Pelkoa ja inhoa herättää tällä hetkellä tämä pakkanen. Juu, on se joistakin mukavaa, eikä palella, kun on tarpeeksi vaatetta. Mutta minusta tuntuu, että se pahentaa koipikipua, eilen olin jo puoliltapäivin niin räähkä, etten meinannut päästä Herjaamon  kaffehuoneeseen evästämään - ja mikä vahinko se olisikaan ollut! Omat ihanat eväät, mmmmmmmmmmm. Joista muut aina kysyvät, mitä se on. Yleensä mössöä, jostakin syystä meillä on kovasti paljon roipentelia pakkasessa. Siis joko roipentelia, donaria tai seitä. Pastalla tai riisillä sekä vihanneksilla. Muuten se aina näyttää hieman samanlaiselta, vain maku vaihtelee. Ei, en ole kyllästynyt, vaikka suurinpiirtein samaa ruokaa olen evästellyt jo yli 10 v.

Niin takseista. Heheeheheeeeeeeeeeeeeeeeh - Welhotar on vammainen! Nyt jo virallisesti, mutta arvoisa lukijakuntahan on huomannut sen postauksista jo aikaisemminkin. Näin vuoden alussa on hyvä hakea Vammaispalvelulain mukaista kuljetustukea ,> Kun pyysin arvoisalta fyssalta lääkärintodistuksen + lausunnon (oma lomake tätä varten on olemassa) pyysin häntä kirjaamaan kaikki liikuntakykyä rajoittavat seikat siihen ja diagnoosit, tietty.  Hitsi, en todellakaan arvannut, miltä se näyttää uloskirjoitettuna. Tunsin itseni erittäin invalidiksi ja vammaiseksi, MOT. No, joka tapauksessa, sos.tstosta soitettiin perään asiasta ja minä tietysti asiallisena ja vakaana ihmisenä vastasin kyselyihin sekä kerroin olevani Tsadille varsin tuottava yksilö, joka käy töissä, maksaa veronsa sekä hoitaa raha-asiansa asianmukaisesti. Mitäh - kuulenko naurua? Leidi oli tyytyväinen vastauksiin ja kaikki hakemani hyväksyttiin. Eli - nyt Welhotar saa taksittaa töihin ja kotiin sekä sen lisäksi hoitaa asioita ja vapaa-aikaansa 8 matkalla kk:ssa. Ei paha ollenkanas. Lisäksi en tod.näk. joudu käyttämään ns. keräilyä kuin todella harvoin. Näihin työaikoihin ei nimittäin taatusti kukaan käytä keräilyä ja toisaalta matkat kirjasto-kauppa-asioille ovat myös sellainen aika ja reitti, että ei taida sekään natsata. En myöskään usko, että omiin ns. vapaa-ajan matkoihin (joihin, BTW sisältyy nyt myös sitten Welhotar-opinnot) tunkee juuri kukaan mukaan. No, onhan se hiinä-ja-hiinä mahdollista. Mutta eilen tuli siis kirjallinen päätös ja nyt odotan vain sitä varsinaista Kaupunkikorttia, että pääsen höyläilemään. Ainoa uudistus vanhaan (W:llä oli tämä kortti) on näköjään se, että koska sain sen myös työtä varten, voi maksaa kuukausimaksun ja ajella sitten niin paljon kuin matkoja riittää samalla rahalla. Kuukausisumma (omavastuu siis) on 41.90. Pahemminkin voisi mennä. Mutta ei sitä mitään saa, jos ei mitään haekaan. Päätös on voimassa ensi kesään asti, jolloin pitää toimittaa uudet hakupaperit ja lääkärinlausunto. Huoh - helpottaa. TT:lläkin on omia menojaan enkä haluaisi vaivata ketään ns. jatkuvaan apuun muutenkaan. Eli ziitos, sossun tädit, Welhotar kiittää päätöksestä ja käyttää korttia asianmukaisesti ja huolella ,D

Pakkasesta ja koivista vielä: eilen todellakin sain aivan omituiset kipupuikotukset nilkkoihin. Tällaista ei ole ennen ollut, enkä nyt tähän hätään keksi muutakaan, kun tuo pakkanen. Olisikohan se ärsyttänyt jo valmiiksi kipeitä jalkoimia entisestään? Meno oli sisälläkin hyvin hyvin varovaista. Hiivin eteenpäin käytävillä. Näytti varmasti omituiselta - tuntui erittäin kipeältä! Grrrrr. Sammuttakaa tuo pakkanen, ziitos. Kuuleman mukaan kevät tulee olemaan yhtä pitkä kuin syksykin...ennustettiin äänilaatikossa. Minä huokailen *huoh*.

