mutta minä en. Minä yritän aina torstaisin toipua koko viikon työmeiningeistä, jotka eilen ihan viimeiseen minuuttiin asti olivat kiihkoisat, vivahteikkaat ja erittäin työpitoisat. Huvittavinta oli, että Upo lähetti paimenkirjeen (paimenmeilin?), jossa kertoi meikäläisen virallisesti siirtyvän lyhyempiin työpäiviin sekä työviikkoon. Samalla hän sanoi, että tietyt asiat voipi viedä mieluusti suoraan toisaalle tehtäväksi, että ne eivät olisi odottamassa. Melkein välittömästi tämän viestin jälkeen alkoi tulla lunta tupaan eli hommia tehtäväksi vielä ennen lähtöä. Eipä siinä taas tiennyt, itkeäkö vaiko nauraa?! Ohjeistetut, koulutetut ja aikuiset ihmiset vielä yrittävät puristaa viimeisetkin hyödyt Welhottaresta ennen lähtöä. Jep, jep-jep... sinne jäi taas puhdas pöytä odottamaan maanantaita.

Taksot ovat koko viikon olleet jatkuvasti lievästi myöhässä, juuri sen verran, ettei perään viitsi soitella (koska puhelut ovat aivan saakelin kalliita) ja ehtii paleltua oikein veikeästi. Meikäläisen nuhaflunssan tapainenkin alkaa kohta näyttää siltä, että se voi äityä taudiksi asti. Toivottavasti ei. Ei siis pitäisi, enhän minä ole koskaan edes tartunta-alttiina. Paitsi Varastolla, tietysti. Hah, ja siellä onkin varsinainen sairausbuumi meneillänsä. Toivottavasti en siis kuitenkaan saa tautia, ei ole kivaa sairastaa sairaana! Lisäksi aamutaksot ovat jääkylmiä, iltapäivän noutotaksot sentään lämpöisempiä...

Hörhökin eilen todella poikkesi palauttamassa avaimen, pyöri hetken kuin puolukka naisen sukupuolielimissä ja pyysi kipulääkkeitä. Kertoi olleensa pienessä operatsioonissa, mutta ei ollut rahaa hakea lääkitystä. No, annoinhan minä laatan mömelöitä mukaan. Kehui myös olleensa selvänä jopa jokusen päivän :O Ennenkuin ehdin pyytää (siis pakottaa) hänet ottamaan vanhat tuomansa tyhjät hylsyt mukaan ja viemään ne palautukseen, hemmo lähti! Jäin kerrankin äimänä käkenä katsomaan. Lienee ollut tosiaan kiire toisaalle. Ei haita, tosiaankaan. En olisi halunnut edes sen kummemmin keskustella hänen kanssaan. Toisaalta, olisi ollut paljonkin sanottavaa muutamasta asiasta, mutta ehkä parempi näin. Ehkä saan nuo kaapit jotenkin joskus tyhjättyä. Huomenna on taas posti-kirjasto-kauppakeikka, mutta se nimenomaan tarkoittaa sitä, että jo lähtiessä on niin paljon tavaraa mukana, että tyhjiä pulloja ja tölkkejä ei kertakaikkiaan saa enää kannettua. Varsinkin kun vasen käsi on ottanut työduunijobit pahakseen jo parin viikon ajan eikä tahdo toimia kunnolla.

Lisäksi kunnostauduin siinä, että jos Belgalla käy tsägä asunnon kanssa, minä taas olen varsinainen hai etsimään tarvittavia tavaroita! Löysin ohittamattoman tarjoomuksen – peruskalustus koko luukkuun yhdellä setelillä (jossa on kaksi numeroa), kuljetus ja kantoapu myös. Tein alustavat työt eli sovittelin asiaa, tingin tietysti ja sitten jätin Belgan sopimaan hyypän kanssa asiasta. Eli ainakin ruokapöytää, tuoleja, soffapöytää, nojatuolia ja pientä taloustavaraa ensiasuntoon olisi tulossa tuolla hinnalla. Ainoa ongelma on se, että homma pitää hoitaa tänään ja todennäköisesti yötämyöten. Odotankin Belgan raporttia siitä, oliko tavara käyttökelpoisen oloista ja sopivaa uuteen residenssiin! Sanoin kyllä pojalle, että en halua puuttua hänen muuttoonsa enkä kalustukseen mitenkään, mutta tarjous oli niin ohittamaton. Ottakoon nuo aluksi ja sitten kun on päässyt hemmetin kallispalkkaiseen hommaan, hoitakoon juuri sellaisen kalustuksen kuin haluaa! Parempi noin kuitenkin kuin pelkkä PC paffilaatikon päällä, vaatteet muovikasseissa ja pienemmissä paffilaatikoissa ja nukkuminen patjalla lattialla... Siis minun mielestäni, toki Belga pitää tuosta minimalismista eikä kiinnitä asiaan edes huomiota, koska ajan vie opiskelu.

Että tällaista Welhottarelaan tänään. Taidan kohta mennä hetkeksi pitkälleni odottamaan, että tropit alkavat vaikuttaa. Sain sentään nukuttua jkv, vaikka olikin yöllä herättävä pariin kertaan hitonmoisiin särkyihin sekä kissan jolinaan. Särkyyn ja uusiouniin auttoi yksi lisälääke, jolinaan kissalle annettu kissanmaitotippa sekä päästäminen sängyn jalkopäähän kuorsaamaan. Hmph.

265380.jpg

POLKA – LISÄÄ KAFFETTA JA ÄKKIÄ, KYLMÄ KANGISTAA NOPEASTI!