Nimittäin silloin voi saada vaikka lunssan, lunssa ei ole kivaa. Ahhh - söndag. Koko pitkän päivän on sunnuntai. Miksiköhän sunnuntai on aina niin armottoman pitkä päivä (tämäkin oli taas retorinen kysymys)? Minun mielestäni siksi, että ns. normaalit ihmiset - joihin Welhotar ei missään nimessä halua lukeutua - nukkuvat pitkään, käyvät ehkä ulkoilemassa (kääk!), syövät hienon sunnuntai-loumiaisen ja viettävät laatuaikaa muuten vaan. Minä taas alan miettiä jo huomista paluuta Herjaamoon. Tavan mukaan heräsin tuossa 5 tienoilla, tällä kertaa hyvin nukutun ja melko pitkän yöunen jälkeen. Eli nukuin lähes 6 h. *Taputuksia, jippii-huutoja!* Sitten oli pakko punkea itsensä ylös. Kissa alkoi herjata, samoin selkä ja koivet. Joten pakko nousta.

Päivän ohjelmassa on jälleen lattioiden esittely mr Pölkkärille sekä ms Moppendahlille. Kylppärin siivous. Kukkien hoito. Kissatavaroiden putsaus ja tarkistus. Pyykkien nouto ja sijoittaminen paikalleen. Täydellistä sunnuntaipuuhaa, jonka voi aloittaa vasta puoliltapäivin, kun kaikki krapulaiset, tapauskovaiset ja pitkään nukkuneet eivät enää häiriydy yltiöpäisestä käyttäytymisestäni.

Käytiin eilen Belgarionin kanssa kirjastossa ja kaupoilla. Kivaa ja mukavaa. Kirjastosta sain hätinään raastettua itselleni 14 opusta, jotka riittänevät tämän viikon. Pitää muistaa kiittää tuosta Best Seller -toiminnasta, joka nopeuttaa uutuuksien kierrätystä. Siis uutuuskirjojen 1 vkon laina-aika on kyllä erinomaisen hyvä juttu. Taisin sitä kerran jopa ehdottaakin jossakin. Kyllä,  muuten nyt muistan, viime vuonna tein tuosta  palaute-ehdotuksen. Varmaan moni muukin on kaipaillut tällaista, joten kirjasto on reagoinut kerrankin oikealla tavalla. Nopea, valikoiva lukija on palkkionsa ansainnut - tällä kertaa uutuudet äkkiänopeasti kotoon. Eli kiitetään tässä vielä julkisesti Malmin kirjastoa, joka muutenkin on erittäin mukava paikka ja tarjoaa todella hyvät valikoimat! Ziiiiiiitooooos!

Ja sitten piti käydä Liiterissä ja Prismassa. Mukaan tarttui kaksi isoa kassillista ruokaa. Osittain kuivamuonaa, mausteita jne. koska kaapit joikasivat tyhjyyttään. Lisäksi vielä oranssina 3 pkt roipentelia naturel (joka yleensä ei ole halvennuksessa), vähärasvaista nautajauhelihaa (joka sekään ei juuri koskaan ole halvennuksessa), jääfisua, makrillia, donaria ja läjittäin vihanneksia. Onneksi siis Belgarion oli mukana, koska kirjasto- ja kauppareissujen jälkeen meillä oli iso reppu ja kaksi isoa ostoskassia täynnä erilaista tarpeellista tavaraa. Tuli pakasteeseenkin täytettä niitä päiviä ajatellen, kun ei pääse tai jaksa lähteä mihinkään...

Belgarionille tuli laitettua thai-tai-kanaa ja riisiä. Thai-tai-kana on siis eräänlainen wokki-tyyppinen juttu. Siihen laitetaan kaikkia vihanneksia, joita talossa on, sipulia, valkosipulia, mieluusti sieniä ja sitten sitä roipentelia. Thai-tai johtuu siitä, että kookosmaitoa laitetaan 1/3 purkillista, jos on. Aina ei ole. Iso purkki ostetaan muistettaessa ja jaetaan sitten pakkaseen kolmeen pienempään rasiaan. Kaikki nämä sotketaan keskenään oikeaan järjestykseen ja maustetaan kunnolla currylla, chilillä ja muulla, mitä nyt myöskin sattuu olemaan. Eilinen maustettiin siis curry-chili-mustapippurin lisäksi rakuunalla sekä tipalla balsamicoa. Oli njamskista! Belgarion oli elänyt taas vkon kouluruualla ja millä sattuu, joten hän veti kaksi annosta, siirtyi soffalle lukemaan ja nukahti välittömästi! *kikattaa* Ei ole abin elämä helppoa...,D Lutukka lapseni jaksoi vielä raahata pyykít talopesulaan ja takaisin. Talopesula ei siis ole  tässä talossa, eikä ihan vieressäkään, joten minulle tässä olotilassa olisi mahdotonta raahautua sinne jopa ilman pyykkejä. Joten kiitos kaunis, hän vielä toi ne alakerran kuivaushuoneeseen. Niinpä minä vain noudan ne tuossa päivän aikana kuivina ja puhtaina. Ziitos myös Belgarionille - miten minä tulisin toimeen ilman Belgarionin ja kummisedän apuja? En mitenkään...

