Uahahhh, Welhotar on nukkunut, aika hyvin jopa. Toisaalta ketutti, koska herätessäni elimistöni väitti, että tänään on jostakin syystä vapaapäivä. Ei, ei todellakaan ole. Pahempi päivä tulossa kuin aikoihin. Mutta ensin eilisiin asioihin...

Kuten kommenttiloodassa jo ilmoitin, työarvauslääkäri olikin – ylläri, ylläri – melko hyvä tapaus. En sitten tiedä, johtuiko omasta taustastani vai mistä. Hän on vanhempi, hiukka tasapaksu, hyvin kelpo esimerkki sairaalalääkäristä, jos tiedätte mitä tarkoitan. Siis eräs tyyppi sairaalalääkäreitä, ja kas, sieltähän hän on yksityiselle tullutkin. Joten hän oli lukenut aikaisemmin kiikuttamani sairaskertomukset ja sen pohjalta puhuttiin, asiaa. Eli hiukka hän ihmetteli, että koipia ei ole tutkittu. Sanoin, että ei ole ollut haluja, siis fyssalla. Ja jos esim. ENMG menee työnantajan piikkiin (haa, sehän meni) saan sen, lähete on tällä viikolla valmiina ja se tehdään muualla, ei tuossa meillä, mutta siis kuitenkin yksityisellä. Eihän sekään mukava tutkimus ole, mutta minusta ehkä tarpeen tiettyjen asioiden poissulkemiseksi. Lisäksi sain pyytäessäni kortisoni + puudukepiikin olkapäähän. Hyvin pisti, ei paha ollenkanas. Olisi kirjoittanut sairaslomaakin, en ottanut. Arvelin pärjääväni eilisen töissä, kuten pärjäsinkin. Eli ensivaikutelma kohtuuhyvä. Vähän hän ihmetteli, kun ei fysioterapia eikä kuntoutus kelpaa. Sanoin vain, että en ole sellainen ihminen, jolle kuntoutus sopii ja fysioterapiasta ei ole tähän mennessä ollut kuin haittaa. Eli titrattiin kimpassa (eli minä ehdotin voiko tiettyjä asioita tehdä) lääkitystä ja seuraava tapaaminen lienee sitten ENMG:n tulosten jälkeen. Lupasi vielä uusiskella repsujani eli minun ei enää tarvitse postitella niitä muualle ja odotella viikkotolkulla vaan kävellä talon toiseen päähän ja jättää tiskille ,D Ei siis paha. Käsi tuntuu ainakin vähän paremmalta, eihän se perusjuttu sieltä mihinkään lähde, mutta en ainakaan herännyt yöllä kipuihin! Se on kuulkaas aika iso asia meikäläiselle.

Josta pääsenkin kivaan hommaan eli palatessani lekurilta P-P ilmosi, että hän on nakittanut minut taas avittamaan muita! Lupasin leveästi hymyillen, että toki toki toki, mutta vasta tiistaina. Että juuri otin tuossa iiiison kortisonihevospiikin ja tänään ei nakitus vielä onnistu. P-P kalpeni ja alkoi selittää, että ei sitten, jos ei käy. Minä ilmoitin, että käy tosiaan ja hyvinkin, mutta vasta tästä päivästä lähtien ja mieluusti silleensä, että ilmoittaisivat edes vähän ennakolta. Että ei vain suoraan kiikuteta papereita pöydälle sanomatta sanaakaan. Lupasi infota kollegoitaan. Eli lisää hommia tulossa, ehkä sitten myös jatkosopimus. Onnistuin puhumaan tauolla myös henkilöstöpuolen kanssa. Tekosyyllä, että jos jatkoja tulee, tarvitsen hyvissä ajoin uuden työsopparin (kuljetustuki eli taksoasiat, nääs).... jo alkoi sielläkin liikkua jotakin. Kun samalla mainitsin, että tapanahan on pitää lomat pois ennen lähtöä, että jos vaikka joulukuu sitten lomaa. Joulukuu kun sattuu täällä olemaan sitä pissisintä aikaa. Ans kattoo siis, tuleeko sopparia vaiko eikö ;D Kaikki keinot on käytettävä!

Ja että tämä päivä olisi epätäydellinen, Nainen, Joka Ei Pidä Kissoista on tänään tulossa käymään. Hän aina vain ilmoittaa päivää ennen saapumistaan, milloin hänelle sopii. Lisäksi hän ilmoitti tilauksensa Serkuista.... ja muuta. Onneksi hän yleensä ymmärtää tuoda hyvät eväät tullessansa. Minä en aio hankkia mitään ihmeellistä tarjottavaa tätä varten nimittäin. Meillä ei ole ollut vuosiin juurikaan puhuttavaa, tärkeää sellaista siis. On ihan mukava tavata ja jutella pari tuntia, mutta ystävyys loppui siihen, että hän ei koskaan hyväksynyt jostakin syystä W:tä eikä eloani hänen kanssaan.

Tänään sattuu olemaan W:n kuolinpäivä. Nainen tuskin sitä muistaa tai on koskaan edes ajatellut. No, ei se minua enää niin riivo, mutta kyllähän se tuolla mielessä välillä pyörii – varsinkin tänään. Ne päivät, viimeiset päivät, olivat helvettiä kaikille! Kuolema oli W:lle kyllä suuri helpotus, sitä ei kukaan kiellä. Muille jäi sureminen ja ikävä. Siitäkin on jo viisi vuotta, silti muistan kaiken kuin eilisen (joo, joo, klisee, mutta kun se on niin totta!). En tästäkään jaksa sen enempää. Illalla ehkä laitan uuteen lyhtyyn kynttilän muistoksi ja muistaakseni. Saatan salaa itkeäkin, mutta siitä en kerro kellekään. No, ehkä Vincentille, mutta en muille.

