Ette varmaan usko, mutta näin on. Olen nukkunut 6 h (-> kuusi tuntia!!!) sikiunta, kukaan ei herättänyt, kukaan ei kähminyt. Lisäksi eilinen lähiopetuspäivä innosti taas oudolla tavalla toimistorottaa ,D And last but not least, koneessa melkein kaikki jo toimii.

Eli eilen käytiin koulutuksesta päivän aikana hurjalla nopeudella läpi tod. tärkeitä asioita sekä yhtä ohjelmaa, eli harjoituksia hirveää tahtia. Melkein pysyin jopa perässä, uhhhh. Ohjelma, jota en juurikaan joudu käyttämään normielämässä näet. Ja oli taas mukava tavata muita kurssilaisia, vaikka mitään henkiystäviä siellä ei olekaan. Lähinnä innostaakin se, että kaikki ovat muilta aloilta ja keskustelua syntyy niin kovin erilaisista asioista kuin esim. Herjaamolla. Eli ziitosta taas, oli kivaa!

Illalla, siis tarkoitan aivan heti kotiin päästyä, heittäydyin koneen kimppuun. Aivan tarkoituksella ennen kuin Kummisetä ehtii käymään. Ja kas kas, niinhän se asentui nätisti nettikin käyttöön. Muistin nimittäin jo entisestä käyttiksestä sen, että laajakaista ei suinkaan ole laajakaista, kun sitä asennetaan - sehän on prle lähiverkko. Vistan olisi pitänyt tunnistaa se jo käynnistettäessä, mutta kun Kummisetä oli ehtinyt torpata yhden piuhan väärään asemaan, eipä se tietenkään itse sitä käynnistänyt ja etsinyt. Joten manuaalisesti sen tekeminen vei vajaa puoli tuntia. Juu, se oli itse asiassa pitkään. Sopii ottaa huomioon, että minulla on hiplaushiiri, jonka käyttö rankkaan isoon vanhanaikaiseen hiireen verrattuna on hieman... hmm... sanotaanko nyt harjoittelua vaativaa (lievää manailua vaativaa siis). Eli nyt toimii rintteri, myös skanneripuoli (senkin asensin loppuun, ei Kummisetä ollut sitäkään asentanut) sekä netti. Audiopuolesta TV:n asennus jne. jäivät vielä. Minä kun en tavallisestakaan TV:sta saa kanavia yleensä kohdalleen ja muuta mukavaa. Mutta pääasiat nyt kuitenkin toimivat.

Belgarionin olisi parasta antaa kuulua itsestään tänään, viimeistään huomenna! Tarvitsen apua tuon koneen kanssa, pari ilmaisohjelmaa puuttuu. Hän saa luvan myös leikkiä tuolla TV- ja audiopuolella muutenkin, koska hallitsee paremmin sen. Ja ylläri, ylläri - puolet residenssistä on pimeänä. Eli kaikki ylhäällä olevan lamput (tupakeittiö, kylppäri, kylppärin loisteputki) ovat pamahtaneet tämän vkon aikana! Eikä niitä osaa laittaa kuin Belgarion.  Kaikissa on omat kikkansa ja minä en voi kiivetä... argh. Eli puolipimeässä, luku- ja yöjalkalamppujen sekä keittiöpuolen loisteputkien voimalla tässä on nyt pärjätty jokunen päivä. Suoli toimii kyllä pimeässäkin ja nassurasvat saa käsikopelolla laitettua, siinä ei mitään. Mutta olisi kiva, jos residenssin suurimmassa huoneessa olisi kuitenkin vähän enemmän valoa. Että näkisi, mitä syö ja juo ,D

