Eilinen ensimmäinen lomapäivä meni komeasti väsytyksen nimiin eli lepäillen, lukien ja ruokaa laatien. En saanut kyllä edes kunnon päikkäreitä, olen vähän katkera. Kissi herätti puolen yön jälkeen. Äsken herättivät kapakeista palailijat huudoillaan. Ehkä minä olen sitten nukkunut tarpeeksi ;D

Joutessani ajattelin lokittaa muutaman reseptin ja jutustaa jotakin ruuasta, mitä nyt mieleen tulee. Ihan ensiksi, ennenkuin unohdan, tein taas eilen kesäkurpitsa-tomaatti –kastiketta pastalle. Korvasin tomaattimurskan ajvarilla, jota myytiin Liiterissä 1.39 purkki. Tuli kuulkaas njamskista *örpppps*! Suosittelen lämpimästi, pieni kirpeys häipyy, kun lisää sitruunaa (minä lisäsin kourallisen marinoituja sieniä myös).

Ai niin, hirssin keittäjät, muistakaa yksi asia: hirssit kannattaa huuhdella kunnolla ennen keittämistä. Minä huuhtelin viimeksi kolme kertaa lämpimällä vedellä ja keitin ihan kypsäksi asti. Hyvää tuli!

Juustotäytteiset herkkusienet

16 isohkoa herkkusientä
250 g Philadelphia-tuorejuustoa, ruohosipuli light
(mustapippuria)

Tämän voi valmistaa joko uunissa tai grillissä ulkona. Eli perkaa sienet, ota jalat ja osa reunoista talteen. Pilpo ne pieniksi haarukalla, sekoita joukkoon tuorejuusto sekä ropsaus mustapippuria. Täytä sienet tiukasti juustolla, saa olla vähän kohollaankin. Uunissa n. 225 astetta n. 10 min tai kunnes juusto saa vähän väriä. Grillillä jokainen itse säädelköön kypsennyksen. Yksinkertainen ja helppo herkku, iltapalaksi tai alkuruuaksi. Meillä kaikki kiittelivät, Belgarion suorastaan ihastui!

Kevyt kesävoi

150 g Philadelphia-tuorejuustoa, feta-kurkku light
1 prk raejuustoa, mieluummin hienojakoista (minulla Linessa light 0.4 %)
2 – 3 puolikovaksi keitettyä kananmunaa
n. 3 rkl tuoretta tilliä tai 1 rkl kuivattua

Keitä kananmunat lähes kypsäksi. Kuori ne lämpiminä, laita kulhoon ja pilpo haarukalla karkeiksi paloiksi. Lisää tuorejuuto ja sekoita kunnolla. Lisää sen jälkeen raejuusto sekä tilli. Sekoittele kaikki varovasti, mutta kunnolla sekaisin. Laita viileään vetäytymään joksikin ajaksi. Sopii leivän päälle, uusien perunoiden kanssa sinänsä, kalan kaveriksi – varsin monikäyttöinen levite siis. Arvosana oli sekä Kummisedältä että Belgarionilta njammmmmmmmm! M. ja A. poikkesivat iltakaffella ja saivat tätä hapankorpun päällä ja pitivät kovasti, raikas ja erilainen oli heidän mielipiteensä.

Ai että miksi Philadelphia-juustoa, no kun Welhotarkin on mukana Buzzadorissa ja testaa kaikenlaista tuotteita ystävillään sekä yrittää aina myös kertoa niistä. Ohjeet siksi, että nämä ovat äärihelppoja, hyviä ja voi laatia mökillä tai retkiolosuhteissa. Myöhemmin laitan vielä yhden oikean kalaruuan ohjeen – ihan kiusaksi vain, oikeiden ruokalokien sekaan =D

Belgarion on tulossa tänään lounaalle. Perinteisesti uusia perunoita, savulohta, tuota kesävoita, salaattia kahta plaatua – jälkkäsiksi teemme kirsikka-suklaa –muffinseja! Lisäksi yritämme vielä korjata kaffenkeitintä, jo 2 ruuvia on irti, vain yhtä ei ole saatu millään irtoamaan. Kun se vielä lähtee, on ainakin kone auki ja pääsemme tarkistamaan sisälmykset. Näyttäisi helpolta korjata, kunhan sopiva korviketappi käynnistimeen löytyy. Luultavasti C-varastosta – C-varasto on se rojukaappi, jonne säilötään kaikki, "jota joskus vielä voi tarvita", esim. irralliset ja erikokoiset ruuvit ym. omituiset langanpätkät, nipsut ja napsut sekä muu rautakauppaan sijoittuva tavara! Minä kun en heitä mitään pois, usein sieltä kyllä löytyy hätäapukin erilaisiin korjaustilanteisiin. Jos ei tämäkään auta, Kummisetä tuo työpaikaltaan jonkin välineen, siellä ainakin niitä löytyy. Niin, Kummisedällä on näillä näkymin töitä elokuun alkupäiviin asti. Hän soitteli eilen ja lupasi myös poiketa tänään – erimielisyytemme on unohtunut... siis hänhän loukkaantui, kun ilmoitin olevani huonolla tuulella enkä jaksanut seurustella tuolloin henkevästi!

