Jos tästä aamusta voisi jotakin hyvää sanoa – ensi maanantaina EI tarvitse lähteä ainakaan töihin! Loma on hyväksytty. Muuta hyväksyttyä ei olekaan. En minä ainakaan ole vielä mitään hyväksynyt.

Sipe tuolla kyseli, mitä aion kirjoittaa eväslaatikkooni. Minäpä kerron. Ensiksikin, eväslaatikkoni on kunnollinen rasia, ilmatiivis, ainakin melkein ,D Hyvää, kotomaista dii saignia. Tungen sen puolilleen (n. 0.5 l) vihanneshärpäkettä. Koostumus vaihtelee, mutta yksi on aina ylitse muiden: koska olen myöntänyt addiktioni tiettyihin aineisiin, läsnä on huomattava määrä valkosipulia ja tuoretta chiliä sekä ero... eikäs kun eksoottisia mausteita. Jos eksoottisiksi nyt luetaan jeera, tandoor masala, garam masala, hottein curry sitten Indian, korianteri jne. Minusta tuoksut ovat hyvät, kun kannen aukaisee ja laukaisee. Mutta tämä eväspläjäys on vielä tungettu apteekin isompaan pussiin – siihen, jossa mömmöt kuskataan residenssiin. Se pussi on kuin tehty tälle pänikälle, ei liian suuri (kuten muovikassit, joita meikäisellä ei edes ole) eikä liian pieni (kuten ne pienemmät apoteekin pussukat). Kun pänikkä on tungettu pussukkaan, pussukan ylimenevät reunat vielä kierretään ja tungetaan pänikän alle. Ei kaatuessaankaan aiheuta hankaluuksia kassissa, ei taksossa, ei jääkaapissa... Ei tähän asti!

Ensin mietin tuoreustakuun laittamista; Varastolla on The Henkilö, joka siivoilee aina vanhoja tuotteita pois kaapeista maanisella vimmalla. Oikeinhan se, jos mätäneviä annoksia löytyy. Ymmärtäisin kyllä, muovipussukkaa käytän tosi pitkään eli niin kauan kuin se pysyy ehjänä. Jos siis laittaisin siihen: ”Polgan eväät! Tuotu kaappiin XX.XX.2011 klo 6.45, nautitaan samana päivänä klo 10.30!”

Toisaalta, jos joku on oikein häiriintynyt. Sama taho, joka on marissut eväiden, mm. mausteiden ja kalan haisuista, voisi siihen kirjoittaa myös: ”Näpit irti! Sisältää kosketuksesta laukeavaa hajustetta, joka tuhoaa hengitystiet ja –ilman!”

Tehokasta voisi olla myös vain ilmoitus: ”Jos kosket tähän, valitset väärin! Soitan myös poliisille...” Tai jotakin muuta, tämä on vielä kehittelyn alla. Aamuvitutus voi hyvinkin laajentaa kapasiteettia kummasti, saati sitten mömelöiden aiheuttama lievä ajattelun skarppaaminen...

Ostin nimittäin alennushalvennuskeksejä, jotka ajattelin viedä myös tarjolle Varastolle. Ihan Imbolcin kunniaksi ja siis sivistääkseni kansanjoukkoja ,D Olisivat ne taas ihmeissään ja kuukkeli kuumenisi, tiedon valtatie pölisisi, kun etsisivät oikeaa tulkintaa asialle. En nyt vielä tiedä – täytyy katsastaa, miten päivä lähtee käyntiin.

Päivän slogan: Ajattelin kirjailla sellaisen huoneentaulun, tiedättehän, ruusuja ja kiekuroita – ristipistoilla mustalla pohjalla. Siinä lukisi fraktuuralla ”Paska tsägä!”

Päivän biisi: Everybody’s Smoking.... 

 

Niin, en minä eilenkään tehnyt mitään mainittavaa. Luin muutaman kirjan, joista ei tässä vaiheessa sen enempää eli ei mitään sävähdyttävää eikä erikoista. Normitavaraa, sanoisin ja ehkä vielä vähän pahempaakin *jäks*. Omissa hyllyissä vaara parempi eli käytin illan nauttimalla 70- ja 80-luvun jäänteistä, joista jäi paljon parempi olo!

Niiden lukeminen kyllä herätti myös hillittömän tarpeen litkiä viiniä. En viitsinyt. Olisin kuitenkin piristynyt turhaan, koska tänään on mentävä töihin, ei olisi voinut riipiä mukavan rauhallisesti yönvanhaa ja tasoitella sekä lähteä katsomaan kaikkia Hörhöjä ja Hörhöttäriä tuossa klo 10 kieppeillä Oklan lähistölle. Joten tässä minä vaan olen, lähdössä taas Varastolle. Huonosti nukkuneena ja kipeänä. Krapulassakin olisi mukavampaa, tietäisi saaneensa edes vastinetta rahoillensa. Nyt olen kipeä ihan luonnostani. Perkele. Kaffetta ja mömelöitä koneeseen, kyllä minä yritän kestää.

265380.jpg 

POLKA – AHDISTUNUT, MUTTA SUUNNITTELEVAINEN LUONNE!