Otsikkona siis tällä kertaa ikuvanha malmilainen sananlasku, joka nyt ei kuitenkaan aiiiivan pidä paikkansa. Rauhallista on, kyllä, ja pimeää. Hyvästä tahdosta en nyt vielä tässä vaiheessa aamua osaa sanoa mitään. Lupasin rapota tänään alkeellisuudesta, köyhyydestä jne.

Eli - miksi Win98 jne. Asian ytimenä on se, että huusholliini ei mahdu kuin läppäri, tilaa EI yksinkertaisesti ole kuin tässä pienellä vanhalla avattavalla kirjoituslipastolla. Jos olisi, minulla olisi käytössä mahtavasti pyörivä mylly kaikilla herkuilla, koska Belgarion on luvannut sen milloin vain rakentaa muutamalla kympillä. Tarvikkeet yms. olisivat lähes kaikki kasassa, muutama lisäosan hankinta ja avot, niin pyörisi, että hävettäisi. Mutta kun tavallinen PC nyt ei vain kertakaikkiaan tänne mahdu, ei vaikka miten mallaisi. Vaikka keskusyksikön yms. saakin jömmaan, tähän ei mahdu näyttöä, ei edes plittanaa, normaalin näppiksen seuraksi. Siksi siis läppäri.

Miksi huonotehoinen läppäri? Tähän on selityksenä yksinkertaisesti raha. Ei ole varaa ostaa  uutta. Tällaista kohtuukuntoista käytettyäkin sain metsästää puolen vuoden ajan. Ja siinä nyt myytäessä sattui olemaan valmiina Win2000 Professional eikä asennuslevykkeitä ja romppuja mukana, tietenkään, kukas nyt niitä - ainakaan laillisesti. Tämä masiina kuitenkin pyöritti ao. käyttistä äärimmäisen hitaasti, koska se sisältää masiinaan nähden paljon  turhaa sälää. Siksi päätimme vaihtaa Win98:n, joka on erinomaisen toimiva suhteessa ikäänsä.

Ongelma? No, ainoa ongelma näkyy nyt aamuvalossa olevan se, että asennusvaiheessa kone tunnistettiin kannettavaksi ja asennus automaattisesti asensi tuolloiset kannettavan vakioasetukset, jotka olivat huomattavasti pienempiä, mitä tämä kone nyt siis kestäisi. Eli kunhan mikrotukisetä heräilee, häiriköin häntä välittömästi. Ei tämä varsinaisesti minua haittaa, ainakaan näin lokittaessa ja lukiessa. Näkymä on kyllä hieman naurettava, mutta jos se lukijakunnalle näkyy ok, väliäkö hällä. Muutenhan tämä pelittää kuin tauti, semmoinen nettiflunssan tapainen ilmiö.

Tässä siis lyhyesti syyt alkeellisuuteeni. Todettakoon vielä, että stadi maksaa työstäni äärettömän vähän (jopa kaikkien määrävuosikorotusten jälkeen). Kun maksan vuokran (mielestäni edullinen) sekä pakolliset laskut (puhelin, laajakaista, sähkö, vakuutukset, TV-lupa (tämä jää aivan kohta pois!), lääkkeet ja lääkärikäynnit, niin käytettäväksi jää niin vähän, että olen nippa nappa hiinä-ja-hiinä, että en saa asumistukea enkä voi ängetä fattan asiakkaaksi. Kyse on vain muutamasta kympistä. Asumistukea saisinkin jo nyt, mutta KELA ei maksa alle 16 ja jotakin euron tukia lainkaan. Kun Belgarion vielä toistaiseksi saa minusta keskittyä lukion lopettamiseen ja yo-kirjoituksiin, en aio pistää poikaa pakkotyöhön koulun ohessa. Hän maksaa itse opintotuestaan matkakortin koulumatkoja varten sekä Cociksensa ja pelittämisensä. Minusta se on kohtuullista, että tarvittaessa avitan häntä, jos tarpeen on esim. hankkimalla käytetyt kirjat kohtuuhinnalla jne. Tässä siis Polgaran taloudellinen katsaus, joka selittänee tämän alkeellisuuden. Meillä nimittäin on kaikki hankittu käytettynä, myös kissa. Ruokakin ostetaan oranssina tai edellispäiväisenä (leipomo) ja ruoka myös laitetaan itse. Jos jollakin on vielä lisää säästövinkkejä, nämä otetaan toki aina vastaan! Tietysti voisi lakata kokonaan syömästä, joka olisi kannaltani vain parempaan suuntaan, mutta muusta ei enää voi karsia. Lisätuloja en pysty hankkimaan kuin  Huutiksen kautta ja ne tulot ovat muutaman euron luokkaa,  siellä on myös menoja, koska ostan vaatteeni sieltä...

