Täytyy varmaan hankkia unisieppari. Unisieppareista on ainakin kaksi tarinaa:

Kauan aikaa sitten kun maailma oli vielä nuori, vanha poppamies oli korkealla vuorella ja näki näyn. Näyssä Suuri Isä puhui hänelle kielellä jota vain poppamiehet voivat ymmärtää. Hän puhui elämän ympyrästä. Aloitimme vauvoina ja sitten nuorina eteenpäin aikuisikään kunnes olimme jälleen hoidettavina kuten olimme vauvoina ja näin ympyrä sulkeutuu. Suuri Isä laittoi poppamiehen tekemään ympyrän ja ompelemaan verkon reunoilta keskustaan päin ja kun se oli valmis, sanoi Suuri Isä: "Katso ympyrä on valmis, käytä sitä hyväksesi saavuttaaksesi tavoitteesi ja auttaaksesi heimosi jäseniä ajatuksien ja heidän unien ja näkyjensä kautta. Mikä on hyvää unissä jää elämän verkkoon ja toimimaan henkilön hyväksi. Paha menee verkon reijistä eikä koskaan palaa takaisin." 

Toisessa tarinassa taas Hämähäkki-isoäiti loi maailmankaikkeuden laulamalla, mutta harmistui ihmislasten pahoista unista.
Isoäiti meni Pajun luokse ja pyysi tältä muutaman oksan,
Kotkalta isoäiti sai muutaman voimallisen sulan.
Hämähäkki-isoäiti taivutti oksat ympyröiksi yhdistämään
kaikkia maailman ihmisiä. Sitten hän kutoi viisauden verkon oksien ympärille pyydystämään lasten pahat unet.
Aurinko-isoisän aamusäteet polttivat pois verkkoon
takertuneet pahat unet - jäljelle jääneet unet muuttuivat aamukasteeksi ja valuivat kotkan sulkia pitkin takaisin Äiti Maahan.

Niin että kai se on siihen nyt sitten satsattava, ettei tule painijaisia ja että nukkuu paremmin - olisikohan tuo liikaa pyydetty.

                 224851.jpg     

(Tämän on tehnyt anuvi ja linkki ompi tässä! Kysyin lupaa käyttää kuvaa, mutta en ole saanut vielä vastausta...joten jos anuvilla on jotain tätä vastaan, ilmoitathan asiasta!) 

Nukkumisen kanssa on siis todella taas niin ja näin. Eilen kotiin päästyäni kaaduin suoraan sänkyyn ja nukuin taas pari tuntia. Herättyäni tein pakolliset ja menin uudestaan nukkumaan. Heräsin pari kertaa painostaviin uniin, mutta sain väkisin maattua lähes klo 4 asti, jolloin Vincent aloitti aamupainostuksensa.

Tänään on siis aika fysiatrille, aloin jo eilen illalla, siis hereillä ollessani, kehittää raivo-vimma-uhkailua, joka tehoaisi tähän täysin välinpitämättömään ihmiseen. Ajattelin uhkailla vaikkapa sillä, että jos häneltä otettaisiin tila-auto pois ja hän joutuisi kävelemään ökytalostaan Kuliksesta ensin julkisille ja matkailemaan sitten Malmille töihin, kauankohan hän terveenä sitä jaksaisi. Miehen parkkipaikkakin kun on työpaikkansa pääoven edessä. Hän on itse myös ns. runsaan täyteläinen eikä suinkaan mikään hoikka poika. Kuitenkin hänen mielestään minussa ei ole mitään vikaa, särkee vain koko ajan enkä pysty kävelemään. Ja se johtuu läskistä. Kiitos, perkele! Varmaan nykyinen kyynärpäiden, II - IV sormien, olkapäiden ja olkavarsien sekä niska-hartiaseudun jomotuskin johtuu läskeistä - tai tupakasta ja alkoholista. Sehän on selvää! Enhän minä suinkaan sairas ole, en ainakaan lääkärin mielestä.