Mutta, tässä täytyy lähteä harjattamaan kissaa ja vähän muutenkin ruokkoamaan residenssiä (ja lukemaan keskeneräistä kirjaa).

----------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrviska, kavrut! Hei, kyll on tiätteks te kissinpäivät. Mami on himass, mä saan jauhist ja se paijattaa mua joka päivä mont kertaa. On hyvä, ett tommone loma on keksitty. Mä kyll silti oon paljo partsill. Tuun vaa vahtii ruaan laittamist ja syämää kunnolla. Sitt mä oon vähä oksunu karvaoksui. Ku mami on haajattanu, sen jälkee tarttee tiätty viäl itte siivota nii kai sitä vähemmästki tulee oksui, nih. Ja sitt mä kävi viäl vähä syämäss tost Juka poikasest. Ei mami mitää sano, korjaa vaa pois. Ei se ees suutu, outoo. Nyt mä jorisin sen hereill toss yhen jälkee, ku mä olin yksin eikä mitää tekemist. No, se heitti mun aamuheekut ja painu takas goisii. Laitto vaa valot ja raatio pääll. Pyh! No, nyt se heräss ku ulkonn oli joku isompi ihmisporukka mekastaas. On se goisinu tarpeeks, se sano. Jee, Poika on taas tuloss. Ihanaa, mä niiiiiiii tykkään olla sen viakus. Ja silt irtoo niit heekkupaloi. Ja se jaksaa naureskella mun jutuill. Kiva tommone ihmine. On Kummisetäki, mutt iha eri tavall. Ett meill on oikee viarait tänää. Ja sitt noi on menoss sinne hallii, mulle eka tilaus mjunuaisii sitte! Neki voi laittaa pakkasee mulle safkaks, mami tiätää kyll. No mäki jään vaa oottaa Poikaa ja painun partsill tsiigaa tätä aamuu. Hyvält näyttää! Pääsee taas ruskistuttaa massukaavoi – kumma, ett ne vaa pysyy iha valkosin =O Eile mä valloti mamin tyyny ihan kokonaa, ku se oli tekees jotai muuta. Se tuli ja otti foto >o<

1744318.jpg

Ai nii, nyt kerranki MUA on muistettu *tsihih*!!! Musta ja Harmaa on myäntäny mulle Kova kolli -kunniamerki - ai ett, mä oon tiätteks te iha otettu. Kiitti ihan äldesti ja *pusss* Mustalle <3 Mä ehkä huamiseks miätin, keill mä tän jakelen sitt. Täss se kuiteski nyt on - tosi hiano...

1744317.jpg

Kliffaa viikonloppuu kaikill ja huamisee!

------------------------------------------

Vincent, en tiedä pahempaa herkkutakamusta kuin sinä... Kova kolli =D

Päivän slogan: Loma on oikea loma, jos ei herätessä muista, mikä viikonpäivä on alkamassa!

Päivän biisi: Well All Right

Luettua: Jo Nessbö – Lumiukko, Harry Hole jälleen ongelmissa ja ongelmien edessä. Murhien tutkinta näyttää välillä ratkenneen, mutta tilanteeet yllättävät ja ratkaisu on mahdoton arvata. Kohtuuhyvää dekkaria, tällä kertaa melko venytetty opus kylläkin. Loppuratkaisu erittäin omaperäinen eli suositan. J. D. Robb (eli Nora Roberts) – Kuoleman riitit, tämä on näitä tulevaisuuteen sijoitettuja poliisitarinoita, joista en pidä. Rikoksia, murhia ja seksiä sekä ylellistä elämää. Tällä kertaa hyvis- ja pahisnoitien ja saatananpalvonnan seurassa. Ei toimi täällä päässä, minä en oikein jaksa tätä joka luvun lopun (ja keskivälien) seksikohtauksia sekä ylenpalttisen elämän kuvailua. Rikostutkinta ja muu jäävät toiseksi. Eli varautukaa tähän, jos satutte lueskelemaan tätä sarjaa. Tapani Bagge – Kummisedän hautajaiset, taattua Baggea eli kotimaisten luusereiden tai kunnon rikollisiksi pyrkivien toimia. Poliisi ja rosvo ovat raskastuneet toisiinsa, joku vetää spiidikaupoissa ohi, kannabista kasvatetaan reilusti ja muutenkin toimet ovat hyvin kotoperäisiä, hauskojakin tilanteita löytyy. Bagge osaa tämän homman eli suositan.

                                            265380.jpg

                                       LEPPOISAA LAUANTAITA KAIKILLE!