Olen kyllä aikaisemminkin jo kettuuntunut siihen, että Vuodatus takkuaa – eilen meinasi pinna mennä! Tunteja, eikä missään mitään ilmoa. Törk. tempp. Tekisi myös mieleni miettiä lokin siirtoa, toisaalta tuo kotisivuasia olisi parempi. Uutta materiaalia kun olisi tulossa porsahana ja kotikoodaaja on vailla ilmaisharjoittelu-puuhasteluvärkkäämishommaa ,D Joten – täytyy selvittää, josko Belgarionin kanssa laittaisimme kotisivut. Ei tarvitsisi kärsiä Vuodatuksesta tms. kämmeistä, eikä muuten sitten muistakaan. Niin, enhän minä, mutta Belgarion haldaisi teknisen puolen. Tämä vaan kirjoittaisi ja selittäisi ja keksisi hemmetin hyviä ideoita! Harkintaan siis, jo tänään.*hykertelee onnessaan*

Eilisestä sähköstä eli ENMG:stä: hei, ei se ollut paha!!! Sen verran kipua sietää kuka tahansa, jos kerran jokaisesta tömäyksestä ja vahvuudesta, puristuksesta ym. varoitetaan. Ei mitään häikkää. Tosin särkeväthän nuo hermoradat siis vielä tänäänkin, eilen aika paljonkin. Mutta normisärkyyn verrattuna (ja siis lisättynä) se on kovin pientä. Minun kipusärkyni peittoavat nuo säähkötipat milloin vain, jopa lepokivut, saati sitten kävelykivut! Ihan pelvotta voitte mennä, ei tarvitse tropata. Oli vielä oikein mukava tohtoristätsy, asiallinen ja selittävä. Tykkäsin! Alustavasti ei mitään häiriötä siis alaraajojen hermoradoissa (tai jos on, äärimmäisen pientä), tulkinta tulee ensi viikolla kirjallisena. Mitä minä vilkaisin ruudulta kehokarttaa, en mitään hirveetä nähnyt. Joten ei sielläkään sitten mitään oikeaa vikaa-vikaa-vikaa. Leidi väläytteli lisätutkimuksia. No, omisarvauslekuri sitten kertonee ja päättänee. Lääkitystä nyt on oikeasti pakko lisätä tai titrata, se on tosissaan selvä!

Eilen sain unta lopulta päivällä yliannostuksella. Vetäisin kotoon tultuani pari kupillista juuressoppaa ja jälkkäriksi unta. Nukuin 15 min ja heräsin itkien, kun en saanutkaan enää nukutuksi lisää. Vedin suunnitellut överit eli kaksi rauhoikenappia ja heti tuli unta 2.5 h keskellä päivää. Olo vähän parani. Eihän se poista yhtään mitään, mutta jaksaa tehdä sentään jotakin. Eikä itketä ja vidhuta ihan vaan unen puutteen vuoksi. Titrailen itse nuita lääkkeitä, eihän se soveliasta ole. Luulen kuitenkin aika monien vuosien kokemuksella jotenkin sen osaavani.

Mutta sitten asiaan: edellisyönä valvoin koko yön ja puuhastelin asioita. Sivussa muhi aivan äärimmäisen herkkuisa juuressosekeitto seuraavasti:

Polgaran Pelwoittava Juuressose-keitto Sopien Kaikkinaisille Ruoka-Wammaisille

-1 pieni lanttu
- 6 isoa porkkanaa
(naurista, palsternakkaa, juuriselleriä – en omistanut)
- 2 isoa sipulia
- iso pätkä purjoa
- valkosipulia maun mukaan
- 2 kasvisliemikuutiota


Kuoritaan lanttu ja pilpotaan se melko pieneksi silpuksi. Porkkanat pestään, ei kuorita ja viipsaloidaan sekaan. Sipulit kuoritaan ja karkeina paloina mukaan. Purjo pestään ja pätkitään sopivan pienenä silppuna mukaan. Valkosipulit kuoritaan ja pilpotaan karkeasti myös keitokseen. No niin! Nyt meillä on kattilallinen kasvissilppua. Kaada päälle vettä niin, että se juuri ja juuri peittää juurekset ;D Lisää mukaan pari kasvisliemikuutiota. Laita muhimaan liedelle 2 – 3, jopa 4 tunniksi hiljaksillensa. Hämmentele välillä, lisää vettä, jos tarpeen. Kun tuoksut ovat oikein tuhdit ja rakenne alkaa hajoilla, sammuta liesi. Anna muhia vielä jälkilämmöllä kannen alla. Sössää koko hoito sauvasekoittimella pikaisesti – tämän ei tarvitse olla silkinsileää, mutta ei myöskään paloja seassa. Tarkista vielä sopiva sakeus. Maista, mmm. Voit syödä tätä nyt, parhaimmillaan tämä on lämmitettynä. Eli lämmitä varovasti, ettei pala pohjaan ,> Tuo tarjolle kipoissa, joihin on keskelle lusikoitu keko kevytraejuustoa ja ropsaus mustapippuria. Njam! Hapankorput sopivat kaveriksi mainiosti juust... ei kun siis vaikka jonkin levitteen kera ,D Welhotar suosittelee: edullista, lähes kaikille ruokarajoitteisille sopivaa muonaa. No niin, ja tietysti joku sanoo, että makua pyöristetään kermalla ja voilla. No voihan siihen lisätä mitä haluaa, esim. kolmen juuston kerma voisi sopia hyvinkin.... mutta tämä ohje on tosi helppo ja siis sopiva useimmille, jos ei käytä noita aineksia, joita minullakaan ei ollut! Kertokaa, maistuiko?! Idea on myös se, että tässä ruoka tulee melkein itseksensä valmiiksi, kun istut siinä koneellasi tekemässä ties mitä arveluttavaa, esim. bloggaaamassa ;D 

