rapiat. Hissukseen alkaa tunkea mahdottoman hyviä haisuja... Odota rauhassa siihen asti, että piffit ovat tumman ruskeita ja potut kypsiä *wirn*. Ai, että mihin unohtui suola tms. No, kun ape on valmista, lapioi potut vielä matalaan tarjoilukippoon ja humpsuttule vaikka herkkarisoijalla, merisuolalla tms. Anna vetäytyä vielä hetki!

 

 

1298329763_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

 

Takaa neljälle nälkäiselle ja yhdelle Welhottarelle ilta-appeet (sekä eväkset). Ai, että miksi resepti on noin-mitallinen? No, kun mätin vain ylijäämätavaraa kulhoon ja pilpoin samalla :D Pidä huolta, että potut ovat hyviä ja muista pestä ne tosiaan hyvin. Ei kun syödään taas tänäänkin ja huomenna ja ylihuomenna jne.

 

Tämän siis innoitti Noitatoveritar minut laatimaan – ziitosta lohdutuksesta ja juttelusta ja ihan kaikesta *pus* <3

 

Muutoin Varastollakaan ei nyt ihan hirveää melskettä käy. Minua oli jopa lomitettu, kiva. Mutta silti hommia on kamalat kasat. Upo eilen kyllä varoitteli ottamaan rauhallisesti – ilmeisesti huomasi kehnon oloni. Oikeassahan tuo, pahus.

 

Ai niin; TADAA! Muistattehan labrajupinat ja kaiken kivan? No, eilen sain vastaukset. Joka ikinen normiarvo (kolesterolit, sokru yms, juu nou) olivat täysin PRIIMAT :O Piti tarkistaa sekin pari kertaa – kyllä eli ikään nähden jopa erinomaiset. Hei, mä olen hyvä!!!

 

Mutta leikki sikansa saakoon ja semmoista; menin eilen goisimaan ennen klo 20 ja nyt piti nousta kirjailemaan ja tekemään pari hissukanmoista kotihommaa. Lisäksi pitäisi laatia kauppalistaa. Prle soikoon, toista kertaa en aio jäädä ilman vihanneksojani tuohon tilaan hetkeksikään. Olipa muuten kamalaa, oikeasti. Pitäisi jo alkaa uskoa, että kaikki sisään ahdettu tavara myös vaikuttaa jollakin tavoin. Eli tänään työn jälkeen tiedossa postia, kirjastoa, kauppaa, pyykkäystä ja kaikkea kivaa *hrrrrrrrrrrrrrh*.

 

No, kirjoja on tippunut tosi ihanan paljon ja yritän lueskella niitäkin alta pois. On ollut tosiaan jaksut kateissa (-> siis kissoissa!). Ehkäpä se tästä.

 

265380.jpg 

 

 

TULEPAS ARVOSTELMAAN MUN SAFKANI, PRLE, -POLKA  =b

 

PS: Jos oikeasti teet ruokaa tuon ohjeen mukaan, minulta voipi tarkistaa päivemmällä asiat tarkemmin. Nyt muisti vielä vähäsen pätkii – mutta hyvää on!