Millan

lähestyi lapsuusmuistojen haasteella... ja vastaanhan minä, vaikka tässä ei nyt olekaan paljoa annettavaa!

 

 

 1289056876_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

Sääntöjen mukaan tämä merkki on tarkoitus liittää haasteeseen, vastata kysymyksiin ja ojentaa ystävyyden kapula eteenpäin valitsemilleen blogeille. Haaste on alunperin ranskankielinen, mutta minä tästä vaan mieluummin suoraan suomeksi:


1. Mitä vastasit lapsena, kun sinulta kysyttiin mikä sinusta tulee isona?

En muista muuta, mutta halusin lehteen töihin jo n. 4 – 5-vuotiaana.

2. Mitkä olivat lempisarjakuviasi ?

Akkari tuli vähän aikaa, mutta myös Retu Nauru Lisäksi tykkäsin Asterixista ja Lucky Lukesta, lehdistä luin Pulteria ja Lätsää.

 

3. Mitkä olivat lempipelejäsi?

Olin alakouluiässä kovassa kuumeessa monta päivää. Äitee oli töissä ja Faija ei tiennyt, miten jaksaa enää viihdyttää, joten hän opetti sekä sököä että kunnon pokeria. Lisäksi pelattiin marjapussia, seiskaa ja kaikkia mahdollisia korttipelejä. Pohjanmaalla körttisukulaisissa pelattiin Pököä omatekoisilla paperikorteilla, kun ei saanut olla tavallisia pelikortteja. Muista peleistä parasta olivat Fortuna ja tikanheitto.

 

4. Mikä oli paras syntymäpäiväsi ja miksi?

Köyhässä perheessä ei niitä ihmeemmin vietetty. En todellakaan muista, että olisin saanut mitään kummallista tai olisi ollut jotenkin poikkeavaa... valitan. Lahjoiksi sain joko pyytämäni kirjan tai jotakin kouluvaatetta, joka olisi muutoinkin ollut pakko ostaa (olen syntynyt juuri koulun alkamisen aikaan syksyllä!).

 

5. Mitä sellaista olisit ehdottomasti halunnut tehdä mitä et ole vielä tehnyt?

Matkustaa rahtilaivalla Englantiin ostamaan shetlanninponin 100 punnalla Kieli ulkona

 

6. Mikä oli ensimmäinen lempiurheilusi?

Suunnistus – ainoa laji, jossa pärjää vähän myös älyllä eikä tarvitse huhkia hulluna koko ajan *argh*! Pesistä olen myös pelannut tosi paljon.

 

7. Mikä oli ensimmäinen musiikki-idolisi?

Muksut (!) ja Meripioneerit,

The Sweet, Marc Bolan 

 

8. Mikä on paras joululahja (tai vastaava) jonka olet saanut ?

Sama vastaus kuin syntymäpäiväkysymykseen – ei havaintoja mistään erikoisesta... paitsi että, joko jouluksi tai syntymäpäiväksi sain ehkä 3 – 4 –vuotiaana PATTEREILLA toimivan upean musta-keltaisen auton (Mustang), joka kulki ihan ympyrää... Mahtava – taisi olla Faijalla silloin hyvä urakka. Mutta en muista oliko Jule vai synttärit.

 

Haastan tässä mukaan Valkolaisnainen romaniyhteisössä, Kynä, kirja ja kuningatar –blogin Reinen  sekä jokaisen muun, joka ei ole tätä saanut ja haluaisi ehkä kertoa lapsuudestaan tai muistella muuten vaan. Pakko ei haastettujenkaan ole vastata tai jatkaa tätä, jos ei halua – mutta voisi olla kiva lukea! Ja ystävät, jos teillä ei ole omaa blogia, vastatkaa vaikka kommenttilootaan - sielläkin on tilaa!

 

 

 265380.jpg

 

 

POLKA – KÖYHÄ JO SYNTYESSÄÄN...