Olipa muuten Tsadin keskusta muuttunut, kun en ole vuosiin käynyt. Ainakin tällä hetkellä silkkaa helvettiä, noin niinkuin liikenteen puolesta. Aikaa ei ollut käydä missään, paitsi että tuota ostin söpöhöpön uuden ompelustavaralaatikon femmalla sekä kissiperheen. Kissiperhe on kovin kaunis, hienoa, käteen rohevaa materiaalia ja värikin kivan erilainen, osat irtoavat toisistaan siis. Tässä kuvat, joissa väriä ei esim. kunnolla huomaa. Mutta tsekatkaa, miten vauhdikas ompelustavaralaatikko ,D Siivosin vanhan illalla pois Kummisedän joristessa omiaan. Äärimmäisen hyvä minä ja ostos! Minä kun olen kehno käsistäni laatimaan mitään ja ed. laatikko hajosi lähes silpuiksi vain n. 20 v:n käytössä =) Laatikko on siksi juuri tuo, että se oli ainoa, joka sopii mitoiltaan näihin hyllyihin just passelisti ja näytti ainakin tukevalta *selittelee hätäisesti*!

1992695.jpg

Kissat ovat rohevapintaista keramiikkaa, erillisiä, vinkeitä!

1992694.jpg

Odotettavissa ilmeisen vauhdikasta vaatteiden paikkausta, ehh?

----------------------------------------

254944.jpg

Mami, mmmm, mun kilti mami kävi kaupungill. Eikä jumakavita tuanu kissill mitää. Mutt sitt mä sain maistaa sitt uutta kissimuanaa puukist ja se oli hyvää, joo. Ja sitt mä sain uusii hampulikaakkei ja maitonapikoit. Sitt mami oli ostanu kalkoniiki, ett sain kalkoniiki ja kaikkee. Oikee hyvä, joo. Ruuas ei valittamist yhtää. Sitt mä istuin partsill mami kaa, nii ni yks tirppalintu kävi härnää mua siinä iha nurkall. Jesh! Mun leuat ja häntä kävi, teki miäli metsästää... sitt se vaa hävis. No, ei täst ois mihkää päässykkää. Mutt kuiteski, oikeet paistii lens ohi >o< Mami käy nyt mun kaa useen ulkon, ku se ei paljo polta sisäll. Toi Kummisetä polttaa, jäks. Parempi ois, ett kävis ulkon. Meill o sisäll aika vaikee olla makkaris, ku jostai syyst savu tunkee niinku sinne joka paikkaa, vaiks kui tuulettais. No, ei haita. Kyll se käy näi, ett mä meen mamin kaa mialuust kaksistee ulos... tsihih... peräkkäi! Iha kiva, jos vaiks on ees vähä suulist. Mä voin viäl kiipee mun korituali seinustall ja vähä joikast! Ai nii, mä lupasi tähä tilaa noill mami ostoksill. Vähäks se o säälittävä! Tommone lodju ja kivikissoi – eikä ees näkösii. Onneks ei, kävisin salaa rikkoo *häijy virn*. Olkoo nyt sitte. Mä taidan painuu viäl goisii, koht onkii ruaka-aika. Mamiiiiiiiiih – ai et ei viälä. No sitt ku se keittää kaffet on kuiteski. Ai nii ja juu Poika ON tulos tänää, jee jippii jihhuu...

Hei kaiffat – kliffaa löördaagii kaikille, mettän eloja, heekkui ja muuta mukavaa!!!

-------------------------------------

Vincent yrittää olla taas reilu jätkä – no, eihän siinä mitään ,D

Päivän slogan: Kipu ei ole pelkkää kipua; se on saatanallista juilimista, särkyä, vihlomista, jomotusta, kolotusta ja ketutusta koko asiasta.

Päivän biisi: Good Morning, Good Morning

Luettua: Ian Rankin – Kuolleita sieluja, erinomaisen sopivaa luettavaa. Rebuksen tarina saa lisää sisältöä, samoin vanhat poliisitapaukset. Tämä piti kovasti ja suosittaa! Anu Silfverberg – Kung Po, tuota, aluksi luin innolla. Puolen välin tienoilla en olisi millään jaksanut, mutta keskenhän en heitä. Pakko siis lukea loppuun.... Tämä kikkailu suhteilla, niiden loppumisella, selvittelyllä ja eri todellisuuksilla tekee minusta lopun. En suosittele kuin masokisteille, sorry vaan. Ainesta olisi ollut paljon enempäänkin ja parempaan!

                                        265380.jpg

                                      RUOKAA - MMM - RUOKAAAAAH!