Jos jokin on kiitosta minulta saanut, se on tuo Huutiksesta hankittu aito (teddy)karhuturkki, jonka alle mahtuu vielä lisävällyä ihmeesti. Ei palele, ei. Ei kyllä palellut muutenkaan. TT taas nouti minut oven edestä ja kyyti Herjaamolle, ihanaa! Täällä taas viikonlopun ajan on ollut ylläpitolämmitys, joten vilpoista on, ainakin puoleen päivään asti. Tosin tunteet voivat käydä kuumina, tiedä sitten, miten se huoneilmaan vaikuttaa!

Viime viikollahan meillä oli tämä tiimimiitti. Jossa jälleen kerran esitettiin kysymyksiä mm. määräaikaisuuksien jatkosta. Tulospalkkiota maksetaan tietojen mukaan niille, jotka ovat olleet Tsadilla ja saman työnantajan palveluksessa tietyn ajan viime vuoden puolella ja ovat nytkin. Vähän sitä rahaa lienee tulossa, mutta rahaahan sekin on. Selkeää vastausta ei ole vielä tullut. Minulla on nyt ensimmäistä kertaa koko vuoden määräaikaisuus. Olen ollut samassa paikassa yli 3 v., Herjaamoon liittyvissä paikoissa samaten 3 v. Koko ajan tehnyt sijaisuuksia 4 h - 2.5 kk, yhden pidemmänkin jossain välissä. Kaura ansiokkaasti postasi asiasta. Tämä on niin hemmetin yleistä erityisesti terveydenhuolto- ja sosiaalipuolella. Eikä kukaan jaksa nostaa meteliä. Liittokaan ei voi asiaan puuttua, jos hommat hoidetaan laillisesti. Minun tapauksessani palkka on tullut aina eri momenteilta, vaikka olen tehnyt täysin samaa työtä. Että näin se järjestyy. Lisäksi mitään vakinaistamispakkoa ei ole, kun jätetään jatkojen välille ne pari tyhjää päivää. Ei lomien kertymistä, ei muuta harhauttavaa toimintaa. Jos esim. metallissa tai rakennuksilla harrastettaisiin tällaista, olisi pärshe penkissä hyvin nopeasti. Mutta ei tällä alalla. Onko vieläkin vallalla vanha diakonissa-mentaliteetti, että työtä tehdään pelkästä auttamisen halusta, stna, en muuta sano. Enkä nyt sanokaan, taidan taas suuttua.

Belgarion, Kiven Kantaja, poikani kävi eilen vaihtamassa valolampun ja jutskailemassa muutenkin. Kertoi huomanneensa yllättäen kirjoitusten lähestyvän. Totesin saman, ehdotin myös vetäytymistä vaikkapa kirjastoon lukemaan päivittäin säännöllisesti. Kotona kun on kivoja härpäkkeitä, mm. pari teho-PC:tä, joiden parissa viettää aikaa. Lupasi ottaa asian huomioon. Lisäksi aikoo kuulemma pyrkiä TKK:lle, kuten arvelinkin. Pääasia kuitenkin, että saa nyt nuo kirjoitukset läpi, arvosanoista viis. Ei poika jaksa enää kökkiä koulussa, opetus on.. niin, se on opetusta. Väitin kyllä, että lähes samanlaista se on yliopistollakin?! No, edelleenkin on vaikea uskoa, että hän on poikani, olisiko kuitenkin vaihdokas. Ei, meissä on liikaa samoja outoja piirteitä...

Vincent on alkanut esittää uutta luottamusta minua kohtaan. Nyt eilen iltarapsujen ja paijatuksen jälkeen mentiin nukkumaan jalkojeni päälle. Jossain välissä olin liikkunut. Heräsin siihen, että nukuimme pylly vasten pyllyä ja kissan häntä oli polvieni väliin tungettuna. Lisäksi Vincent kuorsasi. Ilmeisesti siis Vincent on tyytyväinen kotiinsa. Näinä päivinä tulee vuosi siitä, kun Vincent on löydetty.

------------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrrve, kavrut! Hitsi siälä on galsa, mä vaan käväsin ulkona tänää. Ei yhtää huvittanu olla pidempää. Mutt eile mä huijasin mamiskaa oikee kunnolla. Se nimittäi duunas safkaa. Knakei, mä sain yhen pilpottuna. Ja sitt se syädä mätti ittensä pullollee ja jäi duunaa jotai tonne tsögee. No, sillä aikaa mä menin ja ryämitin itteni päiväpeiton alle ihan keskelle sänkyy. Sillee peittoje välii, ett mua ei melkeestäs ollenkaa huamannu. Sitt seki tuli päikkäreille ja röhähti toho viakkuu, sillo mä vähä marisi. Aatelkaas ny, iso orja mätkähtää sänkyy nii, ett koko sänky tärisee. Kai siihe nyt sitte herää. Muutenki meill on ollu kliffaa. Tänää mä sain kalkonii ja napiskoja. Mami otti broiskuu kerranki jo valmiiks illaks sulamaa, ett sitä on sitt illall tarjolla, njamsk. Aika hianoo. Aatelkaas, just vuasi sitte mä viälä kävelin tual ulkona iha yksin, vaiks ei sillo viälä ollu näin galsa! Ja nyt mull on oma hima, oma mami, partsi, hiiruloita, golffipalli ja safkoi ja kaikkee. Ja kavruja *onnellinen virn*, ett kyll mull kävi aikastas hyvi. Ett toi mami haluss tämmöse kollin, punasen, niinku se aina sanoo ;D

366567.jpg

Täss mä taas melkee goisin. Siis ton peiton alla mä eilen olinki, ihan alla. Ja mami taas häiriköi mua kaamerall. Se sai eilen sen kaameran takasi. Kohta se taas alkaa *virn*, mutt oonha mä aika komee kuvattava. Mutt nyt mä meen goisii. Kliffaa viikon alkuu vaan jokaselle!

----------------------------------------------

Vincent on kieltämättä aika lutukka... Mutta, kaffe on valmiina ja tuoksu kutsuu minua, nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh! Saavi valmiiksi. Polgara hiljenee, Malmi vaikenee!

Päivän slogan: Pakkanen lannistaa jo nudistinkin!

Päivän biisi: The Long & Winding Road

Kirjoista: Eilinen Munchin elämänkerta on vielä kesken, suosittelen kaikille asiasta kiinnostuneille. Suorastaan erinomainen....

                           265380.jpg

                   PAKKASENPUREMAA MAANANTAITA!