-----------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrrrrve, kaiffat! Hah, mami goisi iha ku possu, iniski viälä. Ja goisi hei pitkää ja mä goisin sen koiviss. En mahtunut sen nassu viakkuu, ku siin oli joku kirja. Oli sammunu kirjan pääle. Omituist. Ei se yleensä. No, se haisu viäl eilenki aika reippaast, ett parempi siälä koiviss kyll oli. Ja hei, mä sain eile sen lopu äklöruuan ja sen päälle sitt donarii, jee. Tiätteks, söin koko ison lautasellise ja nyt on hiivee nälkä. Voisin syädä ihan helpost jotai uutta kivaa muanaa, mamiiiiiiiih, kuuletsä?! *klenkkaa laittamaan ruokaa kissalle* Jep, nyt mami laitto, hei toiha o mageet. Mami luki, ett siin on lohta soossis. Joo, hirveet kasat sitä tosi hyvää soossii, njam.... Ja toss puukin pääll on semmone kuva, miss on kissi ja sill o fisu kainalos *kissivirn*. Tää on muute hyvää! Mmmmm. Joo sitt toi kerto, ett se yks naine on tuloss taas tänne. Jäks, mä en diggaa, se on mulle ilkee. Sen ääniki on heti jo ilkee, ett kissi pois siältä ja kissi ei saa ees haistella ja semmost. En oo ikinä viälä ees raapassu enkä mitää, vaiks miäli välill tekis. Ku se kerra on viaras, nii ni ei viarait sillee kohdella, sanoo mami. Ett kai mä oon kiltist, jos se ei kerta käy pääle. Ja muute, melkee aina se on tuanu jotai semmost muanaa, ett mami on sitt jälkeepäi antanu mullekki, tsihih, eikä taatust oo kertonu sill eukoll mitää. Ett ollaa vähä huijittu sitä sen kissi-inhoo niinku. No joo, sitt viäl yks juttu. Mami toss kertoki, ett se entine miäs W. tykkäs kans kissoist iha kamala paljo, se oli tosi kissi-ihmine. Mä en oo koskaa nähny sitä, mutt mitä mami on kertonu ja ett ku ne kimpas oli hakenu mun edeltäjän, sen kissin, ja ett kuin paljo W. oli ollu HeSyn kans tekemisis kissiasioiss ja sillee... nii mä lupasin mun kuvatilan täll fotoll ku mustakaa ei oo mitää. Mä tiän, se on kuappakuva, tommosee kaikki sitt joutuu. Ett mä oon henkess mukan, jos mamill on vähä pahat fiilikset tänää. Meinaa ku W. ja sitt se kissi, se Uffe, molemmat on kerta kuapas. Mutt hei, mä ja mami ollaa viälä kuiteskii olemas ja yhes!

1948544.jpg

Ett kaikest hualimat tai just sen takii mä toivon kaikill kliffaa päivää. Huamisee!

------------------------------------

Vincent, sisimmässäsi olet salaherkkä kisuliini ,D

Päivän slogan: Väsynyt ja yksin. Väsynyt niin, että mieltä särkee.

Päivän biisi: The End

Luettua: Sven Westerberg – Lieskoja yössä, tällä miehellä on kyllä aina ollut erikoinen kerrontatapa eikä se todellakaan ole muuttunut. Mielenkiintoista lukea, minä pidän. Mutta aihe on tällä kertaa myös erikoinen eli psyykisesti sairas murhaaja on kertonut jotakin erityistä tutkivalle oikeuspsykiatrille, joka lähtee selvittelemään asiaa. Lopulta päädytään selvittämään Dag Hammarskjöldin murhaa.... ja asia hiljennetään erinäisiltä tahoilta. Mielenkiintoista luettavaa, salaliittoteoriat ovatkin totta eivätkä sairaan murhaajan kuvitelmia. Mutta hiukan meni nyt yli, eli kun tässä muiden kirjoissa on mm. selvitetty jo Palmen murha ja tämäkin tässä, alkavat rikoskirjat olla läntisessä naapurissa pian kriisissä. Eli tämä nyt on hiukka epäuskottavaa tarinaa kaikin puolin. Mutta voisihan se tietysti olla totta. Tarinakaan ei aivan toimi, hiukka junnaamista löytyy. Kerronnan puolesta suosittelen kuitenkin kaikille, erilaista luettavaa. Lee Child – Tilinteko, Jack Reacheria kaivataan taas hommiin. Entisen yksikön kavereista yksi on murhattu ja kolme kateissa. Kavereita ei jätetä tai jos heidät on jätetty tahi tapettu, aina voidaan kostaa. Tyypillinen Reacher-kirja, toimintaa, kämmejä, hyviä ideoita jne. Nämä nyt kuuluvat lue-ja-unohda –kategoriaan. Toiminnallista ja kuitenkin kohtuuhyvin kirjoitettua mättöä, perustavaraa taksoa odotellessa. Vain perusmätön kavereille, muut voivat huoletta unohtaa pois kirjakorista. Tämä ei tule saamaan Nöpeliä eikä jätä jälkiä kenenkään mieleen, ainakaan pidemmäksi aikaa ,D

                                          265380.jpg

                                                    TIIVISTÄ TIISTAITA!