Jahas, taas ennen klo 3 hereillä. Ei auta mikään, se on vaan noustava, kun uni ei enää tule. No, kaipa se taas tästä, on kuitenkin vapaata. Mömelöt eivät toimi, millään tavalla siis.

No niin, sain sentään edes jotakin asiallista tehtyä eilen eli pesin keittiön alakaappien ovet (yläkaappeja en itse ylety pesemään) ja jääkaapin sekä kaakelit *nostaa nokkaansa*. Juu, eihän siihen kauan mene, kun vaan viitsii aloittaa. Mutta kun tuo materiaali on semmoista, josta ei lähde mikään helposti pois; röpöliäistä, puhtaan valkoista melamiinia vai mitä lie. Huusholli, jossa kokataan päivittäin – ei hyvä yhdistelmä, ei sitten yhtään. Aina on jossakin jotakin jälkiä, eikä kaikki nytkään lähtenyt. Levitin raakaa Tolua ja käytin ensin sientä, sitten karhunkieltä ja vielä puhdasta huuhtelua. Kyllä osa jäljistä on sellaisia, että ne eivät varmaan ikunaan kokonaan häviä, ainakaan näillä emmeillä. Toisaalta – siksi minä en kotona pidäkään silmälaseja *virn*. Mutta on ainakin siistimmän näköiset ja torpassa puhdas tuoksu. Tolu on muuten myös näemmä kissankarkoitustuoksu, Vincent ei pitänyt yhtään siitä!

Tänään lähdetään kokeilemaan koipien tai oikeastaan vas. koiven kestävyyttä eli roudaus kirjasto-posti-kauppa jne. Kummisetä lupasi lähteä suoraan täältä jo mukaani välttääkseen erinäisiä houkutuksia. Sehän vain sopii, minulla on lupa saattajaan! Kummisetä on myös hyvä roudaaja, ei siinä mitään. Tosin hän ei löydä tavaroita yhtä nopeasti kuin Belgarion, joka osaa lukea ajatukseni ja tietää aina mitä tarkoitan. Taidan kutsua Kummisedän taas lounaalle, kun piirakka sai niin paljon kehuja. Jospa syöttäisi tipua ja tattaria? Hyvä, että voin tehdä ihmiskokeita Belgarionilla ja Kummisedällä, minuunhan nyt uppoaa lähes mikä tahansa ,D

Josta tuli mieleen, että tein eilen kesäkurmitsa-tomaatti –mättöä ilman lisukkeita, hyvää. Sen jälkeen sainkin nukuttua yli tunnin päikkärit, jee! Mättöä jäi vielä vähän iltapalaksikin. Kummisetä ihmetteli, olenko siirtynyt kokonaan jollekin vihannes- tms. linjalle. Kerroin, että en tietenkään. Omilla rahoilla en vaan ostele sisäfileepiffejä enkä myöskään leikkuupuimurin kautta ajettua marinoitua fläsää. Tipu käy, samoin oikea fisu ja muu semmoinen. Mutta kun esim. tofu on edukasta, miksi ostaisi edes lihaa? Kerroin vielä Vii Voanin ja Eestin Herkkujen hinnoista ja tyrkytin maistiaisia – maistui hänellekin, eli sairiksen jälkeen täytyy viedä Kummisedällekin sieniä ja salaattia ym. ;D Niin ne vaan ihmiset innostuvat eri asioista, kun saavat maistaa ja kokeilla. Kummisetä piti noista emmeistä kovasti ja nyt kun hänelläkin alkavat työt, hänkin joutuu eväslinjalle.

On se muuten hyvä, että Welhottarella ei ole Visaa. Löysin taas kaikkea kivaa netistä, olisi ollut maksu vain Visalla (tai siis jollakin muulla luottokortilla) – onneksi sitä ei ole. Olen myös tahallani piilottanut Belgarionin kortin numerot, minulla on hänen lupansa käyttää sitä, kunhan maksan samantien tilille summan takaisin. Huh-huh, nettikaupoista löytyy kyllä ihan kaikkea. Olisi ollut minun kenkäni ja pari vaatetta. En minä oikeasti tarvitse kumpiakaan, mutta kun... no niin, siis onneksi en ja yritän aktiivisesti unohtaakin koko osoitteen, ei se ole edes muistissa näköjään. Ei siis tarvitse laittaa edes linkkiä. En siten viekoittele ketään muutakaan huonoille teille!

