No niin, lupasin, lupasin. Tässä niitä nyt on, ostettuja rätei ja lumpui... ja joitakin vinksuja. Vinksuja ihan siitä syystä, että jos joku ei olisi tuttu iiPein kanssa. Tämä ei ole svinduilua vaan toteamus. Eli se on oikeasti helppoa ja kohtuullisen edukasta.

 

Ihan vaan lisäselvityksenä se, että kaikki on ostettu Enklannin  tai Saksan eBaysta eli  iiPeistä. Linkeistä pääsee suoraan... Jos kirjoittaudut yhteen iiPeihin, voit käyttää samaa tunnusta kaikissa. Suomeksikin tulivat äskettäin sivut, eivät olleet hääppöset, joten meikä tykkää enempi näistä kahdesta.

 

Kannattaa siis muistaa, että EU:n sisällä ei mene tulleja, jos ostat USA:sta, menee – jos tulli huomaa .D Eli suosi edes EU-maita mieluusti, tarjontaa on aivan hillittömästi. Myös erikoiskokoja, pieniä ja isoja, pitkille ja muodokkaille, lyhyille ja tänttäröille. Isokenkäiset ja pitkäjalkaisetkin löytävät täältä omansa. Lisäksi löytyy tekijöitä; voit teettää vaatteita, kenkiä ja melkein mitä tahansa omilla mitoillasi ja ainakin halvemmalla kuin Suomessa. Lisäksi osa nettikaupoista toimii myös iiPein alla ja aina kannattaa kysyä!

 

Toimituksista sen verran, että postikulut ovat yleensä halvemmat kuin kotomaassa kotomaahan lähetettäessä ! eli varsinkin UK:sta erittäin kohtuulliset. Kallein vaihtoehto on Saksan Hermes-paketti, mutta se kannetaan kotiin ja tavara on myös vakuutettu. Ja jos saksalainen väittää ilmossaan, ettei toimita kuin Saksaan, kannattaa aina kysyä, postittaisiko Suomeen. Kovasti olemme hyvässä maineessa, koska vain yksi on ilmoittanut minulle, ettei postita – muut ovat aivan tyytyväisenä postittaneet.

 

Maksu on sitten se toinen tärkeä asia eli meikä käyttää mieluiten PayPalia (samoin suurin osa myyjiä), joka on maksuton vaihtoehto. Edellyttää mieluusti VISAn (tms.) olemassaoloa, debit käy ihan hyvin ,D Toiminta on maksutonta, 1.50 laskutetaan, jos unohdat tunnarisi. Firma välittää siis maksut sinun ja myyjän välillä eikä laskuta siitä mitään. Toimii Sveitsissä, on turvallinen ja helppokäyttöinen maksuvaihtoehto. Sekä sinä että myyjä saatte välittömästi maksun jälkeen elektronisen kuitin meiliin maksusta. Jotkut haluavat maksun tililleen – sekin toimii, kunhan pyydät kaikki prleen oikeat koodit (ja tässä voi sitten tulla ongelmia...). Mutta jokaikinen ostamani tavara on tullut viikon sisällä, ollut sopiva ja pätevä sekä mielestäni erittäin kohtuuhintainen kotomaisiin verrattuina (tai Huutikseen). Hulluintahan tässä on taas se, että esim. Marimekkoa ja Arabiaa löytyy kivasti ja halvalla... ok, osa on sellaista, mitä kotomaassa ei edes ole myynnissä, mutta jos joku näitä keräilee tai kovasti etsii – katselkaa sillä silmällä.

 

Kokomerkinnät ovat pitäneet hyvin, muuntotaulukkoja   löytyy monia. Valuuttalaskurin mukaan 1 punta  on n. 1.1 euroa eli helppo laskea. Mitäs vielä kehuisin; no ainakin sitä, että kun minä en aina ihan tavallista vaatetta tai muuta halua, ainakin löytyy kaikkiin makuihin vermettä ja kampetta. Kaverille ostin army-tavaraa ja retkeilyjuttuja – hän oli myös erittäin tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen. Niin muuten olen ollut minäkin.

 

Ja tästä postauksesta jää pois eräs tuote, koska sitä nyt ei saisi tilata tänne (unohdetaan koko juttu, mutta voitin tuossa kaupassa n. 100 euroa)... Muuten näiden lisäksi olen hankkinut kenkiin nahkaisia kantakorokkeita sisäpuolelle, siis matalampiin kenkiin. Silikoniset Jinstrussa täällä n. 30 juuroa, nahkaiset UK.sta 4.99. Arvatkaas, naurattiko. Ja kaikenlaista pientä kivaa (mm. itseni ikäisiä hopeakoruja, kissakorviksia, pikkutavaraa) olen ostellut, kauppoja on yhteensä yli 30, osasta en ole saanut palautteita.

 

Mutta suosittelen, ainakin jos erilainen vaatetus tai edukkaammat merkkitavarat kiinnostavat!

 

Ja sitten – varokaa ruotsalaista Traderaa. Kruunun kurssi on kehno, joten ostokset tuntuvat halvalta... mutta prle soikoon, maksaminen onkin sitten eri asia! Ainakin minä olen pettynyt pankkiin, valuuttamuuttujiin jne. Ruotsalaiset eivät näy tuntevan PP:tä, eivät myy maansa ulkopuolelle jne. Eli varsin ihmettelen moisia myyjiä. Kivoja kamoja sielläkin, mutta... jos huudatte sieltä jotakin, tarkistakaa ihan ensin pankiltanne maksujen sujuvuus ja valuuttapalkkiot tms. Ja myyjältä kaikki mahdolliset postikulu- ym. tiedot, hankaavaa on ollut – sano.

 

Tämä oli siis vaan tiedoksi, jos joku ei ole käynyt em. kaupoissa. Ostoksia tässä ja jotakin myöhemmin, ehkä :b

 

1288511014_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hame, ettei takamus palele talvella =b Sisällä puuvillavuori. Lämpöinen kuin mikä. Firma myi, hinta 25 juuroa + posti. Ei paha.

 

1288510994_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hame, jossa voi käydä Varastolla töissä. Saksasta, 24 juuroa + posti, käytetty, kiva. Gudrun Sjödeniä...

 

1288510977_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paita, ei tuon hameen kanssa kumminkaan. 28 juuroa, uusi, laput kiinni. Gudrunia kans.

1288510965_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Syysanorakki, kuin uusi, vuorit yms. 50 juuroa, vähän käytetty. Saksasta, Gudrunia myös (se laatu...).

 

1288510954_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tavallisista tavallisimpia eli muutama pari leggareita, full length eli vielä nilkkapituutta pidemmät, puuvillaa ja vähän elastaania. Kivat! Hintaa 1.99 + pk:t 2.99. Nauratti ja olen tyytyväinen.

 

Nonnih, tässä luvattu postaus. On huono olo, meen makoilemaan tästä. Ei kiva taaskaan.... pah!

265380.jpg

 

JA TAAS SE VALITTAA JA MAKOILEE...

 

PS. Jahas, muotoilut tekstissä eivät sitten taas toimi eikä tämä jaksa kiivetä hötömölön puolelle. Olkaa tyytyväisiä edes tähän!