Kaikkinensa siis eilinen päivä oli melkein hyvä. Vain normisärkyä, koska ei joutunut olemaan töissä. Työ siis aiheuttaa ne pahimmat säryt, MOT. Onneksi Kummisetä todella tuli käymään vasta myöhemmin illalla ja ihmetteli, miksi kone on niin tyhmä (?). Lisäksi hän hipelöi innokkaasti asennusromppuja, TV:n kuuluvia vermeitä jne. Sanoin tiukasti, että annetaanpas nyt niiden olla - ainakin vielä vähän aikaa. Siis todella, miehet eivät osaa pitää näppejään erossa noista asioista. En sanonut suoraan mitä ajattelin. Että Kummisetä on asentanut satoja koneita, kyllä, tiedän. Pöytäkoneita. Muutamia vuosia sitten. Asiat kun muuttuvat kovin nopeasti, en halua, että minun uudella koneellani kokeillaan kaikkea mahdollista. En todellakaan. Yritän siis olla ihan kilti hänellekin, vaikken tällä kertaa luota ammattitaitoonsa pätkääkään - suoraan sanottuna!

--------------------------------------------

254944.jpg

No purrrrrrve, kaiffat! Mamiska on ihan täpinöissää, ku se taas saa himaski nakuttaa. Ihan hölmöö tommone! Meill oli pari päivää tossa vähä viileet välit. Melkee jäiset. Mä hölmö menin ja merkkasin taas yhe mestan. Ei, ei yhtää niist entisist, tää oli ihan uus jutska. No tehä tiijätte, mitä siitt tuli. Ensi otti mua niskast kii ja retuutti, haistatutti kaikkee ja sillee. Ja mä pysyin bases aikastas pitkää. No, sitt mä yritin olla sille kilti ja purraa ja kaikkee. Mitä viälä - orja oli kylmä ku kurkku! Aatelkaa, mulle siis. Yhtää välittäny. Anto vaa ruuat ja katteli tosi tujun näkösenä. Glups. Mua melkee pelotti... Sitt se pesi sen yhen päällise ja sillee. Mä yritin olla viäläki kildimpi. No, eile se sitt vissii oli jo muutenki sen verra hyvällä päällä, ett mulleki jo puhu melkee normisti. En kyll saanu ylimääräsii heekkui. Mutt kuiteski. Kyll se jo aamull oli antanu kaikki anteeks. Ja illalki mä sain mennä sen viakkuu, ihan tyynyll asti..mmmm... Ja sitt aamull me leikittii mun punasill mylpyröill ja mä sain vähä tapoa enemmä maitonapikoita. Mull oli hei tosi kliffa aamu. Mami jakso mylpyräjutskaa ja mähä menin ja hyäkin ja hepuloin. Kilti mami! Tänää se menee taas kaupoille ja lupas tuada uutta kissinruakaa taas. Tää, mitä se viimeks koklas, ei nyt oo ihan mun heekkuu. Se lupas tuada sitä edellist, mist mä diggasin. Ett nyt meill on taas ihan kliffaa ja mä oon toooosi tyytyväine!

900385.jpg

Tää on jonku mamin kaverin sille laittama foto... kyttääjät oikee *virn*. Mä painun nyt vähä goisii, oli niin rankka aamu. Huamisee.

---------------------------------------------

Tänään on poikkeuksellisesti roudauspäivä. Kummisedän tyttären häät ovat huomenna, onnea vaan sinne ja kovasti paljon!

Päivän slogan: Kun kone toimii, on vain jokunen asia enää määrittämättä; elämä, kuolema, maailmankaikkeus, elämän tarkoitus ja pari muuta pikku juttua!

Päivän biisi: Karheaa ja kaunista

Luettua: Kaiken hässäkän keskellä vain Esa Sariola - Valtakirja, kertomus työlleen omistautuneesta miehestä, joka muutti elämänsä ja työnsä täysin. Mukana myös naissuhteita, rötöksiä, luottamusta ja sen pettämistä. Peruskysymyksenä esitetään usein valhe ja sen olemus. Miehen mietteitä itsestään, toimistaan ja motiiveistaan. Itse, yllättäen, pidin tästä. Aiemmatkin romaanit olen lukenut, mutta tämä oli positiivinen yllätys. Welhotar jopa suosittaa, ei aivan täpöllä, mutta kuitenkin!

                                265380.jpg

                           PERINTEISTÄ PERJANTAITA!