-----------------------------------

254944.jpg

Purrrve, kavrut! Ett muute oli eile hei kuuma tual partsill. Mä viruin siälä koko iltapäivä ja illa ja otin suulist. Ku mä sitt jaksoin tulla sisäll, ei muuta ku makaa vaa. Ihan tuli repopoikkifiilis, hei. Vaiks mä olinki semmosest pualivarjos, ett en iha suaraa aurinkos. Huh! Nyt kyll on sitt jo oikee kesä, on. Mamikaa kehittäny mitää heekkui eile, ei kyll oikee ois maistunukkaa. Söin sitt puukkimuanaa, aika paljo naksui ja vodaa meni kyll. Semmost niinku kesämuanaa. Jos toi tänää tois jotai kivaa safkaa tai tekis siit tipust jotai, mäki voisi syädä sitä. Juuhei, muute on ollukki kliffaa. Illall sänkys Mami luki sitä toist Varjak Käpälä –kirjaa mulle. Ett se oliki iha älden jännä! Siis mä olin iha täpinöissää, mutt sitt se päätty kuiteski hyvi. Mami varmaa skrivaa jotai siitt tonne alas. Se ei oo mun oma, se on kirjasto kirja, mami palauttaa sen tänää. Vois se tuada jonku toisenki kirjan siältä, kyll siäll varmaa on jotai paistikirjoi ja semmosii, niinku kissoi varten. Jos siäll kerta on ihmispentuiki varte omii kirjoi, miks ei sitt kissinkoi varte muka, täh?! Niinku ett me ollaa aika iso osa perhett kuiteski. Mamin voiski laittaa kysyy, jos ne perustais semmose snadi kissiosasto. Ett ois lintukirjoi ja kissoist kertovii kirjoi, hiirikirjoi ja kaikkee – eiks ois hyvä ideo? Ja sitt vaiks leffoi niist kans. Mmmm, mä sain äske ihanaa kylmää kalkonii ja pari napikkaa. Sitt mä vedin kunno aamuhepulit ja nyt mä lähden partsill, ku siäl ei oo viäl ihan hurjan kuuma. Täss on foto must eilisillallt:

1619893.jpg

Kliffaa ja aurinkoist päivää taas kaikill – ja kivaa viikendii niill, jotka on lähdös johonki! Huamisee.

----------------------------------

Vincent todella nauttii auringosta ja parvekkeesta – mukavaa!

Päivän slogan: Nälkä kasvaa syödessä. Levon tarve juodessa....

Päivän biisi: Laiska, laiska

Luettua: Ivan Tykki – Ripaskaa! Tarinaa Suomalais-venäläisestä koulusta, sen tapahtumista ja hieman rötöstelystä siinä sivussa. Ei paha, mutta hiukka hajanainen ja runonpätkät sekä sitaatit eivät aina oikein iske kohdalleen. Annettakoon tämä anteeksi tällä kertaa. Kirja on osittain hykerryttävän hauskan todenmakuinen kertomus koulusta ja opettajista, oppilaita unohtamatta. Suosittelen, pienellä varauksella! Lauri Lausmaa – Äänettömät laukaukset, poliisiromaani, melko pitkäpiimäinen sellainen. Paljon asiaa poliisin toiminnasta, toimintatavoista jne. Tietysti sarjamurhaajasta ja asian ratkeamisesta. Todella vähän liian pitkitettyä kuvausta, turhia puhelinkeskusteluja ja perhe-elämää. Rakenne ei oikein pysy kasassa. Varauksin lainaisin tylsähköksi kesälukemiseksi. SF Said – Varjak Käpälä, lainsuojaton. Varjak on löytänyt paikkansa kaupungin kissojen joukossa. Kaupunkia terrorisoi kuitenkin Selja Kalman jengi, jonka kanssa Varjak joutuukin tekemisiin. Useiden juonittelujen ja Vapaiden Kissojen perustamisen jälkeen seuraa viimeinen taistelu, jonka Varjak voittaa esi-isiltään oppimansa Voiman avulla. Hienoa kissakirjallisuutta, upeita kuvia, jännittävä kissakirja ,D Welhotar suosittaa kaikille!

                                          
265380.jpg

                                            PEUKUTTAKAA PERJANTAINAKIN!

PS. Peukutusta Belgarionille - viimeiset pääsykokeet tänään =D