Höh - kuten kommenteeraajat ovat todenneet, mitään myrskyä tullut! Ja minä ihan odotin. Epistä. Vähän tuuli kolisteli, mutta siihen se jäi. Eli eilinen menikin ihan tavallisissa merkeissä. Syöden, lukien ja päikkäröiden. Tosin en päässyt edes kunnon päikkäreille. Belgarion viipyi aika pitkään, söimme hyvin roipentelia mandariini-vihannessotkun kanssa ja juotiin kaffetta, puhuttiin höpöjä ja lueskeltiin. Niin, ja käännettiin kellot jo etukäteen, ettei tarvitse yöllä herätä niitä kääntämään, kuten oikein tietysti olisi ,D Belgarionin lähdettyä könysin petiin kirjan kanssa. Ehdin varmaan olla puolihorteessa 15 min. kun Kummisetä heitti kilarin ja tuli viihdyttämään itseään meille. Eli juomaan pullon viiniä ja kertomaan mitä kahden päivän aikana on tapahtunut. Siis rapoamaan, koska yleensä näemme lähes joka päivä. Olikin tapahtunut, joten jaksoin kerrankin kuunnella. Lisäksi esittelin Kollikalenterin, joka oli Kummisedänkin mielestä fiksu. Hän saa sen ilmeisesti kummipojaltaan Vincentiltä sitten lahjaksi...

Muutoin vedin kunnon yöunet vaihteeksi. Tosin se vaati ylimääräistä lääkkeen pupeltamista keskellä yötä. Ikävä kyllä, olin taas kääntynyt yöllä - en meinannut päästä taaskaan ylös sängystä. Särky on näet levinnyt tässä parin kk:n aikana myös olka- ja käsivarsiin, kyynärpäihin, polviin sekä II - IV sormiin. Eli oikein veikeä sekasärky - joka paikkaa särkee. Toivottavasti *takoo taas puuta* pää vielä toimii, ainakin jonkin aikaa. Huomenna on se kirottu labra. Veetuttaa tuon syömisen kanssa. Yleensä vetäisen aamulla kaffetta,  vitamiinijuoman ja leivän tai kaksi. Kun niitä ei sitten saa ottaa, tiedän, että jo illalla on hirmuisen kamala nälkä. Vaikka oikeasti ei olisikaan. Ple. Hmmphh! Tänään muuten teen lohkoperunoita ja kukkakaalipaistosta sienten kanssa. Tai ainakin olisi aikomus jaksaa pilppoa ja esikeittää tuo kaikki. Samassa uunissa tuo hoituu... Muutoin pitää käydä Kummisedällä pyykkäämässä sekä esitellä imurille residenssin keskilattiaa. Eilen huomasin, että pölykoirat ajavat toisiaan takaa, kun tuulettelin parvekelasit avoimena. Eli olisi aika tarttua toimeen. Mutta ei oikein jaksa. Pirulauta. Kivunhallinta vielä lähes kaiken ajan ja voimat. On pakotettava itsensä toimimaan. Vmäistä, mutta pakollista.

Ja näin sunnuntain kunniaksi voit käydä syyllistämässä itseäsi ekotallaajassa, jonka poimin Olmin luolasta!  Oma tulokseni tuossa alla.

Tuloksesi on tallennettu tietokantaan.

Sait yhteensä 572 pistettä. Tämä tarkoittaa, että:

  • Ekologisen jalanjälkesi koko on 5,7 hehtaaria
  • Kulutat noin 8,2 jalkapallokentän suuruisen alueen ekologisesti tuottavaa maata vuodessa.
  • 1,8 hehtaarin henkilökohtainen ekologinen jalanjälki vastaa yhden maapallon laajuista kulutusta globaalisti ajatellen. Jos kaikki eläisivät, kuten sinä, tarvitsisimme 3,1 maapalloa.

3,1 maapallon kulutuksella tarkoitetaan sitä, että maapallolla on laskettu olevan 1,8 ha/asukas ekologisesti tuottavaa maapinta-alaa (ekologista kapasiteettia) ja sinun ekologinen jalanjälkesi on 3,1 kertaa suurempi kuin 1,8 ha/as. Ekologisen kapasiteetin laskuihin ei huomioida eliölajien säilyttämisen takia luonnonsuojelualueiksi varattavia maa-aloja, jotka siis tulisi vähentää tuosta 1,8 hehtaarista.

Taulukossa näet jalanjälkesi muodostuminen ja voit verrata tulostasi muihin vastanneisiin. Keskarvoja laskettaessa on tuloksista jätetty huomiotta 10% pienimmistä ja suurimmista arvoista.

Kiinnitä huomiota punaisella kirjoitettuihin kohtiin, joissa oma kulutuksesi on keskiarvoa suurempaa.

  Oma EJ Keskiarvo Erotus
Asuminen 1,7 1,4 0,3
Kulutushyödykkeet 1,4 1,6 -0,1
Ruoka 1,2 1,5 -0,3
Liikkuminen 0,6 0,7 -0,1
Harrastukset 0 0,1 -0,1
Jätteet 0,8 1,1 -0,3
Yhteensä 5,7 6,3 -0,6
Vihje: Lisää tämä sivu selaimesi suosikeihin. Omat tuloksesi pysyvät tallessa ja voit seurata keskiarvon kehitystä.

