Uteliaat jo ehtivätkin tiedustaa kylmetintilannetta, joten kerrottakoon se heti julki kaikille. Ajatelkaa, vain viikko (!) ilman jääkaappia ja pakastinta, JO tuli uusi kylmetinyksikkö. Olisi tullut muuten vasta ensi viikolla, mutta Kikikantissa oltiin niin ystävällisiä (keskusvarasto on tuossa kohtuullisen lähellä), että suostuivat tuomaan sen JO eilen.

Perusyksikkö, eli äärimmäisen hyvä ratkaisu. Meikä kun ei oikein tykkää liian monimutkaisista vempattimista, ne yleensä hajoavat ensimmäisinä. Niissä on hankalat käyttöohjeet tai niitä pitää käyttää juuri tietyllä tavalla. Tämä on perusmasiina (ja ilmeisesti halvimmasta päästä) eli sopii peruswelhottarelle oikein hyvin. Eli virma ilmoitti toimitusajaksi 12 – 18, josta tuli varmistustekstiviesti, myöhemmin aamulla vielä varoitus, että toimitus voi viivästyä kelitilanteen vuoksi ja lisäksi vielä soitettiin. Plussat virmalle toimituspuolesta siis. Klo 15.49 ovikelli soi ja sisään tuli kylmettimen seurana kaksi nuorta miestä, joista toinen oli varsinainen herkkupala ;) Jos vain olisin edes 10 vuotta nuorempi, olisin alkanut jututtaa kaveria. Toinen oli ihan tavis, mukava kaveri hänkin toki. Mutta tämä toinen *läääääh, Puuma-Polka tässä, moi*. Kaiken lisäksi he käyttäytyivät äärimmäisen ystävällisesti eli rennosti, mutta eivät alentuvasti eivätkä myöskään nolosti. Tästäkin plussat kuljetusvirmalle eli hyvin ainakin on valittu henkilökunta, jos kaikki ovat näin kivoja! (Hmm, toisaalta aloin miettiä, että tapaan niin harvoin ihmisiä, että koenko jo kaikki ihmiset mukaviksi – siis niitä lukuunottamatta, jotka heti littaavat minut jollakin tavoin?)

Eilisaamuna kävin posti-kirjasto-kauppareissun, joten koneen lämmettyä huoneilman tasolle (1 – 1.5 h) käänsin virrat päälle ja vähän myöhemmin aloin latoa jääkaappitavaroita sisään. Oli kuulkaas mukava saada ostamansa hyvin tuoreet vihannekset suoraan viileään! Niistä nahistuneista jämistä olin tehnyt jo iltapäivällä ison kattilallisen vihanneskeittoa, joka oli muuten tosi heekkua – ammensin sekaan nimittäin jäätyneen klimpin tuorejuustoa :) Pakastin täyteen vähän myöhemmin ja nehän olivat syväjäässä oleskeltuaan viikon parvekkeella eli niille en usko mitään tapahtuneen. Korkeintaan ovat vähän vähemmän jäässä nyt. Hyvä näin, ruokapolitiikka siis kunnossa!

Sisällä sen sijaan on edelleen kylmä ja patterit ovat kädenlämpöisiä. Jos jotain tapahtuu, se tapahtunee ensi viikolla ja siitä varmaankin tulee taas jokin yleistiedote. Asiahan koskee koko taloyhtiötä, joten kai se sitten kestääkin. Ei auta, lisätään vaan vällyjä niskaan. Ei tämä kylmyys sinänsä, jos jotakin puuhastaa. Mutta jos aikoo lukea tai lepuuttaa, on parasta väijyä itsensä sänkyyn tai ainakin hartiahuivin alle jopa koneella istuessa. Muuten ovat lihaksetkin täysjumissa, kuten jo eilen tuli todettua.