Apua! Yo-kirjoitukset alkavat aivan kohta. Lapseni Belgarion, Kiven kantaja, kirjoittaa. Minä olen siis vanha. Kai Poika selviää. Kaipa se jotakin tietää. Kai se nyt on lukenut jotakin johonkin. Kun menivät muuttamaan vielä systeemiä, en uskalla enää mitään kysyäkään. Jostain syystä vaikutan idiootilta, kun alan puhua Belgarionin kanssa asiasta. Jos luet tätä jossain välissä, tsemppiä ja jaksuja. Äitee-Polgara ajattelee sinua!

-----------------------------------------

254944.jpg

Äh mä en tajuu! Siis Poika skrivaa jotain, mutt skrivaaha se muutenki. Outo homma. Mamiska yritti selittää, mutt mä en oikee snaijannu ku sen, ett jonku pipon se saa, jos se skrivaa tarpeeks jotai pointseja. Höh, miks pitää skrivaa jotai jonku pipon takii. Eiks joku vois vaiks duunaa sen Pojall? Must ois tosi kliffa, jos Poika sitt vois olla vaiks täälä mun kaa. Kai te tiijätte, että mä rakstan pojan Reppuu, enkä mä muute voi vastustaa sen koipii. Mmmmmmm, ne koivetkin haisuu niiiiiiiiiin hyvälle! Sopivasti käytetyt koivet, kattokaas. Ei mamin koivet oo semmoset. Se lotraa nääs tuala ruiskuss melkee joka ilta. Inhotus. Eilenkää taas ollu mun ruakaa. Mutt hei kavrut, siält Liiteri-kaupast saa tosi njamskista kissinruakaa semmosiss piänis nelikulmasis kipois! Nyt mä oon syäny eile nautaa ja tänään mä syän riistaa. Tää riista ainakii on toooooooosi heekkuu! Meinannu ees jäädä tilaa maitonapikoille. Tai melkee siis unohdin ne, ku toi ruaka oli kerranki nii hyvää, siis kissinruuaks. Mamiki sano, ett se tuaksuu ihan ihmisruualle. Melkee meinas maistaa, mutt mä sanoin, ett nou vei, syä sä vaan sun purvelisotkotukset, ett näähä on mun. Kai mä nyt nään, ett niiss on kissinkuva päälä. Ett turha mamin on aatella, ett se duunais pottui ja niitte päälle mun riistajutskaa. Syä ihan itte vaa omat mössösä. Nih!

380898.jpg

Joo, sen mä kyll tajusin, ett nyt Pojall on vähä kiireit, mutt kai se ne fotot koht kuiteski mull duunaa. Mutt siihe asti näit vriijutskii. Tää oli aika pähee! Mä nyt kuiteski oon sitä miältä, ett nyt aamull oli aika galsa ulkona, en digannu. Ett mä kaivaudun peiton alle sänkyy.... Se on purrrrrr taas huamisee!

----------------------------------------------

Haa, joku tuli jo töihin. Mutta miksi kaffetin ei plörise? Miksi?

Päivän slogan: Omena päivässä pitää lääkärin loitolla - valkosipuli päivässä pitää muutkin loitolla. Olet siis yksinäinen, mutta terve!

Päivän biisi: A Horse With No Name

Luettua ja kesken oleva kirja: Huh, sain eilen luettua tuon mainitsemani kirjan loppuun. Ahdistavan kaunista. Suosittelen todella, mutta en mieleltään epävakaille tai paranoiaan taipuvaisille ,D Nyt on kesken Augusten Burroughs - Juoksee saksien kanssa; ei voi muuta kuin jälleen suositella. Viime vkon kirjastokaappaus oli suorastaan ylionnistunut!

                           265380.jpg

                   KESKITTYNYTTÄ KESKIVIIKKOA!