Toivottavasti voin siis rapota myöhemmin parempia aikoja. Hätäkös nyt tässäkään - kertokaa oi laaja lukijakuntani, jos näkymä on muuttunut oudoksi. Silloin pitää aloittaa laajemmat toimenpiteet.

------------------------

Purrrrrrrrrrrr - joo, joo. Kone ja kone, ei ne eilen mitää muuta tehnykkää ku värkkäs tän kaa. Kissiraukalle ei annettu mitää huomiota, ei yhtää mitää. Mähän kostin se heti mammalle aamulla, mä herätin sen hirveellä yöhepulilla ja kalkkunahinkupurinalla heti klo 3 jälkeen. Se on selvästi ansainnu sen. Mitäs on niin kiintyny johonki masiinaa. Mua sen pitää hellii ja päivittää eikä tota konetta. Mä en yhtää tykkää tommosesta, en *raju kissamöks*. Enkä mä voi mihkää raksalle lähtee duunii, vaiks toi Väinö sitä ehdotti. Katos ku mä oon vielä alaikäne, nii ei ne ota. Mä oon kyll yrittäny kysellä, mutt ei oo ku noit mainoslehtien jakoo ja se ois mulle kyll aikastas vaikeeta. Mutt jos teist joku keksii jotain hyvää kissaduunii, nii mulle vois sitte jättää viestii!

162664.jpg

Täss mä taas goisin älden söpösti mun pikkusoffalla, eikö? Mamiska sano nii, siis ett mä nukun söpösti. Ett mä oon oikeestaa hirmu söpö, kun mä goisin. Toisaalta, must se sano sen joteski sillee, ett mä oon niinku parhaimmillaa kun mä goisin...hmmm...tota pitää miettii. Sill oli vähä erikoine äänensävy. Mutt mä lähden nyt partsill, siell on yöpeehosii, ku kaikki valot lyysaa nii sillo niit aina tulee. Se on purrrrr kaikill frendeille, lokitellaan taas!

------------------------

Ah ja oh - huomenna siis työ- ja lääkäripäivä. Mielenkiintoista, äärimmäisen mielenkiintoista. Tulen rapoamaan töistä heti aamusta sekä lääkärikäynnin jälkeen. Meillä on vaihteeksi uusi omalääkäri, jota en ole perskohtaisesti tavannut, tietysti laittanut hänelle etukäteen erilaista kirjallista infoa, kuten tapanani aina on ,>

Päivän slogan: Mitäs näistä Kaanaan häistä kun Getsemaness on jortsut! (Erittäin vanha malmilainen sanonta tämäkin).

Kesken oleva kirja: Phaic Than - auringonpistos naurettavan halvalla. Aivan asiaan kuulumattomasti tätä kirjaa voisi huoletta suositella vaikkapa Prebenille - sankarimatkailija saisi paikasta irti kaiken, aivan kaiken haluamansa;D

Muut päivän huvit jäävät vaikkapa huomisaamuksi, pitäkääpä nyt kivaa ihan vaikkapa welhottaren kustannuksella!

SE ON SUNNUNTAITA VAAN LOKISTANIAANKIN!