Belga on tulossa tänään lounaalle, ilmeisesti tarjoan pizzaa, johon tulee normitavaran lisäksi herkkareita (tuoreita, jotka paistetaan ensin rapsakaksi), vähän lohtakin olisi, lisäksi purjoa ja paprikaa. Luulisi tuosta saavat kivat pienehköt pizzat. Lisäksi feikkigrekusaladoa, feikkiä sen takia, että oikeaa fetaa ei ole, ei myöskään kaikkia muita aineita. Mutta on salaattia, fetamaista juustoa ja muita vihanneksia. Josko niillä pärjäisi. Jälkkäriksi kaffetta, mähnäpullat ja suklaakeksejä. Lauvantaina meillä aina syödään ns. Viikon Ateria eli paras anti (joo, se on juuri näin köyhää...). Sekä Belga että minä evästämme viikolla molemmat parin keitoksen voimin ja minä lisäksi iltasalaatilla, ainakin tavallisesti ja Belga taas porganoilla ja hedelmillä. Siksi pyrin siihen, että lauvantaina ei sen kummemmin mietitä, mitä syödään eli tarjolla olisi jotakin vähän erilaisempaa muonaa kuin viikolla (ei tofua, ei soijarouhetta, ei vihanneskeittoa, ei linssejä eikä papuja – ne ovat arkimuonaa).

Belga on hissukseen vienyt tavaroita uudelle asunnolle ja kertomansa mukaan jopa ostanut jotakin :O Olen kamalan udekas, mutta en kehdannut eilen sen kummemmin kysellä. Pitäisiköhän tänään varovasti tenttailla? Ei, en minä mitenkään ole puuttumassa asioihin, mutta vain sen verran, että jos on ostamassa jotakin, jota / joka minulla on ylimääräisenä, ei tulisi turhia menoja hänellekään. No, ainakin yhtä ja toista muuttoa varten täällä on ja tarjollakin tuntuu olevan kaikenlaista pientä ja vähän isompaakin. Lisäksi blogiystävä on luvannut sitä kuskaamisapua – hui – jo ensi viikonlopuksi! En tajua, mihin tämä aika menee. Jotenkin kaikki vaan luiskahtaa ja enkä minä, tapani mukaan, tunnu saavan mitään aikaiseksi!

Josta tulikin mieleen, että en ole vieläkään saanut sitä saakelin passia tai henkkaria hankittua. Siis ongelmana on passikuvat! En vaan ole saanut mentyä, kun kukaan ei ole ollut potkimassa pärsheelle. Uskaltaisikohan tuon luvata tehdä ensi viikolla, vaikka keksiviikkona. Se olisi Varastolla lyhyempi päivä eli jäisi työmatkalta ikäänkuin ostoksille, kävisi parissa puodissa ohimennen (sellaisissa, joissa ei perjantaisin koskaan viitsi käydä) sekä siellä kuvassa. Sitten seuraavalla viikolla sama juttu, kävisi viemässä hakemuksen milizeille? Minä olen nähkääs semmoinen outo tyyppi, jonka pitää suunnitella kaikki hyvissä ajoin etukäteen ja mieluusti blökiin valmiiksi muistiin! Osa tästä johtuu tietty siitä, että jos totta puhutaan, kunto ei ainakaan ole paranemaan päin.

En tiedä, johtuuko se näistä kurjista ja kylmistä keleistä vaiko mistä, mutta olen ollut aika helkkarin kipeä ja särkyisä pari-kolme viikkoa. Kipeämpi kuin oikeastaan ikinä ennen. Lääkkeet vaihdoin taas vaihteeksi takaisin kodeiinipitoiseen tavaraan, jospa tuo parasetamoli kuitenkin olisi tarpeen? Hemmetti, kun tuo omisarvis ei kuuntele minua yhtään! Itse lasken osan kyllä sen piikkiin, että teen ne kolme päivää töitä aivan täpöllä. Ehkä pitäisi yrittää rauhoittaa itseään siltäkin osin, mutta kun ei vaan osaa... Hmph!

Auts, kirjalista on unohtunut kokonaan. No, joku toinen päivä. Minä lupaan! Lisäksi suunnitteilla on edelleen se kirjojen myyntilista; noin tiedoksi vaan, että meikäläisellä olisi pari pitkää hyllyä kerran luettuja uutuuksia, joita en aio säilöä. Myisin ne kernaasti pois haluaville, kyselläkin voi privana suoraan...Kaikkea löytyy romandiikasta dekkareihin ja jopa osaan sarjakuvia!

Mutta nyt toiset aamukaffet – suurin addiktioni nykyään taitaa olla kunnon kahvi!

265380.jpg


POLKA, JOSTA VOISI ERILAISSA OLOSUHTEISSA KEHKEYTYÄ AITO PUUMA! ;)