Jesh - jesh! Nyt minä sain ne - ne uudet lasit, joista lupasin raportoida yksityiskohtaisesti. Ja tässä siis kaikki tapahtumajärjestyksessä aikatauluineen:

Eli ensin vierailin täällä Svärjeläisen firman kotisivuilla, jossa erinomainen palvelu   myös suomeksi - fiksua siis. Valitsin 4 kpl mielestäni sopivia kehyksiä kohdasta Kehykset ja Kehysten valinta kotiin kokeiltavaksi. Nämä kehykset tulivat vajaan viikon sisällä (välissä oli viikonloppu) kotiin. Paketti oli juuri niin pieni (alle 3 cm), että se mahtui postilaatikosta eli ei tarvinnut vaivautua edes Postiin - ihanaa. Vaihtoehdoista kahdet olivat mielestäni kohtuulliset, toiset hyvin traditionaaliset, toiset taas eivät. Valintaani rajoitti kuitenkin huomattavasti nikkeliallergia, eli en uskalla ostaa metallisankoja, vaikka minkälaista allergiatestattua tarjottaisiin. Kun Belgarion ja Kummisetä olivat myös päässeet lausumaan mielipiteensä, päädyimme kaikki samoihin kehyksiin eli malliin Belluno (punaista ja mustaa - räyh!!!).

Kun olin valinnut sopivat kehykset, piti etsiä alle vuoden vanha resepti. En löytänyt optikon tai silmälääkärin reseptiä/näöntarkastuskorttia, mutta minulla oli kopio edellisten lasien ns. tietoliuskasta (jossa siis näkyy vahvuus- yms. tiedot) ja laitoin tämän liitteeksi. Sitten piti vielä merkitä mukana olleella punakynällä pupillien kohta ao. laseihin (jotka siis eivät olleet vahvuuksilla vaan feikkimuovia) linssien kohdistamiseksi oikein.

Homma oli valmis 10 minuutissa. Kaikki kehykset takaisin samaan pakettiin. Mukana oli Postimaksu maksettu -tarra osoitteineen.  Teippaus kiinni ja paketti postilaatikkoon seuraavana päivänä.

Ja sitten odottelemaan. Toimituksen ilmoitettiin kestävän n. 2 - 3 vkoa. No - omat lasini ovat varastovahvuutta, miinusta, mutta eriparia. Odottelin siis rauhassa. Vajaan kahden viikon päästä tuli noutokortti Postista eli Teille on iso kirjelähetys, Ja taas oli viikonloppu välissä. Eli eilen Kummisetä oli noutanut paketin ja toi sen sitten illalla minulle. Vautsi vau! Paketissa oli puolikova, erinomaisen siisti, vinkeän mallinen kotelo, jossa tilaamani lasit, puhdistuspyyhe sekä minimeisseli (jonka voi ripustaa esim. avainrenkaaseen) sekä lasku - yhteensä 42 euroa, siis yhteensä neljäkymmentäkaksi!!! Etten paremmin sano. Kävin nimittäin aikaisemmin Instrussa ja paikallisessa toisessa pokapuodissa katsastamassa tarjontaa. Tätä vastaavat tai heikommat, kehnomman näköiset ja heppoiset kehykset linsseineen olisivat olleet n. 200 - 300 euroa. Joku vetää välistä, sehän on selvä. Tosin tämä nettipuoti kertoo jo kotisivuillaankin, että heillä on mahdollisuus pitää hinta edullisena, koska heillä ei ole upeita liiketiloja, ei ao. tyyppistä henkilökuntaa, ei muita ylimääräisiä kuluja. Olisi tuohon 42 euroonkin saanut tietysti lisähintaa, jos olisi halunnut erilaisia käsittelyjä tai materiaaleja linsseihin. Mutta minä en halunnut.

Olen tyytyväinen. Nyt olen "Heikoin lenkki"-sihteeri "Mulle ei v***lla"-sihteeri, tosi tiukka sihteeri-tätsy, joka hoitaa homman kuin homman ja pomon hommat vielä siinä sivussa. Vielä kuitenkin jotakin puuttuu. Jostakin on pakko saada joko musta, hiilenharmaa tai liituraitainen jakkupuku ja mustat sihteeristiflat. Sitten olen valmis valloittamaan kaiken. Minulle ei v******lla.

Pelkoa ja inhoa Malmintorilla -otsikko johtuu puolestaan siitä, että paikallinen hörhö poikkesi myös illalla. Nähdessään minut ao. lasit päässä, hän totesi vain "Ai, mä en enää uskalla ees jutella sun kaa. Sä näytät tosi häijyltä!" Arvaan muitakin samanlaisia kommentteja tulevan. Kaikki pitävät minua sosiaalisena ja mukavana, yleensä, koska eivät vielä tunne minua. Osaan olla tosi v***mäinen tarvittaessa. Odottelen ensimmäistä terassi-iltaa, jolloin kylmän viileästi littaan henkisesti kaikki typerät miehet ja kälättävät naiset - nauttien siitä...Minusta tulee oikeasti inhokki!

102282.jpg

Ei, tämä EN siis ole minä livenä, fyi fan. Mutta klasit ovat samat, en saanut irrotettua erillistä kuvaa niistä tähän! Katsokaa siis laseja ja ihastelkaa...

En malta enää kirjoittaa tänään mitään muuta. Tämä oli nyt tärkeintä tällä erää. Ehkä olen jo huomenna rauhoittunut. Ja löytänyt jakkupuvun jostain kirpparilta tai Huutiksesta.

Suosittelen muuten tätä nettipokapuotia kaikille! Nopea, siisti, oikea toimitus 14 pvän palautusoikeudella. Maksu meni suoraan verkkopankin kautta, ao. firmalla on tili Svenska Handelsbankenissa, joten no problem. Kaikki pelitti paremmin kuin ikinä olisin uskonut.

Mistähän löytyisi nettilääkäri joka tekisi jotain jaloilleni?

Tirstaita - hyvin hauskaa tirstaita kaikille - olkaa kilttejä toisillenne!