Ah ihana lauantai-aamu! Yritin nukkua niin pitkään kuin mahdollista; kissaherätys, kissaherätys, kissaherätys... nälkäinen kissa vaati herkkuaamupalaansa, napikoita ja ruokaa. Ei auttanut muu kuin nousta ja toimia. Jalkoja särki taas niin, ettei kävely oikein onnistu, joten itselle kipumömelöt ja kaffet. Vaikutusta odotellessa samalla tässä sitten päivitys ;D

Eilinen oli oikeastaan mukava päivä. Kiva ilma, ihmiset hyvällä tuulella ja töitä juuri sopivasti. Kun sain oman väen jutut valmiiksi, soitti toisen osaston pomo ja kyseli apuja. Toki lupasin – pöytä oli tyhjä. Leidi toi ison nipun helppoja juttuja. Sai ne sitten takaisin jo tunnin päästä ja oli tietty tyytyväinen. Ihmettelen, siellä on pakko olla joku hituri (tai sitten sellainen ns. valikoiva työntekijä, joita olen kuullut täällä olevan, jotka kieltäytyvät tekemästä tiettyjä hommia). Eipä tuo haitannut, lussapisteitä ropisi P-P:ltä ja samalla sain vapaaksi maanantaina puoli päivää. Tarkalleen sanoen, hän on sitä mieltä, että jos minä teen hommani ja joustan niissä, myös hän joustaa vapaissa, jotka olen tehnyt sisään. Josta tulikin mieleen, että Varastolla voi olla vain 10 tuntia lussaa jömmassa. Neljän viikon välein ylimenevä osuus leikataan pois, huits vaan. Miinuksia ei leikata ,D No, minulta hävisi alkuviikosta melkein 3 tuntia. Pyysin niitä (tietysti asiamukaisella lomakkeella) takaisin, koska tuo 4 viikon väli on ilmeisen epämääräinen – se voi olla milloin tahansa viikolla. Eli sitä ei voi etukäteen tietää, minä päivänä on leikkauspäivä ,D Sain tuntini ja pidän sitten vapaata maanantaina, haahuttelen taas Hakikseen eli Yrjölle ja ViiVoanille. En nimittäin siedä tuota Vappuaaton hurlumheitä... parasta tehdä kaikki jo etukäteen valmiiksi. Ei, tarkoitus ei ole viettää Vappua!

Mutta taksot taas, voihan Erkki ja Otto-poika! Takson oli ilmoitettu tulevan klo 15.03, joten olin silloin jo Varaston edessä. Klo 15.05 tuli tekstari,että auto on vähän myöhässä ja saapuu klo 15.35! Itku melkein tuli, olin taas suunnitellut kaiken valmiiksi. Soitin Iisalameen ja oli kuulema virheellinen kuittaus, että auton pitäisi olla juuri tulossa. No, eipä ollut, tässä taas tapaus eli jos olisin lähtenyt vaikka Varastolle sisälle klo 15.35 asti, auto olisi kuitannut jullikan ja minä saanut toisen kyydin joskus paaaaljon myöhemmin. Nimittäin normitakso tuli kuitenkin klo 15.l5. Hemmetinmoista sekoilua. Tämä tuntuu teistä pieneltä, mutta jos on suunnitellut aikataulunsa sen mukaisesti, että autot oikeasti kulkevat, yhdestä myöhästymisestä kaikki muuttuu.

No, minulla oli tarkoitus käydä Malmilla parilla kirpparilla, Instrussa ja vähän katsella Rismassa normiostosten lisäksi. Ehdin vain Frelssiksen kirpparille (jossa ei ollut mitään etsimääni). Siellä oli erittäin hyvä huonekaluvalikoima muuten tällä kertaa, ja edukas! Jos joku tarvitsee ruokapöytiä, muita pöytiä, tuoleja, kaappeja – niitä olisi ollut tarjolla reippaasti, hyvännäköisiä ja siistejä. Kävin sitten vain ruokakaupoissa, joissa ei siihen aikaan päivästä enää ollut oransseja tarjolla, normihinnat vaan. Sain viikon perustavarat, lisää sitten maanantaina hallista ja ViiVoanilta. Ehh, myönnän ostaneeni jäätelöä, mutta se oli kasvisrasvajäätelöä ja ne kastikkeethan ovat tunnetuti kalorittomia, jos ne syödään kylmän jäätelön kanssa, eikö?! Köh, iltaruuaksi tein parista potusta kotitekoisia lohkoperunoita (njamm) sekä käristin pari knakkia. Lisänä kurkkua ja raejuustoa. Olipa hyvää pitkästä aikaa tuokin mättö ,D Ja sitten iso lusikallinen jätskiä tsinuskikastikkeen kanssa.... mmm.... Unohtakaa koko juttu, jooko?! Terveellisyyden vastapainoksi tarvitaan joskus jotain tämän tapaista suola-sokeri –pommia!