---------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrmenta, kavrut! Mä lupasin sen mamin tarinan. Mamilla on yks tuttavapariskunta, ku asuu tossa aika lähellä. Niill on kaks kissii, ne on otettu ihan pentuina ja ne on sisarukset. No, sen huushollin mami on ihan kokonaa kasvissyäjä ja niin sen miäski ainaski kotona. Kyll se tääll söis muutaki, hih! No, kun nää otti ne kissinkat, se mami sano, ett niist tuleeki sitte kasvissyäjäkissoi - voitteks te kuvitella!!! No, tää mami ostelee niille jotai erityisnaksui kissikaupasta ja sitt just heekkunappei ja kaikenlaist. Sitte se laittaa niille itte semmosii sössöi eri jutskist ja ne kissit syä kaikkee, mut ei sitte siis niinku lihaa. Mutt ne saa kyll juustoi ja semmost. Ja se niitte mami on kauhee ylpee, ku se on kasvattanu ne sillee ja ett ne on ihan oikei vetketa...ei ku siis vegeratistikissoja! Mami sanoo ett vegetaristi, no olkoo. Kuitenki ne asuu semmoses piänes omakotitalos ja ne kissit on ulkokissoja. Ne on nii paljo ulkona aina ku pääsee, ett niitte turkkiki on ihan erilaine ku mun, sano mami. Ja ne on hyväkuntosii. Ei mami mitää sanonut, mutt vähä se oli virnuillu, ku se mami oli kertonu sen, ett ne on paljon ulkona. Siis mun mamiska sano mulle, ett se on kyllä ihan varma siitä, ett ne kissit hakee lihasa itte. Ett siälä on hirvee hiirenpyydystys aina meneillään. Ja varpisti onkin. Mutt tää niiden mami vaa luulee, ett ne syä pelkkii vihanneksii. Ja se miäski vähä kerran virnuili, ku se kävi meillä ja mami jutskas sen kaa. Nii, se niitte isikii siis oli samaa miältä. Ett niinku itte ne käy metsästää sen, mitä ne haluu, mutt ei tua niit näkösälle mamin etee! Vähänks ne kissit flöittaa, hei!!! Tän mä halusin kertoo. Me kikatettii mamin kaa ihan sekona, ku se oli kerran käyny siälä ja tää niitten mami oli ollu niinku tosi ylpee ja kissit ihan viattomana siinä viäress...Mä haluisin kyll tapaa ne kissit joskus ja kysyy  niilt iteltää tosta! *kissakikatusta* Ett tämmöne kissijuttu.

Mutt sitt mä otin mamin kans taas yhtee kaks kertaa eilen. Joo, samat vanhat jutut. Ekaks kanervot, mä ehdin taas parturoida yhen oksan, enneku toi orja huamas. Ja toiseks, mä olin ihan pikkise käyny merkkaamas yhen tyynyn kulman. Ja orja meni vaihtaa lakanat eile. No kai se huamas. Ja mua sitte vähä nuuskutettii ja läpättii takamukselle - hei, siis mua, mua. Ja näppäs se kerran nenullekii. Siit mä kyll suutuin. Mä menin mököttää basee ja olin siäl tosi pitkää, siis ainaski vartin! Nih! Ku mä kerta suutui ihan hirveesti. Tää ois kyll ihan selkeesti Kissavaltuutetun hommii tai jopa Hesyn hommii, nih!!! Ett ei sais meekkaa ja sitt tuli pyllylle ja nenulle. *raju kissamöks* Mutt nyt mä oon taas saanu kalkonii ja nappei ja puukkiruakaa ja hei, hei uusii naksuiki! Kai me sitt taas ollaa kavrui...Äh, kai mun pitäis tajuu, mutt ku mä en tosissaa muista noit kanervo- ja merkkaamisjutskii. En mä voi sille mitää, se on mun luanto!

266519.jpg

Vähänks mä taa goisin täss, mutt ku mä diggaan goisimisest ja tää on nykysi mun melkee-suasikki-mesta! Enks mä ookki aika komee? Vai? Nyt ku mä oon saanu tän tassuteltuu mamiskan kaa, mä meen baseen goisiin...pari maitonappii ei kyll ois viäl yhtää pahitteeks. Vai söiskö ton lopun pehmoruuan - se on jotai nautapateeta, aikastas hyvää.... No, se on sitte purrrrrrrrrrrr ja huamisee taas kaikille Lokistanian kattiskoille!

-------------------------------------

Oli näköjään Vincentilläkin asiaa. Ja tuo vegetaristikissa-tarina on totta. Tämä viaton leidi ei todellakaan usko, että hänen vihannesruokavaliolleen opetetut kissat kävisivät metsästämässä!!!

Eilen ja nyt aamulla luetut kirjat: Howard Roughan - Täydellinen valhe , hömppää, jossa pari yllärikäännettä, sekä äsken loppuun luettu J. M. Coetzee - Hidas mies, suosittelen eli Minä pidin...

Päivän slogan: Niille, jotka pitävät tällaisesta - tämä on sellaista!

Päivän biisi: Rin-Tin-Tin

                                  265380.jpg

SYNKKÄÄ JA SATEISTA SUNNUNTAITA - PYSYKÄÄ SISÄTILOISSA!!!

EDIT: Tuomakselle taas kiitokset - nyt esikatselu ja tallennus toimivat taas kuten pitääkin,  blogikin sai siis lepäillä näin sunnuntai-aamuna!