Kummisetä eilen kävi raportoimassa omista tekemisistään. Samalla mainitsin tästä tämän päiväisestä lääkärinajasta. Hän suorastaan raivoistui, kun sanoin, että hyyppä ei ole saanut mitään diagnoosia aikaiseksi. Lupasi marssittaa itsensä lisäksi kaikki minut tuntevat malmilaiset mukaan todistamaan, miten kehnosti kävelen, jos nyt yleensä kävelen. Lupasi myös kertoa sen, mitä meteliä pidän aamulla noustessani, kun sattuu niin pleesti. Täytynee käyttää tätäkin hyväksi, jos vieläkään ei mitään tapahdu. Olisi se aika vinkeää saada vastaanotolle puoli Malmia mukaansa todistajiksi liikuntakyvyistä ja vaivoista! ;D 

Tulean rapoamaan asiasta heti huomenna - illemmalla en jaksa pystyä kykenemään!

------------------------------------

Purrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - vai epäilee joku, ett mä oon laihtunu. No en mä kyll oo, mä syän aika rätväkkäästi. Ja oon hyvä pummiin kaa. Ja mamiska antaa mulle melkee kaikkee, mitä mä vaan osaan haluta. Eilen mä halusin punajuurta, kun mä en tiänny, mitä se oli. No, eihä sitä voinu syädä. Mutt sitte me avattiin donaripurkki ja jaettiin se tiätty tasan mamiskan kaa fifti-sixti, niinku. Ett mieluummi sillee, ett mulle tulee vähä enemmä. Mamiska kyll yritti urputtaa jotai ett se ois isompi ja tarviis eväitä enemmän. Mutt mä taas sanoin, ett mä oon pienempi ja kasvava kissi, ett mä tarviin ruokaa enemmän, varsinki donarii. Nii se sitte jaettii niinku mä halusin. Sitte mä sain tavallista kissapehmoo, raksuja ja maitonappei! Ja nyt aamulla mä sain mun aamukalkkunaa ja sitte palan juustoo. Sitä juustoo mä nyt en ihan joka aamu ees haluu, mutt tänää mä halusin sitäki. Mull oli hirmu nälkä. Ja sitte mamiska laitto mulle päiväks taas ruuat ja uutta vettä ja siivos laatikot ja avas oven partsille. Ett mulle on taas laitettu kaikki aikastas hyvin. Kyll mä tässä jakselen odottaa, ett toi orja tulee himaan. Mä luulen, että tänää se laittaa joko fisuu tai sitte jauhista. Mä saan sitte molempii - jee!!! Ja mull on koko päivä taas aikaa nukkuu ja touhuta omii jutskii ja leikkii vaiks iteksee täällä. Ei mulle tylsää tuu. Eilenki mä olin goisimassa, ku mamiska tuli duunista ,D

225801.jpg

Taitaa tääki katti odottaa heekkuva, noin niinku säilykkeenä *virn*. Nimittäin, te ette taas usko, mutt mun uusi kuvei ei enää löydy! Tarttee taas oottaa ens viikkoon, että näätte mun komeen atleettisen vartaloni! Nih - et siihe asti pitää taas käyttää näit vrii-justkei, niis on kyll joskus iha hauskoi juttui. Mutt mä lähden goisiin nyt rauhassa. Se on purrrrrrrrrrrr taas huomiseen kaikki kaiffat!

------------------------------------------

Jep, se on on huomiseen, sillä kaffe odottaa minua jossakin. Täytyy käynnistyä pariksi tunniksi ennen lekurin kiusaamisaikaa (siis kuka kiusaa ja ketä?).

Päivän slogan: Vaarallisin ennakkoluuloistamme on se, että meillä ei niitä ole!

Päivän biisi: All Right Now (tai toivottavasti ainakin joskus..)

Tänään 19.10.1947 on syntynyt runoilija Arja Tiainen, Welhotar onnittelee!

                              225803.jpg       

 

              SINNIKÄSTÄ TORJANTAITA LOKISTANIAAN!