Aika paha muutoin, mutta suomalaisittain kai suht. hyvä,  asumisen kanssa siis voisi olla paremmin. Mutta kerrostalossa asuja ei voi aina toimia niin ekologisesti, kuin olisi mahdollista...

--------------------------------

Purrrrrrrrrrrrrrrrrrr - mä mitään ekolokiasta tiijä, eikä mun tarvii. Mä oon kissa. Mä oon osa ekoa. Mä käytän pellettejä ja ne menee piojätepussiin ja kakit suoraan veskiin. Ja mä syön kaikki, ett mikään ei mee hukkaa. Ett mä en paljo jätteitä tee. Mä kiärrätän mun kissinkaavat ku mä teen noita karvainstallaatioita eri pualelle. Mähän oon ihan selvästi ekokissa. Ja ruokiaki ostetaan isoina pusseina ja puukkeina, ei semmosina piäninä pussilätysköinä. Et nih ja sillee! Mäki ootin sitä myrskyy. Ei se sitte tullu. Mä olin jo parvekkeella tsiigaas, millo se tulee. Äh, vähän ikkunat kolisi ja sillee, mutt ei mitää muuta. Se kesän yks ukkospäiväki oli järeempi. Nyt on aika kliffa keli käydä päivystää vähä partsilla ja sitt tulla sisälle lämpösee, vaiks basee. Mamiskaa vähä harmittaa vaa, eilen se sano jo, ett se ei aio koko syksyy ja talvee olla tässä ovella portsarina, kun mä kuljen siitä. Ku siält tulee sitte kylmä sisälle, jos sen jättää mulle auki. Tekis mulle kissanluukun siihen! Ai nii, mutt ei se vissiin voikkaan tehdä, sehän on pahus lasia koko ovi *käy tarkistamassa*, joo on! Ei voi tehdä läpee siihe. Mun tarttee vähä rajottaa ravaamista siällä, muuten mami heemostuu ja meill tulee joku tappelus taas. Mä petyin eilen, maitonapit loppu!!! Mutt sitt mä muisti, siis m ä  muistin, ett Poika toi niit lisää. Ja menin pummii mamiskalta niitä. Sitä nauratti, ku se luuli, ett mä en hiffannu sen jömmaa. Vähä se ekaks kiusi mua ja anto mun leikkii tyhjäll pussill, mutt kun mä lopetin se ja  ilmaisin melko tomerasti, ett niit nappei ja just ja heti, nii sainhan mä niitä taas. Ahhh - aamun kalkoni on just syäty ja 3 maitonappii ja mami laitto uutta pehmoruokaa ja putsas mun kaikki kupit just äske! Kyll nyt taas kelpaa syödä. Tulis nyt vaa nakuttamasta ja antais viälä yhden napin....

238089.jpg

Mä nyt löysin taas tämmöse foton, kun mä itte tykkään kukista, siis noin niinku safkamielessä! Toi kissi näyttää kyll vähä tutulta ,D Oiskoha joku meikäläisist vähä saman näköne? *kissikikatusta*. Ja mäki diggaan kiipee kirjahyllyy, vaiks se on oikeestaa kiällettyy. Mut jos mä joskus haluun suututtaa mamin ja mä oon sille vihane, mä meen just sinne ja tasan tiijän mist se heemostuu, sillon mä teen sen kaiken! En mä useen, mutt joskus. Mami on välillä oikeesti kova jätkä, kyll se on tän torpan pomo! Mä myännän kyllä sen nyt. Mutt joskus must tuntuu, ett mä haldaan koko tätä luukkuu ja sillon meill tulee tappelus. Nyt ei oo taas tullu. Me ollaa parhait frendejä. Nih!  Varpisti se pualustaa mua ja mä sitä ihan joka asiassa. Mutt se on sitte söndaagia vaan kaikille kavruille - huomiseen!

--------------------------------------

Huomiseen tosiaan. En tiedä, missä vaiheessa huomenna ehdin nätisti päivitellä (!) lokiani. Labra on 7.20, josta painun suoraan Herjaamoon kaffelle. Katsotaan nyt. Tekemättömiä töitä jäi perjantailta tosi paljon, kun piti yrittää muitakin lomittaa...

Päivän slogan: Ei ole taikuutta. On vain sipuleita!

Päivän biisi: Pimeä tie, mukavaa matkaa!

Kesken oleva kirja (jee - lopultakin sain sen tilauksesta!): Robin Hobb - Narrin kohtalo (Lordi Kultainen III)

Ja jotta kasvissyöjät saisivat jälleen tahtonsa läpi, oma lounaani on tänään kasvisruokaa. Tässä taas syksyn satoa:

         238090.jpg

PUHTIA PORKKANOISTA NÄIN SUNNUNTAINA KOKO LOKISTANIAAN!