Tänään on sitten ne ystävättären hääjuhlat. Heidät on vihitty jo kolmisen viikkoa sitten, juhlat ovat vasta nyt. Eräs yhteinen tuttava läheltä lähtee ”saattajakseni” eli hänetkin on kutsuttu, pääsemme siis yhteistaksolla paikalle. Tuossa herätessä olin vaan niin kirotun kipeä, että kävi jo mielessä peruuttaisinko menoni. No, katsellaan. Ehkä tämä tästä. Yritän lepäillä aamupäivän ajan, siivous ja muu jääköön huomiseksi tai ensi viikkoon. En nimittäin ole leikkinyt sosiaalista ihmistä... no, tosi pitkään aikaan. Vuosiin, ehkä. Voisi olla aika katsella ihmisiä vähän, syödä sivistyneesti ravintelissa ja juoda vähäsen jotakin hyvää siiteriä. Ehkä.

------------------------------
254944.jpg

Purrrrrrrrrrrrrrve, kavrut! Vähäks tota mamiskaa piti taas herätellä. Mä marisin ja marisin, tosi pitkää niinku, ennenku se suastu nousee. Ja sitteki se liikku iha hidastettuna. Meinannu saada mun heekkui ja ruakii eikä mitää aikaseks! Köntys se on, ihan oikeesti, ku karhu niinku. Mutt se vaa märisee, ett sen koipiset on kipeet. Mitä välii, mutt ku mä tarviin mun ruuat, nih! Se on tärkeint, hiekkiksen se kyll putsi kans ja muuta, ett kyll se jaksuu jos se haluu vaa. Parast ois haluta, ku mä kerta oon huushollin ainoo kissi! Mull on kissivalta, mä oon täydelline valinta tänne. Eihä toi pääsis mihinkää, jos en mä hualehtis aamuherätyksist ja siit, ett se varpist menee ruakakauppaa ja kaikkee. Jos mua ei ois, se makais ja söis jotai makaryynii, nih! Ett oikeestaa mulle vois maksaa täst jotai, ett mä pidän ton kuris. Ett se lähtee aamull tianaa ruakarahoi meill ja tulee siält suaraa takasi. Ett se käy kaupois ja tua mulle ruakaa, saa se sitt tuada itelleskii jotai. Mialuummi jotai semmost kuiteski, mitä kissiki voi syädä. Mä näin, ett eilenki tuli kissinmuanaa ja sitt donarii ja jotai. Jees, hyvin menee, ens viikko on turvattu. Sitt mä kuulin, ett se on taas menos sinne hallii. Ett siält sitt taas mulleki jotai. Mutt tost mä en oikee tykkää, ett jos se on illall menos johki. Ei sitt saa olla pitkää, siit mä en tykkää! Jos se on liika pitkää pois, tääll voi alkaa tapahtuu, kissin kosto on kaamee (ja pahan hajune!), nih... Höh, tommose foto se nyt sitt otti >o< Iha outo, siin on mein sänky tunti sitte, en tajuu. Miks se pitää olla tossa...

1499151.jpg

Mutt toss mä nukuin ja toss mami nukku, ett niinku vissii tiadoks vaa sitte. Huamisee...

-------------------------------------

Vincent, kissavartija, elämäni tukipylväs, sänkyni vartija, vastuun kantaja =I

Päivän slogan: Pitääkö välttämättä tavata ihmisiä, jos haluaa tavata Ihmisiä?

Päivän biisi: Radio GaGa

Luettua: Henning Mankell – Ajan rannalla, tästä Welhotar piti. Afrikkalaisia kertomuksia (tai kertomuksia afrikkalaisista), osittain runoa. Mankell tietää mistä kirjoittaa asuttuaan niinkin kauan seudulla. Omalaatuisen viehättävää tarinaa. Suosittelen! Mark Billingham – Vailla elämää, tämäkin uudelleen luennassa. Lontoon kaduneläjiä pahoinpidellään ja tapetaan, mutta miksi? Asiaa selvittämään ryhtyy soluttautumalla muuten poliisin uudelleenorganisointiin tyytymätön vastarannankiiski Thorne, joka ryhtyy itse elämään kadulla. Vakuuttavan oloista kerrontaa, ratkaisu on kyllä jopa arvattavissa, mutta ulosanti on hyvää... Suosittelen erilaisten rikostarinoiden kavereille.

                                          
265380.jpg

                                       LOJUMISKELPOISTA LAUVANTAITA!