semmoinen, ilmeisesti kaikille muille päivänselvä asia, että osa-aikaista kusetetaan lähes jokaisessa käytännön asiassa. Arkipyhän sattuessa sopivasti, osa-aikainen tekee joka tapauksessa töitä 16 h, eli meikäläiselle se tarkoittaa samaa kolmea päivää oli pyhä tahi ei. Kokopäiväisellähän tällä ei ole mitään väliä. Lisäksi loma kuluu osa-aikaisella eri tavoin; jos olen lomalla 2 päivää jonakin viikkona, minulta kuluu 5 päivää, koska mukaan lasketaan koko viikon päivät. Jep, jep-jep. Ja loppupeleissä eli jos sattuisi olemaan onnekas (tai onnetoinen) ja pääsisi / joutuisi kokopäiväeläkeläiseksi, kertymä näiden osa-aikaisuuksien aikana onkin hurjan paljon pienempi! Tässä nyt pahimmasta päästä, paljon muutakin on. Tämä on sikäli jännittävää, että Varastolla ei ole yhtenäistä käytäntöä asioiden suhteen ja kun aloin kysellä, eräskin pitsiniska ilmoitti, että ei hän mitään sisään tee, päiviä tahi tunteja. Ei hänen tarvitse! :O Vähänkö ihmettelin.

Itse asiassa tämä oli pitkä juonto siihen, että sain eilen lievähkön raivarin Upolle em. asiasta kysellessäni vahvistusta Vappendahlin ajan työpäiville. Juu, hän ehdotti, että olen vapaalla vappendahlin aaton ja töissä loppuviikon. Aika epäonnistunut ehdotus käytännössä, mutta työnantajahan sen määrää. Kyllä minä niin teen, jos näin sovitaan. Outoa vain, että taas ketään muuta asia ei ole kiinnostanut (ja puolipäiväisiä eli osa-aikaisia on torpassa aika monta). Lisäksi ilmoitin, että Hra HlöstöHra on suoraan valehdellut minulle päin näköä enkä usko hänen sanomisiinsa pätkääkään. Mikä todeksi tässä taas kirjattakoon! Osa väestä saa jolkolehtia päissään työpaikalla ja heidät ohjataan kauniisti tekemään etätyöpäivää. Jotkut ovat toista viikkoa kateissa ilmoittamatta, sitten vastaavat kännikkäänsä ja haistattelevat sekä huorittelevat – kun ilmestyvät töihin, ei mitään. Oma Paras Ystävä Jo Monta Vuotta! Lisäksi hallinnosta joku vuotaa työntekijöiden sairausloma- ja terveystietoja, joka on jo rikollista. Jos minä vain tietäisin, kuka se on.... käpä kävisi kyllä harvinaisen nopeasti. Nimittäin tiettyjä tietoja ei voi olla muutoin kaikkien yleisessä tiedossa, koska eräskin henkilö ilmoitti lähettäneensä paperit ja viestin vain hallintoon.

Lisäksi on mielenkiintoista tämä, että iso osa työntekijöistä on oikeutettu tekemään kaksi etätyöpäivää viikossa. Käytännössä siis esim. työkaveri, joka on suurinpiirtein yhtä sairas kuin meikäläinen ei ajattelekaan osa-aikaisuutta vaan tekee etätöitä sopivasti sekä pitää sitten pahimmassa vaiheessa pitkät sairikset sekä tietysti tavan mukaan pitkät lomat. Hän saa näin optimoitua sekä lomien käyttönsä että käteen tulevan palkkansa. Mihin siis tstorotalla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta. Siis se jolla jo on, sille annetaan tässäkin tapauksessa vielä pikkuisen lisää mahdollisuuksia sopia itse omista asioistaan sekä saada normipalkkansa... Jotenkin koen tämän lievästi epäreiluksi!

1334814904_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Muuten – te osa-aikaiset voisitte kommata asiaa, jos muutakin on vielä tiedossa. Nämä nyt minusta ovat selkeästi pahimpia. Ja sitten vielä tietysti se, että ainakin itse joudun tekemään kolmessa päivässä enemmän töitä kuin jos olisin kokoaikaisena ja tekisin normiviikkoa. Siis suhteessa ropotan koko ajan, lähes taukoja pitämättä... Tämä on tietty edukasta sekä työnantajalle että lomittajalleni, suvun nuorimmaiselle. Hänen nimensä olkoonkin tämän jälkeen SN eli kämppikseni ;)

Phuuh! Osa tästä ylenannosta tuli varmasti siitä, että eilen oli taas sellainen päivä, ettei kunnolla kaffelle ehtinyt. Olisi ollut Upon ja parin kaverin läksiäiskaffet – ei edes sinne voinut, kun piti ennen lähtöä hoitaa jokunenkin asia pois. No, en minä niitä kaffeita vailla ollut vaan yleensä sitä, että tänään torstaina heräsin taas aivan hemmetin kipeänä. Selkä ja koivet eivät pidä olostaan niin yhtään. Tätä kirjoittaessa olen pitänyt jo pari taukoa. Siis että kolmen päivän duunin jälkeen olen yhden päivän aivan petikamaa. MOT (mikäli ollenkaan tajuat). Sekin on epäreilua, jos ajattelee, että tarkoituksena olisi muka kuntoutua. Ja paskat, sanon minä. Lääkärien ilmoitusten mukaan näistä ei enää kuntouduta, siis mitään parantavia hoitoja tms. ei ole ja mahdollinen selkäleikkauskin olisi fifti-siksti -mallia.

Ja että oikein taas ärsyttäisin, koittakaas kuvitella, että leikitte Pientä Merenneitoa. Jonka jokainen askel on kuin astuisi veitsenterälle, sillä tavalla minä kävelen. Vähän-joka-paikasta-kolotteleekin-ja-olen-sairas-mutta-minä-valitan-siitä, diagnooseja on kapallinen, ziitosta vaan. Äskeinen keittiössä käynti vei noin 10 min koska joudun liikkumaan niin hitaasti, varoen ja huonekaluista / seinistä tukea ottaen. Jihhuu, on kiva olla sika, on kiva olla sika!

Tällaista tajunnanvirtaa tänä aamuna. Onneksi on olemassa pahnue, jossa on hyvää seuraa kaltaisilleen :D

265380.jpg


POLKA, JOKA MENEE TAAS PITKÄLLENSÄ LEIKKIMÄÄN SAIRASTA!


PS: Itse asiassa piti kertoa aivan muista asioista, mutta palaan toki astialle!!!